[]

saç kurutma makinesinden duman çıkması ve etrafa yayılan yanık kokusu

makineyi kullanırken çalışması yavaşladı, sonra sıcak hava üfleyen yerinden çok ağır kokulu gri dumanlar çıktı. hemen kapatıp fişi çektim. bu soğukta camı dakikalardır açık tutarak evi havalandırmaya çalışıyorum ama o yoğun yanık kokusu bir türlü gitmiyor.

sormak istediğim soru ise: aleti bir daha çalıştırmayayım, değil mi? yangın filan çıkar diye korkuyorum. belirtilere bakılırsa içinde bir parça yandı diye tahmin ediyorum. garantisi de dolmuştu, tehlikeli olmasından korktuğum için -sonuçta ıslak saçlarım buna değecek, yanmama neden olur diye endişeliyim- çöpe atmayı düşünüyorum. atayım mı?


 
50-100 liralık alet için risk almaya değmez. at.


  • elorelia  (16.11.18 11:26:15) 
aleti bir daha çalıştırma ve garantisi bittiyse at gitsin.


  • evde liyakat kalmamis  (16.11.18 11:28:08) 
çalıştırmayın bozulmuş belli ki.


  • veritaslibertas  (16.11.18 11:28:30) 
Atmaya gerek yok. Yaptırmayı da deneyebilirsiniz. Ama yaptırmadan çalıştırmayın.


  • windowsguvenlikduvari  (16.11.18 11:32:14) 
gitmiş o. kontrollü çalıştırırsan birkaç dakika sonra bir şeylerin iyice ters gitmeye başladığını göreceksin.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (16.11.18 11:42:42) 
Geçenlerde benimki de böyle yandı, ayni model şu an en uygun 400 tl. bi ara yaptırmayi deneyecegim, ama bu kadar pahalı almaya gerek yok 150 tl liklerden almak lazım,


  • damla sakızlı dondurma  (16.11.18 11:48:39) 
hocam aleti bir daha çalıştırırsanız bu sefer o gri duman ve koku fişe taktığınız prizden gelecek ve o zaman böyle kolay fişi çekemeyebilirsiniz. büyük ihtimalle fazla güç çekti ve içinde bir yerde kabloları yandı fön de çalışır halde olduğu için bütün o duman dışarı çıktı.

elektrikçiler yapar ama iyi para alır (+50 TL) çünkü işçiliği var, uğraşacak vs. değerli bir alet ise yaptır (bu kadar ısındığında kendini kapatması gerekirdi) yok değilse yenisini alıver.
  • giovanne  (16.11.18 11:54:21) 
Yavaşladıysa motor gitti büyük ihtimal, bir ihtimal daha motor kömüründe sıkıntı oldu ve motor yavaşladı, motor yavaşladığı için rezistansta oluşan sıcak havayı dışarı üfleyemediği için içeride bir yerler fazla ısındı/yandı.

Hemen atmayın, bi açıp bakmak lazım. Evet Deli Emin şivesiyle, ben kaç kere açıp düzeltip geri topladım böyle aletleri.
  • John Bloor  (17.11.18 09:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.