[]

tektaş sorusu

aşağıdaki ürün 2.490 liradan 1.090 liraya düşmüş. broşürde öyle yazıyor. sizce şişirme mi? alınır mı bu fiyata? evlilik teklifi için almak istiyorum ama emin de olamadım. alma diyenlerin farklı önerisi olabilir mi?

www.altinbas.com

not: bir de bu yüzüklerin değeri oluyor mu? yani altın gibi yarın bir gün satmak istese alış fiyatına yakın bi fiyata satabilir mi?

 
Böyle mikroskobik taş alacağına, pırlanta almasan nasıl olur? İşin aslı pek anlaşılmıyor. Güzel bi yüzük alabilirsin swarovski taşlı falan. Pırlantanın satışı da şu şekilde, satmak istersen yarısını veriyorlar, değiştirmek istersen aldığın fiyata sayıp üstünü tamamlamanı istiyorlar. Ama atıyorum sen bunu 1090 tl'ye aldın, seneye dolar daha da artar dolayısıyla pırlanta fiyatı da artar, aynı karatta pırlantaya bile senin paran hep 1090 tl kalacağından 1000 tl ekstra falan vermen gerekir.


  • ekaterina  (13.11.18 11:07:54) 
zen, altınbaş vb. gibi yerlerden yüzük a-lın-maz. fırsatın, imkanın varsa kuyumcuları, özellikle kapalı çarşı'yı dolaş. şöyle düşün, normal şartlarda değeri 2490 olan kıymetli bir taşın/yüzüğün 1090'a düşme imkanı var mı?


  • silah taciri  (13.11.18 11:10:16) 
Satamaz, pırlantalarda bayağı bir farkediyor. Yüzüğün aslında pek bir değeri olmuyor. Pırlanta aldın mı at unut olacak.
Zirkonların alttarafı altın olunca onları gram ile alıp satıyorlar, onlarda da değer kaybı olsa da pırlantadan daha az oluyor. (%30 falan)

Bir de bu pırlantalarda, montürü nedeni ile bir göz aldanması var. Önce git bir eline al bak derim.
  • cursor  (13.11.18 11:11:32) 
alınmaz. beyaz altın öneririm daha uygun. illa pırlanta olacak diye bit kadar taş almayın.


  • kablelvuku  (13.11.18 11:14:54) 
1.5-2 karat pırlantayı bile aldığın fiyata satamazsın. Yarı yarıya fark ediyor. 0.07 ne? Nokta kadar şey.


  • Lim5  (13.11.18 12:40:44) 
0,07 karat. gormek icin durbun de almak lazim.

0,07 karat pirlantaya para verilmez. baska bir seyler bakin. (web sitesi bi sure acik kalinca bi form cikiyor, uye olunca yuzde 10 indirim veriyormus. hani illa alicam diyorsaniz)
  • brkylmz  (13.11.18 12:47:23 ~ 12:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.