[]

Kot pantolon kalitesini bakarak anlayabiliyor musunuz?

Selamlar,

Geçen hafta mavi jeansten ortalama 200 liraya bir kot aldım. Bugün bi bakayım dedim LCW ya da KOTON'da aynı özelliklerdeki kot ortalama 70 lira.

Dış görünüşüme özen gösteriyorum ve üzerimdekilerin kaliteli görünmesine/olmasına dikkat etmeye çalışıyorum.

Sorum ise şu: birinin üzerinde gördüğünüz standart (kesiksiz/yırtıksız/düzgün taşlanmış/yamasız) kot pantolonun iyi marka mı yoksa kötü marka mı olduğunu anlayabiliyor musunuz? "Şuna bak üstü north face altı LCW" konumunda kalmak istemiyorum. LCW/koton'a mı yöneleyim yoksa mavi'den devam mı ?

 
Valla ben hiç anlamıyorum. Ama piyasada öyle tipler var ki adam kolundaki saati 300 metre öteden görüp "Ooo Grand Seiko takıyorsun" veya "Oooo Levi's pantolon" almışsın falan diyebiliyor. Adamların gözler radar gibi, direkt yakalıyor.


  • hitokiri kenshin  (25.10.18 17:52:34) 
pahalı olan her zaman daha kalitelidir demek istemiyorum tabii fakat lcw'dan aldığınız 70 liralık kotlar görünüşten ziyade, dayanıklı olmayabiliyorlar. çabuk deforme oluyorlar, uzun yıllar dayanmıyorlar vs. ben bu sebeplerle tercih etmiyorum.


  • veritaslibertas  (25.10.18 17:52:50) 
Anlamiyorum. Bir sure giydikten sonra anlasiliyor anca.


  • stavro  (25.10.18 17:55:44) 
Sorunun cevabını bilmiyorum ama lcw için dayanıklı değil diyen ezbere konuşuyor. Mavi lcw'den çok daha dayanıksız.


  • windowsguvenlikduvari  (25.10.18 18:23:38) 
En son aldigim lcw kot 1 haftada ruhunu teslim etti ve ben sok gecirdim. O zamandan beri de oradan kot almadim.

Maviden hic kot almadim.

Farkini da anlamiyorum zaten.
  • kuehles blondes  (25.10.18 18:25:18) 
Mavinin lcw’den hiçbir farkı yok.

Kot ne kadar kalın ve yüzeyi pütürlüyse o kadar kalitelidir bence.

Bana gelsin: m.youtube.com
  • Delay Fuze  (25.10.18 18:35:36) 
Bir başkası için giyinilmez. Elalem ne der denmemeli. Kot pantolonun veya herhangi bir kıyafetin kalitesinin tek göstergesi kumaşın kalitesi değildir. Dikim kalitesidir aynı zamanda. Ayrıca üstüne uymuyorsa, yavan duruyorsa isterse 10 bin tl vermiş ol işe yaramaz.

Lcw da giyebilirsin, Filippa K da giyebilirsin önemli olan marka değil. Önemli olan stil ve yakışıp yakışmaması. Herkes her kıyafeti giymez, giymemeli.
  • bos gezenin bos ustasi  (25.10.18 18:49:34) 
Ha kot pantolonun pütürlü olması kalite göstergesi değildir. Bazı kotlar vardır çok çok yumuşak, pürüzsüzdür, incedir ve aşırı pahalıdır artı kalitelidir.

Bunun mevsimlik olması ile, eskitilmiş olması ile, rengiyle, üretildiği pamukla alakası vardır.
  • bos gezenin bos ustasi  (25.10.18 18:51:38) 
Hayatımda bir kere kota çok para verdim. O da colinsden 60 tl lik bir pantolondu. Cebine kadar yırtıldı, resmen dört ayda üstümde paralandı.

Lcw, kotondan alıyorum bir şey olmuyor.
  • geçerkenugradım  (25.10.18 19:29:38) 
mavi jeans kaliteli kot classinda degil, lcw'den de alsaniz farkli durmayacak.
eger ozellikle kotu bir kot degilse giydiginiz, fiziginiz guzel ise guzel duracaktir. kotlarin tricki bu. fizik super degilse daha onemli iyi kot giymek yani. lee kotlar oyle toparlayici ve hos dururdu ki yillarca lee giymistim.

  • mula  (25.10.18 19:32:19 ~ 19:32:39) 
görünüşten cok anlaşılmıyor bence zara’nın veya koton’un ucuza pantolonları hem üstğme daha iyi oturdugu gibi hem de görünüş olarak bayagı kaliteli olabiliyor. daha cok skinny jean ve koyu renk giyiyorum bu arada klasık mavi jean almayalı yıllar oldu. alırsam da koyu mavi denim’e yöneliyorum. ama; burada büyük bir ama var: bunlar cok fazla sezon idare etmiyor. Ağından zayıflamalar baş gösteriyor delik oluşana kadar.... sen kendini ‘mavi jeans daha kaliteli iç rahatlığıyla giyerim’ şeklinds iyi hissediyorsan hiç kafanı karıştırma bence....


  • maq  (25.10.18 19:35:56) 
ben genelde ağırlığına bakıyorum. bir de kağıt gibi ince olmamasına dikkat ediyorum.


  • mattiadestro  (25.10.18 19:48:00) 
uzaktan bakınca anlıyorum. kumaşının kalitesi, dikimi, kesimi ceplerin yerleşimi ağın derinliği vs. gibi etmenler dikkat çekiyor.

ayrıca mavi'den 200 liraya kot alacağıma indirim bekler network'ten, damat'tan, massimo'dan alırım sizin yerinizde olsam.
  • kullanıcı adı  (25.10.18 23:17:42) 
Yillardir levis 511 giyiyorum. Bu sene icinde 3 tane aldim. Fiyatlari ortalama 300 lira.

Soruna cevap; evet anlasiliyor. Hele erkekde daha fazla. Kadinlar daha sansli onlar icin cok daha fazla marka model var. Bizim ki genelde sabit.

Ha ama bende de senin dediginin tam tersi oluyor. Alti levis, ustu lcw seklinde. Cunku aradigim sade ustu bulamiyorum pek. Buldugumda da marka gozetmeksizin aliyorum.
  • bir3iki7  (26.10.18 14:15:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.