[]

Sizce yaptigim cinsiyetcilik mi?

Gecen gun Amerikali bir kiz arkadasla kadin basketbol maci izliyorduk. Kadinlarin basketbolu sıkıcı, erkekleri izlemek daha zevkli dedim. Arkadas beni seksist olmakla sucladi. Sizce bu cinsiyetcilik mi?

Ben kadin erkek esitligine oyle br acidan bakarim ki, erkek arkadaslarim benim asiri genis oldugumu bile soylerler. Simdi bana boyle soylenince kendimi sorgulamaya basladim :)


 
Bence biraz cinsiyetçi olabilir ama tam bir cinsiyetçilik örneği değil. Alt tarafı kendi görüşünüzü bildirmişsiniz.


  • simderun  (25.10.18 19:14:21) 
Aşırı duyar kasmak olmuş biraz.


  • kablelvuku  (25.10.18 19:17:50) 
buralara gelmedi daha cinsiyetçiliğin o türü. amerika'da bu aralar yükselişte sana da öylesi denk gelmiş. cinsiyetçilik falan değil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.10.18 19:25:52) 
Bi kadın serbest atış bölgesinden havalanıp smaç basabiliyorsa eğer dediğin cinsiyetçilik olur. Onun dışında erkek voleybolu da kadın voleyboluna göre sıkıcı, kadın futbolu da erkek futboluna göre sıkıcı, olabiliyor yani böyle şeyler cinsiyetçilik çok farklı bir konu; bunlar da niye basketbol oynuyor gitsin evinde yaprak sarsın diye düşünmüyorsan problem yok bence.


  • angelus  (25.10.18 19:45:30) 
neden sıkıcı olduğunu düşündüğüne göre değişebilir. "çünkü kadınlar iyi basketbol oynayamaz, serbest atış anında heyecanlanıp ağlamaya başlarlar zuhahah" şeklinde söylediysen cinsiyetçilik sayılabilir.

arkadaşın niyet okumuş bahsettiğim tonda söylemediysen; bu da bence feministlerin, hatta genel olarak sjw'lerin en genel sorunu zaten.
  • Bruce  (25.10.18 19:46:01 ~ 19:50:54) 
pfff sktirsin gitsin affedersin. ben de kadin tenisini daha cok severim bir erkek olarak. daha dengeli, daha surprize acik oldugunu dusunuyorum. grand slam'lerde bir mac bes saat surmuyor falan, daha iyi. buna da seksizm diyecekse eyvallah ama her halukarda sacma bir dusunce bence. zevkin ve tercihin seksizmi olmaz, seksizm bu kadar basit bir sey degil.

amerikandan ne bekliyorsun ki, aq sjw'leri. kaliforniyalidir kesin.
  • der meister  (25.10.18 19:48:54) 
Politically correct değil gibi. İçinde erkek ve kadın geçmiş ve kadınları yermiş. Bize göre çok normal ama biraz alınganlıkla evet cinsiyetçilik.

Genellikle zencilerin kazandığı koşu yarışları yerine yalnız beyazların yarıştığı bir koşuda bir zencinin "bu beyazları izlemek de çok sıkıcı" demesi de ırkçı olurdu mesela.
  • senolll  (25.10.18 21:11:10) 
Amerikalılar bu konularda kafayı yemiş derecede politically correct. Ota boka seksizm diyorlar aq.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.10.18 21:48:53) 
Erkekler daha zevkli dedim, çünkü smaç izlemek, blok izlemek, Yugoslav faulu izlemek çok uzaklardan 3'lük, alley oop falan izlemek daha zevkli geliyor :)


  • dapda  (25.10.18 22:07:43 ~ 22:12:20) 
evet, bildiğin cinsiyetçilik.


  • babilbaligi  (26.10.18 09:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.