[]

EFT'de IBAN'ı doğru ismi yanlış girmek

XYZ Turizm yerine XYZ Otel yazmışım isim kısmına. EFT ulaşır mı acaba karşı hesaba? :(

edit : para hesaba ulaştı, geri falan dönmedi. teşekkürler cevaplar için.


 
Ulaşmaz büyük ihtimalle, geri döner hesabınıza ya da askıda kalır. bankayı arayın.


  • veritaslibertas  (13.11.18 12:36:13) 
Bankayi arayin bos yere zaman kaybetmeyin, muhtemelen ulasmayacak, geri donmesi de zaman alir aramazsaniz


  • her giriste sifresini unutan adam  (13.11.18 12:49:55) 
bence ulaşır. hiçbirimiz bankacının hesabı açarken oraya şirket adını nasıl girdiğini tam olarak bilemeyiz. bilmek zorunda da değiliz. onu denk getirmek zor.

XYZ Turizm yerine XYZ Otel yazarsanız gider. ABC Turizm veya ABC Otel yazarsanız gitmez.

bildiğim kadaarıyla isim kıyaslamasını eft merkezindeki senin benim gibi insan yapıyor. o anladıktan sonra gitmemesi için bir sebep yok.

bizim apartmanın adı 50. yıl işhanı. ama bankacı hesabı açarken 50. yıl apartmanı yazmış. 50. yıl kısmını doğru yazdığın sürece geliyor.Hatta denemedim ama "ellinci yıl" yazsan bile geleceğini düşünüyorum.

bu isim kıyasını makine yapmıyor, insan yapıyor. şimdi bizim hesap "50. yıl" iken yatıran adam "50.yıl" (noktadan sonra boşluk vermeden) yazdı diye o para gelmeyecek olsaydı kimse para yatıramaz, niye yatıramadığını da çözemezdi.
  • kibritsuyu  (13.11.18 12:56:07 ~ 12:57:50) 
Kurumsal hesaplarda ulaşıyor genelde, sizden çıkıyor para bunu yazın bir kenara kendi bankanızı aramak anlamsız şu anda bence.
Karşı banka ilgili iban ile ismi karşılaştırarak yerleştiriyor eğer bir hata olursa şube havuzuna düşüyor sanırım, şubedeki ilgili çalışan da redetmez heralde.
Red edilirse direkt sizin hesaba dönmeli.
  • atom karincanin torunu  (13.11.18 13:42:02) 
bankacı hesap sahibi tüzel kişiliğin ismini kafasına göre yazamaz. şirketin ticaret sicildeki, vergi levhasındaki adı neyse banka hesabı da o isimdedir. Örneğin "Bambu Hotel" tabelalı bir otelin sahibi tüzel kişilik "Bambuoğulları Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ltd. Şti"dir.

Bu durumda para transferinde yazılması gereken de tüzel kişilik ismi yani unvandır. Paranız aksi durumda geri hesabınıza yatacaktır.
  • urlacher  (13.11.18 13:44:24) 
benzer durum yaşadım para hesaba iade edildi birkaç gün içinde yeniden gönderdim.


  • naksidil  (13.11.18 14:45:15) 
ulaşmaz geri döner, kesin bilgi


  • mirty  (13.11.18 14:54:14) 
@urlacher. ben de ondan bahsediyorum. tüzel kişilik adının girilmesi gerekli olabilir, ama banka da pekala hesabı açarken o tüzel kişilik adını kafasına göre girebilir. verdiğin örnekten gidersek ünvanı Bambuoğulları Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ltd. Şti. olan şirket için banka:

Bambuoğulları Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ltd. Şti
Bambuoğulları Tur. inş. Gıd. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Bambuoğulları Turizm İnşaat Gıda Sanayi Limited Şirketi
Bambuoğulları Turizmİnş GıdaSan ve Tic. Ltd. Şti. (yazım hatalarını bilerek yaptım)

diye açabilir. 30 tane banka hesabı olan mükellefimin ekstrelerinde ünvanlar hepsi birbirinden farklı.

şimdi hesabı bambuoğulları turizminş gıdasan ve tic ltd. şti. diye açmışsa bankacı, ya da turizm'i kısaltıp tur. yazmışsa, evet ticaret sicildeki ünvanı yazmış, ama eğer karakter karakter ünvan kontrol eden bir sistem var ise doğru düzgün "bambuoğulları turizm" diye gönderilen parayı, ünvan yanlış diye iade eder.

ya da adamın ünvanı bambuoğulları turizm diye başlıyor ama ana faaliyet olarak gıda işi yapıyor. gıda toptancısı adam da ne bilsin turizm kısmını "bambuoğulları gıda" diye yolluyor parayı. hoop yine gitmedi, iade oldu.

böyle bu kadar hassas değildir.

belki bire bir aynı ünvanı yazıyorsanız otomatik gidiyordur da, fark varsa da eft merkezindeki insan evladının önüne düşüyordur, o görevli aynı olup olmadığına kanaat getiriyorsa onaylıyordur.
  • kibritsuyu  (13.11.18 15:03:52 ~ 15:07:01) 
İsmi 3 karaktere kadar yanlış yazma hakkınız var. Aksi taktirde para geri iade olur. Kesin bilgidir.


  • faizsizbankacilik  (13.11.18 20:59:36) 
"ismi" derken neresini?

yani yukarıdaki örneklere bakacak olursak;

hesap adı "bambuoğulları turizm gıda sanayi ve ticaret limited şirketi" için

bambuoğulları gıda
bambuoğulları otel
bambuoğulları ltd. şti.
bambuoğlu turizm

şeklindeki isimlerden hangileri gider?
  • kibritsuyu  (13.11.18 21:22:03) 
Örnekte belirttiğiniz bambuoğulları şirketi ile ilgili tüm eft ler gider.
Bambuoğulları kısmında alakasız birşey yazsaydınız gitmezdi.

  • faizsizbankacilik  (13.11.18 21:33:28) 
para hesaba ulaştı, geri falan dönmedi. teşekkürler cevaplar için.


  • Stoneface  (13.11.18 21:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.