[]

borderline ya da bipolar kisilerdeki bencillik bilincsiz mi?

onceki 2 duyurumdaki gibi bir sorunla cebellesiyoruz. konuyu ozellikle medikale actim cunku ben de hastalanmak uzereyim artik. hayatimi paylastigim kisi kendi sorunlarindan baska hic bir seyi onemsemiyor gibi gorunuyor. evet zaman zaman onemsiyor ama sureklilik arzetmiyor ve ben aklimi yitirecek gibi hissediyorum bazen.
cuma gunune randevu aldim terapiye baslayacagim ama su an buyuk bir panik halindeyim. 1 yildir varimi yogumu, ruhumu, bedenimi ve enerjimi koydugum buyuk bir emek sonrasinda, cebimde 10 lira ile kaldigimi farkettim. cunku bahsi gecen kisi ona para yattigi halde bana sormayi akil edemiyor sanirim. ama onda yokken biyere oturdugumuzda asla sormuyor var mi ayarlayabilecek misin. o kadar alismis ki benim sorunlari cozmeme.
simdi nefret duymadan ve karsimdaki kisinin hasta biri oldugu gerceklerini kabullenerek, ona sevgimi kaybetmemeye ve kendimi korumaya calisarak cok cok yuksek oranda borderline olan hayat arkadasimla iliskimi nasil kurmaliyim? ben de pek sinirini kontrol edebilen biri degilim. bu kendilik ve agir egosantrizmi asmak icin nasil birnuslup sergilemeliyim?
ne yaparsan yap anlamaz mi, sakince ve sinire kapilmadan tane tane bak ben her zaman sana destek oluyorum elinde firsat varken neden beni dusunmuyorsun mu, kavga mi? ne yapmali?

 
terketmelisin


  • KaraSakall  (28.10.18 20:57:44) 
<Vınnn mode on>


  • tunaktunaktun  (28.10.18 21:04:55) 
soyle teshis klinik olarak konulamadi cunku gitmiyor doktora. ama ne okursam yuzde 90 uyuyor. bir de iyi niyetli tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim ama terketmek ya da birakmak gibi bir secenek yok. o yuzden iliski sorusu degil bu. bir hastaligimiz var ve bunu asmak icin en azindan daha islevsel yasamak icin neler yapabiliriz sorusu.


  • galandar kostumu  (28.10.18 21:05:47) 
Bu dediğin sey, kendi kendine tanı koyulan bir şey degil, klinik araştırma ve teşhis koyulmali, herkes bende manik, bipolar vb var diyor.artik bu hava atma isine döndü. Bende bu var yerine bu durumu bilmeyenler genelde bu hastalıkla yaşıyor.


  • darkwizard  (28.10.18 21:07:56) 
Borderline teshisi koymaya kalksak tukiyenin tamami oyle cikar zaten.


  • acemi  (28.10.18 21:41:28) 
dostlar oldukca yas almis ve yetiskin insanlariz, zaten ben baska ihtimalleri arastirirken borderlinei farkettim ve kac gundur hayat zehir olmus durumda. ona soyleme sansim da yok.
darkrocq ben de depresyon ve ciddi anksiyete bozuklugu ile ugrasiyorum. evet benden baska biri ile bu derece bag kuramazddi ama bu biraz da inanc sistemiyle iliskili. karmasik konu.

  • galandar kostumu  (28.10.18 21:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.