[]

Fotojenik olmak

İnsanlar bana sen çok fotojeniksin diyorlar bu durumda fotoğraflarım güzel ben çirkin miyim?
Sanki fotojeniklik öyle bir anlama geliyor gibi geliyor bana. Bu arada filtreli instagram fotoğrafı gibi fotoğraflar üzerine değil de şöyle durumlarda geçti bu muhabbet mesela toplu bir fotoğraf çekiliyoruz biri yaa bir daha çekilelim sen çok fotojeniksin ben kötü çıktım falan diyor gibi.



 
Ona tekrar çekildiğinde senin hala fotojenik onun hala cirkin çıkacağını söyle. İyiysen iyisindir:) gercekte cirkinsin anlamina gelmez bu


  • her giriste sifresini unutan adam  (13.11.18 13:42:12) 
Gülüşün güzeldir


  • cay koy geliyorum  (13.11.18 13:42:46) 
Bana da böyle diyolar, çirkin demek istiyolar benim alt metinde. Bana öyle geliyor.


  • damla sakızlı dondurma  (13.11.18 13:42:56) 
Kimisi guzel olsa da fotograflarda cirkin cikar.


  • stavro  (13.11.18 13:43:50) 
@jrr bağlantıyı hiç anlamadım
@her girişte tek bir kişiden duyduğum bir şey değil bu ya hatta bir kere böyle bir durumda biri sen fotojeniksin deyince diğerleri de evet evet diye onaylamıştı hep insanlar bu konuda fikir birliğinde :D

  • pastörizesüt  (13.11.18 13:44:03) 
Evet çirkinsin fotoğraflarda güzel çıkıyorsun demek çok doğru söylemişler.


  • veritaslibertas  (13.11.18 13:57:26) 
ifşalarda görmesek haklılar derdim knk. :D


  • datnet  (13.11.18 13:58:23 ~ 13:59:47) 
@datnet fotojenik değil miyim yani :D ama mantıken gerçeğimi görmeden fotojenik olup olmadığıma karar veremezsin ki fotojeniklik göreceli bir kavram değil mi :D


  • pastörizesüt  (13.11.18 14:04:12) 
Fotoda guzel oluo gercekte cirkin falan degilsin demek istiyor.

Fotojeniklik goreceli bir kavram değil. Fotoda adam gibi cikip cikmadigi ortadador insanin. Ben mesela fotolarda kica benziyorum, bunun goreliligi yok. Goren kica benzedigimi farkediyor.
  • stavro  (13.11.18 14:12:23) 
ifsalarinizi gormedim dolayisiyla guzel misiniz cirkin misiniz bilemiyorum ancak her seyden once birisi sizce fotjenik miyim diye sordugunda benim aklima ilk gelen iltifat bekledigi ihtimali oluyor. yani kisi guzel oldugunu dusunmektedir ama bunu sagdan soldan da duymak istemektedir.

soruya cevap da; en azindan 5/10 miktar guzellik vardir. bazisi 9/10 bile olsa fotografta kotu cikar. bu poz vermeyi, yuzunun iyi acilarini falan bilmekle ilgili.
  • jimicik  (13.11.18 14:23:12) 
Bence fotojenik demek sen güzelsin diyemiyorum yanlış anlaşılabilir ama güzelsin yahu demek
Çirkinin foto çekilirken verdiği poz önemli
Güzel birisinin verdiği poz önemli değil
  • benaslindayohum  (13.11.18 14:23:27) 
ben de kısmen öyleyim. yani poz vermişsem düzgün çıkıyorum. poz vermemiş halim doğal halime çok yakın ve dolayısıyla çirkinim :))

benden yola çıkarsak, evet fotoğraflarda güzel çıkıyorsun. aslında çirkinsin derdim ama ifşadan biliyorum (yürümek gibi olmasın da) bence güzelsin de. belki de fotojenik olduğun için güzel görünüyor da olabilirsin. burada en doğru bilgiyi video kaydı sağlar. video kaydında fotojeniklik olmaz. orada belli olur fotoğrafla doğal halin arasındaki fark.
  • eeb  (13.11.18 14:24:28) 
@jimicik fotojenik miyim diye ben sormuyorum yahu
@eeb mantıklı videolarda kendimi beğenmiyorum mimiklerim aşırı gibi geliyor demek ki fotoğraflarda ölçülü mimik kullandığım için güzel çıkıyorum :D

  • pastörizesüt  (13.11.18 14:34:09) 
yani simdi diyelim guzel bir elbise giydiniz, birisi de dedi ki ne guzel olmussun, bu lafi aslinda tipsizsin elbise seni kurtarmis olarak mi algiliyorsunuz? bu da onun gibi. size fotojeniksin=guzel cikmissin dendiginde siz karsinizdakinin sizin cirkin oldugunuzu dusundugune ihtimal veriyorsaniz... yani iste bu bana sacma geliyor.


  • jimicik  (13.11.18 15:05:14) 
@pastörizesüt haklısın.


  • datnet  (13.11.18 15:20:49) 
sen kendini biliyorsundur az cok. Çok çok güzelsen hem güzel hem fotojeniksindir. Ortalama güzelsen muhtemelen fotograflarin gercek halinden daha guzeldir, ondan oyle diyorlardir.

Bir de fotograf cekilirken poz vermeyi, guzel gülmeyi bakmayi biliyor musun o onemli. Bilirim diyorsan fotojenikligin guzelliginden baskın olabilir. Yok bilmem dümdüz cekilirim diyorsan güzelsindir.
  • aquarium  (13.11.18 15:54:59) 
şanslısın valla :)
kıskananın çok olur,herkese nasip olmaz.
insanlar istediği gibi konuşuyor,sen kendi havana bak.
  • red hot chili  (13.11.18 17:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.