[]

yaranın iyileşmesi sorusu

vücudumuzun herhangi yerindeki derimizden 5 mm derinliğinde, 100 cm karelik bir alanı kestiğimizi düşünelim. yani bıçakla sıyıralım bu deriyi. bu deri eski halini alır mı? almazsa nasıl iz kalacaktır?

yara iki dokunun arasında kalınca iyileşiyor da, bu şekilde açık yarada vücut nasıl bir yol izliyor?


 
Duzenli bir kesi olmadigi icin subcuticular suture atilir. Keloid olusabilir. Ten koyulastikca keloid scar riski artar. Genelde acik tende duz bir sekilde kapanir ancak iz mutlaka kalacaktir.


  • perfectum  (22.11.18 02:54:09 ~ 02:54:48) 
@perfe nasıl iz kalır? rengi, çevreleyen deriden tamamen farklı mı olur yoksa kenarlarından mı iz kalır?

bir sorun olmaz, sadece iz kalır dedin demi ilk üç cümlende?
  • diffarentiationation  (22.11.18 03:00:13) 
Sutur atilmasindaki mantik kayip dokuyu mumkun mertebe icten birlestirebilmektir zaten, birlestirilebildigi olcude tam birlesim noktasinda iz kalir. Keloid olusur ise scar gorunumunde extra bir kizariklik ve deriyi asan bir yukseklik soz konusu olur. Bu tur bir komplikasyon gelismemesi durumunda ten rengiyle birebir bir kapanis saglanir ve normal scar olusumu gozlenir.


  • perfectum  (22.11.18 03:05:45) 
Jiletle geçen yaz derimi yüzdüm yanlışlıkla istersen foto atayım
İltihap kaptı hatta ayağım vs şilti ne acıydı yaaa off

  • fasulyek  (22.11.18 03:59:03) 
4 cm'lik kalın bir alan küçük değil çok fenaydı
Dokusu değişik orasının biraz ama çok çok farklı değil

  • fasulyek  (22.11.18 04:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.