[]

nasıl sağlıklı beslenilir?

nasıl sağlıklı beslenilir hiç bir fikrim yok? bu konuda site, blog, instagram hesabı filan önerebilecek var mı? bi de sağlıklı beslenmek bana her zaman çok maliyetli ve zahmetli gibi geliyor. bu olayı hayatımın bi rutini haline en ucuz yoldan nasıl getirebilirim?




 
(bkz: that sugar film) ile başlayabilirsin


  • farabi  (03.11.18 13:44:04) 
Sağlıklı beslenmenin pahalı olduğuyla ilgili başka bir duyuruya şu cevabı vermiştim, aynısı tekrarlamak isterim:

"Sağlıklı beslenme pahalı değil, yani düşünüldüğü anlamda pahalı değil yoksa dünya geneline göre evet bizde ürünler pahalı ama ucuza getirmek de bizim elimizde, kolaya kaçmayıp biraz araştırmacı olursak daha ucuza halletmek de mümkün. Mesela sağlıklı beslenme deyince akla direkt hayvansal beslenme geldiği için pahalı gibi duruyor ama öyle değil. Öncelikle sebzelerin hepsi ucuz; ıspanak pırasa taze fasulye patlıcan dereotu maydanoz brokoli karnabahar, bunların hepsi ucuz ama yenmiyor, halbuki beslenmenin büyük bir kısmını sebzeler oluşturmalı, yeşillik yemeden tükettiğiniz hayvansal ürünler vücutta efektif olarak kullanılamıyor, öncelikle bunu bilmek lazım. Hatta bunları pazardan falan alırsanız çok daha ucuza geliyor. İkincisi, mesela balık mevsimindeyiz. Birkaç gün önce eşek kadar palamut aldık 17 liraydı 2 kişi bitiremedik. Onun dışında 30'lu M boy yumurta Migros'ta 27 lira, ben gidip Migros'tan yumurta almam, yaşadığın semtteki herhangi bir markete gitsen 30'lu yumurta 17-18 lira, ben 17 liraya aldım, L boy, biraz daha kassam daha ucuzunu da bulurum ama gerek yok. Ha kırmızı et pahalı, ona yapacak bir şey yok, hep pahalıydı zaten, tavuk da son dönemde artışa geçti ama onu ucuza kapatmak da kolay; marketten almak yerine kasaptan daha ucuza alınabiliyor, Metro gibi büyük marketlerde de nispeten daha ucuza alınıyor, oradan da toplu olarak alınabilir. Yani Migros'ta kilosu 25-30 lira olan tavuk göğsünü daha yerel marketlerde ya da kasapta veya toplu satış yapan marketlerde daha ucuza alabilirsiniz, ben genelde öyle yapıyorum. Bunların dışında bakliyatlar var. Bir paket nohut alıp yanında 2 tane yumurta haşlayıp yediğinde çok iyi bir antrenman sonrası öğünü olabilir; proteinse protein karbonhidratsa karbonhidrat, bunları da keşfetmek lazım. Ha tüm bunlara rağmen genele göre yine de pahalı değil mi? Evet pahalı ama sağlıksız beslensen o da pahalı. Bi kutu pizza alsan yine aynı parayı ödüyorsun, çok değişmiyor."
  • angelus  (03.11.18 13:46:46) 
That sugar film hakikaten ufuk açıyor.
Onun dışında sebze, tavuk, meyveler düzenli yenince aslında gerçek doyum hissinin bu ürünlerden olduğu anlaşılıyor. Bir süre sonra yapay, işlenmiş, paketli ürünler gerçekten tatsız ve sağlıksız hissettiriyor.

  • zxcd  (03.11.18 14:19:48) 
angelus +1

palamutu 15 liraya alıyorum pazardan, 2 kişi yiyoruz. yumurta L boy 15 liraya alıyorum. Ben sebze yerine her gün büyük bir kase bol limonlu, zeytinyağlı marul+mor lahana salatası yapıyorum. İnan sağlıksız beslenmek daha pahalı. Yani sağlıklı beslenmeninde, sağlıksız beslenmenin de bi bedeli var. Sağlıksız beslenme bedava mı yani?

kısacası tercih meselesi.

kola, meyve suyu, sprite vs vs. hiçbir şey almıyorum içmiyorum. sigara kullanmıyorum. pizza, hamburger yemiyorum. şekerli tatlı tüketmiyorum. bunlar da hep pahalı

Şekersiz çay ve kahve tüketiyorum. Kırmızı et pahalı, onun yerine tavuk tüketiyorum. Tavukta pahalı doğru, eğer üşenmezseniz direk tavuk bonfile yerine, bütün tavuk alın, onu parçalayıp öyle yiyin daha uygun olur. parçalama video youtubeda var. 2 but, 2 kanat, 1 göğüs zaten.

ama kesinlikle bu mevsimde balık +1

tavuk bonfilenin kilosunu 17 liradan alıyorum
  • tamamhosdiyonda  (03.11.18 14:42:50 ~ 14:44:43) 
Sağlıklı beslenmeye tavuk önerisi verenleri görüyorum, garip. Sağlıklı beslenmek istiyorsan ya paran olacak, her şeyin doğalını, sağlıklısını alacaksın ya da çiftliğin olacak sebzeni meyveni, etini sütünü oradan alacaksın. Gerçi halihazırda böyle bir imkan yoksa bu da zengin işi oluyor, her türlü para lâzım yani.


  • apdulera  (04.11.18 00:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.