[]

kedi bakmak ve ev şartları

kedi sahiplenmek istiyorum, fakat evim 40 metrekare stüdyo daire. iki sorum var;

1. kedi bu küçük evde sıkılır mı? gündüzleri çalışıyorum ben, hayvanın gezip tozacağı çok alanı yok.

2. küçük evde bir köşeye koyacağım kedi kumu çok kokar mı? ne kadar kokar? kokuyu gerçekten engelleyen kum ve kum kabı var mı, yoksa bu bir mit mi?

 
1- Kedi zaten (çok küçük değilse) öyle evin içinde çok koşup oynamıyor 1 yaşından sonra nerde yatıp uyusam diye bakıyor.
2- Düzenli temizlerseniz büyük bir sorun teşkil etmez. Banyoda kalırsa hele hiç bir şey olmaz. Benim kedimin kumu banyoda ve düzenli temizlenince sorun olmuyor. ama düzenli temizlemek çok önemli yoksa kokar.

  • matilda  (15.11.18 14:55:05) 
Küçük evde sıkılır ve kedi kumu da kokar malesef çok iyi temizlenmezse ihmal edilirse


  • graupel  (15.11.18 15:01:22) 
Sıkılmaz köpek gibi değil kediler. ev küçük olsa da takılır. sadece tek bir odaya tıkıştırmayın kapılar sürekli açık olsun gezer o. birkaç katlı kedi evi/tırmalama tahtası alırsınız orda da zaman geçirir.

kumunu her gün temizlerseniz koku yapmıyor. her akşam bokunu püsürünü almanız lazım. 2 haftada bir de komple temizlersiniz. kabını iyice yıkarsınız yeni kum koyarsınız.
  • sakatattor  (15.11.18 15:02:09 ~ 15:05:08) 
Evet sıkılır. Benim kedim evden çıkmak isteyince kapıya gidiyor. Ev 130 m2

Ayrıca kumu kokuyor balkonda muhafaza ediyorum bazen de koridorda. Küçük banyo kilerimsi o yüzden yer yok orada, ana banyoya da koymuyoruz sık duş alındığı için steril gelmiyor kedi kumlu ortam bana.
  • perfectum  (15.11.18 15:06:25 ~ 15:11:19) 
1- Kesinlikle sıkılır. Bu sürekli yatan kediler, genelde kendileriyle ilgilenilmeyen, oyuna aç ama pes etmiş kediler. Eğer birden fazla olursa daha az sıkılır. Ya da çok oynayacaksınız onunla sıkılmaması için.

2- Kedi kumu kokar. Sık temizlerseniz daha az kokar. Sık temizlenirse çok rahatsız etmez.
  • windowsguvenlikduvari  (15.11.18 15:13:27) 
kapalı kedi tuvaleti ve tuvaleti her gün temizlemek kokuyu önleyebilir. kumu bir pencere, balkon kapısı gibi bir yere yakın koymak ve temizlerken oraları bir süre açmak da yardımcı olabilir.


  • ofelia  (15.11.18 15:13:54) 
Bizim ev 165 m2, bizim kedi de sürekli geziniyor evde. Benimki kuma yapmadigi icin problem zaten yasamiyorum. Alafranga tuvalete alistirilabilir kediniz. Benimki neyseki o òzel kediciklerden ;) hatta youtube da asama asama nasil alistirildigi anlatiliyor.


  • noeldayın  (15.11.18 15:14:59) 
Bizim kedi fazla büyük ama ev sizinkinden daha büyük olduğu halde sıkılıyor balkona çıkıyor sık sık. Üstelik yaşı 10 yani yaşlı artık. Bir sürü oyun alanı ve oyuncağı var.

Koku olur ama sen alışırsın. İyi tuvalet ve kum kullanırsan ve sık sık temizlesen koku olmaz.
  • bos gezenin bos ustasi  (15.11.18 15:31:23) 
Tek kedi ev yayla gibi olsa da sıkılıyor.


  • auroraaurora  (15.11.18 15:37:24) 
Kediden kediye değişir sıkılma mevzusu, kesin bir cevabı yok.

Kapalı tuvalet alırsanız (taşıma kutusu gibi olanlardan) ve düzenli temizlerseniz koku problemi çekmezsiniz.
(ben mır mır marka çok sağlam topaklanan iri taneli kum kullanıyorum memnunum, bir arkadaşım çam peleti önerdi koku mevzusunu ciddi ciddi çözdüğünü söyledi henüz denemedim)

Tuvalet kullanılma anında koku olur ama ona yapabilecek bir şey pek yok. Tuvalete imkansız mı kumunu koymak?
  • hedep  (15.11.18 16:31:07) 
kum kesinlikle kokar.


  • oscar  (15.11.18 22:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.