[]

Pilot olmak için sağlık durumları

Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde bir firmanın First Officer Yetiştirme Programı'na başvurmuştum. Bugün ön bilgilendirme amaçlı bir toplantılarına katıldım. Anlattıklarına şeylerden sonra fena biçimde " Bu beni aşar! " kafasına girdim, zaten beklentim de bu yöndeydi. Biliyorum pilot olmak gerçekten zor bir olay ama buna hazırlık yapmak bile benim için zora girdi. Benim için bu olayı çıkmaza sokan 2 olay var: Biri DLR sınavına benzeyen Mollymawk ve sağlık sorunlarım.

Bugün toplantıda bir sağlık sorunu olanların,kronik rahatsızlığı olanların, düzenli ilaç kullananların ciddi düşünmeden önce bir uçuş hekimine danışması gerektiği söylendi. Şöyle ki bende eklem romatizması var, yani duzenli ilaç kullanmam gerekiyor, ilaçları aksatmazsam sorun olmuyor. Onun yanında ciddi miyop var, derecesini bilmiyorum, çünkü uzun zamandır gitmedim doktora. Bu da zaten çok büyük bir problem bu iş için. Sizce de olumsuz konuşmamak için bir sebep var mı? Benzer problem yaşayanınız veya tanıdığı olan var mı?

Diğer sorun Mollymawk da ciddi derecede zor. Daha önce giren oldu mu? Sayısal zekası iyi biri değilim. Sizce yoğun bir çalışmayla geçmem mümkün mü?

Konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

 
Mollymawk dediğinize göre zannediyorum ki SunExpress'e başvurmuşsunuz, hayırlısı olsun.

Bence SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir hastaneye gidip 1. Sınıf Sağlık Raporu alın şimdiden. Memorial çok para isterken, Aile Hastanesi falan oldukça hesaplıydı diye hatırlıyorum. En azından yüzüp yüzüp kuyruğuna gelip sonra sağlık sebebiyle elenmezsiniz eğer bu raporu alamayacaksanız.

Mollymawk değil ama DLR için konuşursak, iyi çalışan herkes geçebilir diye düşünüyorum ben.
  • yardimci  (30.10.18 21:26:17) 
@ yardimci Öncelikle teşekkür ederim. Tahmin ettiğiniz gibi SunExpress' e başvurdum.

Dediğiniz gibi bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Ama araştırdığımda uçuk rakamlarla karşılaştım verdiğiniz örnek gibi. Aile Hastanesi sizce tahminen ne kadar ister? Ya da bunları rapor çıkarmadan, sadece bilgi almak için ücretsiz danışabileceğim bir yer biliyor musunuz? Çünkü eğer sınavı geçemezsem o kadar parayı vermeyelim.

Sınav için de 1 ay sizce yeterli olur mu çalışmak için?
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (31.10.18 00:39:11) 
yeter. dlr için 1 aydan daha az süre veriyorlar genelde. mollymawk'a da daha kolay dediklerine göre yeter. zaten 10 deneme testi hakkın olacak mollymawk için verdikleri kullanıcı adıyla.


  • hmpf  (31.10.18 10:55:11) 
@ hmpf Evet kolay diyorlar. Mollymawk için 10 deneme hakkımı kullanırsam iflas ederim :D


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (31.10.18 15:44:52) 
pilot olmak düşünüldüğü kadar zor bir olay değil sadece bu işi yeteri kadar ciddiye alman gerekli tabi hayatı olukça zor buna itirazım asla yok.
kronik hastalığın vs varsa sakın bulaşma.

  • basond  (31.10.18 19:38:59) 
@ basond Evet, farkındayım . Ciddiye almak lazım, sonradan okula başlamak falan epey stresli şeyler.

Kronik hastalık derken sağlık kontrolünden geçerken sorun olduğu için mi yoksa kontrolden geçsen bile pilotluk için mi risk olușturuyor? Yani ne gibi riskleri olabilir aydınlatır mısın?
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (31.10.18 22:53:34) 
örneğin böbrek sorunun var şu an için sıkıntı yaşamıyorsun ama böbrek taşı düşürmek için hastaneye gittiğin an pilot lisansın tehlikeye girer(%100 doğru örnek değil ama anlatmaya çalıştığım olay böyle)

sağlık koşulları önemlidir bazı sorunlara taviz verilmez bunları iyi araştır ansızın kronik rahatsızlığın başka bir sorunu tetiklerse tüm pilotaj hayatın sona erebilir.
  • basond  (01.11.18 18:32:29) 
Demek istediğini anladım. Zaten toplantıda da söylemişlerdi kritik bir sağlık sorunu olunca lisansı alabileceklerini. O yüzden futbolculara benzetmişlerdi.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (01.11.18 19:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.