[]

corel ile ilgili bir soru

dalga şeklinde yan yana birçok üçgen şekli yaptım. kalınlığı hairline... fakat kalınlığını artırdıkça şekillerin uç kısımları birbirine sağa sola kayıyor.

yani birleşik olan bütün köşeler dağılıyor. örnek aşağıda.

çözümü nedir?

 
Altta çizgiyi çift tıkla, yani çizginin ayarlarına gir. orada corner ve line caps var onların uclarını yuvarlak yap bir dene


  • arockm  (31.10.18 12:31:38) 
bu sorun köşeler tam olarak kaynaklanmadığında ortaya çıkıyor.

anladığım kadarıyla zigzag deseni düz-açılı çizgileri uç uca ekleyerek oluşturmuşsun. bunu yaparken, bir çizgi bittiğinde, mouse'u hiç oynatmadan diğer çizgiye başlarsan bu sorun ortadan kalkacaktır. zaten bunu yaparken imleç kenarında aşağıyı gösteren küçük bir ok ile çizginin sonunu belli eden "node" yazısının belirdiğini göreceksin.iki ayrı yerde çizilmiş çizgileri uç uca eklemeye çalışınca senin karşılaştığın sorun ortaya çıkıyor. çünkü sen çizgileri herhangi bir zoom ayarında ne kadar hassas birleştirmeye çalışsan da her zaman daha fazla zoom yapılabilir ve hiç bir zaman o çizgilerin birleştiği görülmez.

umarım açıklayabilmişimdir. eğer anlaşılmıyorsa haber et ekranın fotoğrafını göndermeye çalışayım, o zaman belki daha anlaşılır olur.

kolay gelsin
  • typhoon r  (31.10.18 12:39:29) 
ctrl+shift+q yaparak çizgi kalınlıklarından vektör elde edebilir siniz, ardından nesneleri çoklu seçip "weld" butonuna tıklarsanız kaynak olurlar sonra fazlalıkları atarsınız.


  • firemanjonny  (31.10.18 13:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.