[]

the sopranos nereden itibaren efsaneleşiyor?

1. sezonu bitirdim, yani izleniyor ama öyle çok özel bi şey göremedim hissedemedim henüz (bi 6. bölümün sonunda lan noluyoruz dedim ama devamı olmadı). tarihin en iyi dizilerinden biri olarak anılmasa da yeni bi dizi olsa 2. sezonu açmazdım muhtemelen. acaba efsaneleştiği yer daha sonraları mı breaking bad'in 3. sezonla efsaneleşmesi gibi bi durum mu var bunda da? öyleyse neresi orası?




 
her sezonu efsanedir. 1 sezonu anlamadıysan izlemeyi bırak bence. asıl 1. sezon çok iyidir. diğer sezonları da kademe kademe gelir işte.

Breaking bad'in de her sezonu güzeldi. belli bi sezondan sonra efsaneleşmedi.
  • tragedystreets  (16.11.18 17:00:40) 
@tragedystreets anlaşılmıycak bi şey yok bayılmadım sadece. breaking bad'in en iyi diziler arasına girmeye 3. sezonla başladığı da nerdeyse izleyen herkesce kabul görmüş bi gerçek abartmayalım sen başını da çok seversin o ayrı.


  • semaforo de medianoche  (16.11.18 17:26:02) 
Böyle karakter dizileri ağır ilerliyor. Mesela The Wire, Oz, Breaking Bad gibi falan. Gerçi Oz her bölüm sert bir aksiyon olduğu için o hızlıydı :) Neyse, Sopranos gibi ağır baba dizileri karakterlere ısındıkça sevmeye başlıyorsun. Çok Sopranos fanı değilim ama şans vermelisin.


  • eazy  (16.11.18 18:16:24) 
ilk bölümünden efsane zaten


  • i ve been mistreated  (16.11.18 19:22:50) 
ilk sezon etkilemediyse bırakın.


  • ben demistim zaten  (16.11.18 19:32:43 ~ 19:33:08) 
Sopranos, The Wire, Six Feet Under bu diziler herkese hitap etmiyor. Ben gencligimde bunlari deneyip ovenleri gorunce hasktrin ordan gotum gibi demistim ucu icin de. Yas kemale erip de izleyince hepsinin efsane oldugunu farkettim.

HBO klasikleri boyledir, zevk almiyorsan zorlama 3 5 sene sonra izlersin belki o zaman hosuna gider.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.11.18 19:37:13) 
hbo klasiklerinden oz ve wire'ı izledim beğenirim gayet, six feet under'ı sevmeye sevmeye izleyip bitirdim sırf inattan bana göre overrated bi dizi. bunu da 1 sezon daha izleyip bitirmeyi veya bırakmayı tekrar düşüneyim o zaman, finali çok övülmüş merak ettim.


  • semaforo de medianoche  (16.11.18 19:52:28 ~ 19:54:20) 
sakın bırakma.

1. sezonda daha çok karakterleri, örgütlerin dağılımı ve ilişkileri gibi temel konular var. ilk sezonda göreceğiniz karakterleri zaten ilerleyen zamanlarda göreceksin. isimleri iyi tanımaya çalış.

sakın bırakma. 2. yi de bitir. sonra kopuyor. dünya tarihinin en iyi dizisi.

ben 2 kez izledim. 3. yü izlicem :)

edit: moltisanti'Nin şu yazarlık sevdası geçince aslında dizi kopuyor.
  • caletti  (16.11.18 19:55:12 ~ 19:58:53) 
bu arada bana sorarsan da finalde pek bir bok olmuyor. bana ilk 3-4 sezon eğlenceli, son sezonlar ise biraz zorlama gelmişti.


  • i ve been mistreated  (16.11.18 19:55:57 ~ 19:56:29) 
ooo! the sopranos! şu kısa ömrümde izlediğim en iyi 4 diziden biridir.
(diğerleri mad men, battlestar galactica, true detective.)
ikinci sezonda richie apriel diye dizi tarihinin en pisikopat karakterlerinden birisi gelecek ve herşey bambaşka olacak.
bence ikinci sezona da bir şans ver derim; zira tony'nin denyo oğluyla ilgili meseleler var, ailede bir "rat" var; sonra kumar borcu olan bir öğretmen tony'den yardım isteyecek; multisanti gene bi boklar yiyecek. offf! hatırladıkça neşelendim, heyecanlandım.
ne efsane diziydin be sopranos!
RIP Tony Gandolfini. Güzel insan. Unutulmayacak.
  • pangea  (16.11.18 22:09:45 ~ 22:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.