[]

evden çıkma ve kira ödemesi hakkında bir sual

muhtemelen 30 kasım 1 aralık gibi evden çıkacağız. kirayı ayın 15 inde yatırıyordum. ev sahibini arayıp 15 kasımda kirayı ödemeyip çıkarken günlük olarak hesaplayıp toplu ödesem olur mu dedim hayır 15 inde aylık yatırın dedi.

ilk aşamada öldürme seçeneğini düşünmediğimi varsayarsak ne önerirsiniz?


 
15inde çıkın o zaman evden.
Ya da aylığın yarısını gönderin ay sonu çıkın gidin

  • zxcd  (13.11.18 19:51:04) 
Bence de, ayın 15'inde yarım kira yatırın, olsun bitsin.


  • agluna  (13.11.18 19:58:12) 
ev sahibi haklı


  • adivar  (13.11.18 20:11:14) 
ev sahibi şu açıdan haklı, ödemelerini ona göre ayarlamıştır


ama siz 15 günlük yatırın tabi ki, oturmayacağınız günleri neden yatırasınız
  • oscar  (13.11.18 20:21:29) 
arkadaşım bisküvi mi bu açınca bütün paketten sorumlu oluyosun. ben 15 günlük oturuyosam 15 günlük veririm. yok istemiyosa hiç yatırmam sonra gelip alamadığı 15 günlük kirayı da almak için çabalar. bazı insanlara sürekli iyi yüzünü göstermeyeceksin. yeri geldiğinde insanlardan kazık yemeli ki kazık atmanın nasıl bişey olduğunu öğrenmeli.


  • johnnie w lker  (14.11.18 02:02:15) 
valla galiba sadece ben ev sahibini kağıt üzerinde haklı buldum. Sonuçta ev bu otel değil günlük kira veresin. Günlük kiralasan çok daha farklı fiyatlar konuşulur.

He bence bi delikanlılık yapabilirdi 30 gün önceden haber verdiğin için ama belki ödemesi falan vardır. Eğer depoziton yoksa sen 15 günlük yatırıp kaçabilirsin ama ben etik bulmuyorum. Depozito varsa ikna etmekten başka kaçarın yok.
  • yakuza123  (14.11.18 03:17:08 ~ 03:17:20) 
Kira sözleşmeleri aylık kira ödenmesi üzerine yapılır, önceden haber verip fesih yapmadıysanız kira günü geldiğinde tam kira ödemekle yükümlüsünüz.

Önceden haber verip feshi yerine getirdiyseniz de kira ayı bitip yeni ay girince evden çıkmadıysanız yine tam kira ödersiniz.

"oturmayacağınız günleri neden yatırasınız"

O zaman tatile çıkınca da süreyi kiradan düşün :)

Ev sahibi kanunen ve etik olarak haklı, ama ihtiyacı yoksa almaması daha iyi onun için. Fakat mecbur değil, ben bir ev sahibi olarak yapmıyorum böyle küçük hesaplar.
  • John Bloor  (14.11.18 09:55:45) 
+1 @kartallar yukaek ucar

ilaveten burası salak ergen dolu ya. ödeme kirayı da ev sahibi seni vir inletsin. sözleşmeler nşye yapılıyor ve niçin yıllık yapılıyor acaba? bir de bisküvi demiş ya, adamların hayat algısı püskevitten ibaret.
  • adivar  (14.11.18 13:16:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.