[]

Bilgisayardan anlayan arkadaslar, su bilgisayari alayim mi?

Ikisi bir arada bir bilgisayar almak niyetindeyim. Calismak icin...
Kullanim: Epeyce bir word, pdf dosyasi birden acik duracak ayrica SPSS programi da muhtemelen acik olur. Chrome'da da bir dolu sekme acik olur. Arada bir de fim izlerim.
Boyle bir kullanimda takilma yavaslama olmasin istiyorum lakin zengin bir kimse de degilim. Binaenaleyh, 4gb Ram'le 8 GB ram ne kadar fark eder bunu kestiremiyorum.

Su arkadasa gonul koydum. Ne dersiniz? Tesekkurler.

www.vatanbilgisayar.com

 
4 GB çok az. 8 GB sizi idare eder. Ama o da mükemmel olmaz. Alacaksanız Vatan'dan da almayın bu arada. Amazon.com.tr, hepsiburada, yukko gibi sitelere de bakın. Vatan'da her ürün daha pahalı. Ürünün arkasında durdukları falan da yok yani. Bozuk falan çıkarsa yine kabul etmiyorlar, diğerlerinden bir farkı yok.


  • hitokiri kenshin  (27.10.18 00:52:10) 
Dediklerini yapacaksan Lenovo Flex serisi kullanan biri olarak bir iki kelam etmek isterim. Öncelikle dokunmatik ekran güzel ama yazı üzerine çalışacak isen ekran parlaklığı belirli bir yerden sonra çok göz yoruyor bir diğer husus klavye dizilimi çok yanlış yaptırıyor. Bu yüzden en azından yerine inceleme imkanın varsa öyle almanı öneririm.


  • murtiii  (27.10.18 01:53:21) 
Kaç sekme açtığınızdan çok hangi siteleri açtığınız önemli. 8 gb alın, ben 4 gb ile zaman zaman yüksek ram kullanımı yüzünden yavaşlama yaşıyorum ki öyle 10-15 sekme açmadığım halde. Ben olsam gerekirse işlemciyi düşürür 8 gb alırdım.


  • mikro patlama  (27.10.18 05:53:56) 
ssd ve 8 gb ram ile gayet performanslı bir makine olur. oyun performansı kötü olur sadece. şirket bilgisayarlarını bu seriden kurdum ve 3 sene boyunca hayvan gibi performans verdiler. hala da emekli olmadılar gerçi.
mümkünse ekran kartı daha da düşük bir model seçin daha uyguna gelebilir. nasıl olsa ekran kartları çöp.

  • ozdek  (27.10.18 10:59:18) 
4 gb ram küfür gibi ya. ssd de yok ram eksiğini telafi edecek.

alınmaz bence.
  • yuto  (27.10.18 16:00:04) 
4gb ram ile sınırlarda yaşarsınız, browser açıkken hic bir sey yapamazsınız.


  • binder dandet  (27.10.18 17:03:36) 
prntscr.com

şu an firefox'ta 12 sekme açık, steam, discord, spotify açık ve bi de film izliyorum o açık. ram kullanımını görüyorsun.

amma velakin; bende 32 gb ram olduğu için böyle. aynı işlemi 4 gb ram'i olan pc ile yaparsan 3-3,5 gb arası yer kaplarlar.

4 gb günümüz için yetersiz.

urun.n11.com

şunu tavsiye ederim, ekran dönmesi vs gibi janjanlı olayları yok ama senin linkini verdiğine performans olarak poposuyla güler.

not: ikisi de oyun için ideal değil.
  • washe  (27.10.18 17:11:02) 
@yazarken ellerini birakan herif

önerdiğim bilgisayarı kız arkadaşıma aldık. SSD'si M.2 SSD ve evet piyasada tek satılan SSD'lerden performansı düşük ama aradaki farkı sadece testlerdeki sonuçlarda görebiliyoruz. 2012'den beri 4-5 çeşit SSD'yi bizzat kendim kullandım.

arkadaş 4gb ve 8 gb ram arasındaki farktan bahsederken senin bahsettiğin şey 3 gömlek üst seviyeler :) aradığı beklediği şey bu değil.

RAM'in hızı ise 5-6 gömlek. oyun oynamaya dair bir şey dememiş bile ve oynuyor olsa bile yemişim ram'in mhz hızını.

bunları RTX 2080ti almayı düşünen birisi olarak söylüyorum ve kullandığım RAM'ler 2400 mhz
  • washe  (27.10.18 18:36:21) 
yanitlariniz icin tesekkurler. oyun oynamayacagim. peki su bilgisayar alinir mi?

urun.n11.com
  • kakalamar  (27.10.18 21:03:09) 
@kakalamar, ingilizce klavye diyor artı kullanılmış vs ama 12 ay garanti de veriyorlar. özellikleri güzel duruyor ama aklımda soru işaretleri oldu benim


  • washe  (27.10.18 22:12:38) 
4gb ram'li bilgisayarlar ülkeye sokulmamalı. şimdi iyi olan ev kullanıcısı için bile kısa süre sonra yetersiz kalıp ekonomik olarak çöp olacaklar.


  • fever  (27.10.18 22:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.