[]

eve yemek yapanlar neler yapıyorsunuz?

haftasonundan yemek yapıp haftaiçi yemeye başladık. bezelye, bulgur pilavı, taze fasulye var menüde.kolay ama sağlıklı başka neler yapılabilir? maksat çeşitlilik artsın.




 
Buharda brokoli haşlamak.

Buharda mercimek haşlamak
  • odiilde  (05.11.18 17:28:56) 
fasulye haşlayıp buzluğa atın buzdolabı poşetlerinde, sonra onları mikroda 5 dkda çözdürüp piyaz yapabilirsiniz, salata gibi salatalık domates soğan canınız ne isterse koyun. mis gibi protein.
aynı şeyi nohut için yapabilirsiniz. çözdürüp pilavla tüketebilirsiniz.

brokoli, mercimek +1
yine mercimeği de salata şeklinde yapabilirsiniz çok güzel oluyor.

kıymayla köfte hazırlayıp buzluğa atıp kolayca pişirebilirsiniz.
  • veritaslibertas  (05.11.18 17:34:32) 
Köfte +1
Ayrıca, tavukları küçük küçük, aldığınız yere doğratıp, soğan ve biberler sote yapabilirsiniz. Zeytinyağlı fasulye, zeytinyağlı barbunya yapabilirsiniz. Ezilmiş avokado salatası, humus gibi mezeler hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz.

  • agluna  (05.11.18 17:43:27) 
annem iki haftada bir gelip hazırlıyor buzluğu. mantı çok seviyorum haftada 2 3 yiyorum. yaprak sarması, közlenmiş patlıcan oluyor, dolaptan çıkarıp ısıtıp yiyorum. onun dışında karnabahar yapıyorum basit.


  • anily  (05.11.18 17:52:24) 
Bu mevsim için söylemek gerekirse: kıymalı mercimek yemeği, karnabahar yemeği, fırında karışık sebze, pırasa yemeği, z.yağlı kereviz, balık/tavuk/köfte+salata, fırında kıymalı patlıcan(yalancı karnıyarık), nohut yemeği, lahana sarması...


  • sacrilegious  (05.11.18 18:11:59) 
Zeytinyagli pirasa


  • nax  (05.11.18 19:28:24) 
Karnıbaharlı makarna (maydanoz, sarımsak, tercihen tulum peyniri, kızarmış ekmek parçaları, krema ve karabiber içerir)

Musakka (patlicanlari az yag ile tavada kizartarak)

Haşlama (tercihen kuzu gerdanlı)

Mantar çorbası (doğadan toplananlara erişimim kolay olduğu için)

Tarhana çorbası (herkesin evinde vardır)

Pilavları da sebzeli yapıyorum genel olarak (domates, patlıcan, biber vb)

Zeytinyağlı kereviz, biber dolması, taze fasulye, barbunya, enginar.

Etin yanında sebze sote (kabak, kapya, havuç, biber, brokoli, mısır)

Tabi bütün bunları güzel kılan kullanılan baharatlar.
  • beetlejuice  (05.11.18 19:46:54) 
kıymalı ya da zeytinyağlı yeşil mercimek,
barbunya,
kereviz,
fırında köfte patates
  • nice tnetennba  (05.11.18 19:53:53) 
mantarlı tavuk sote
bulgurlu ıspanak yemeği

  • hushhush  (06.11.18 10:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.