[]

Trafikte öfke kontrolü

Nasıl başarıyorsunuz? Evlenip çoluk cocuğa karıştıktan, ne bileyim adam gibi bir iş güç sahibi olduktan sonra çok duruldum ama içimden hala cezalandırma, intikam alma duygusunu atamıyorum. Başkasının başkasına yaptığı mallığa bile gidip öldüresim geliyor. Eskiden fiilen karışırdım, döverdim, dayak yerdim ama şu an karışmadığım için bu öfke kendi kendimi yedirtiyor bana.

Az önce köprüde önümde telefonla oynamaktan 40'la giden, dk başı fren yapıp sağa sola savrulan malı sollayayım dedim. Yoksa sinirlerime hakim olamayıp gidip arkadan dokunduracaktım. Sollamak derken de sağdan ikinci şeritteyim, bir sola geçeceğim en sol şeride de değil. Sinyal verdim, nereden baksanız 700-800 metre gerideki Vw Caddy selektor kolunu parçalayacak. En son uzunları yaktı. Ki hızım da ondan fazla, yetişemiyor bile. Bu neyin derdi? Orada o trafiği durdurup öldürecektim. Ayağım fren pedalına gittiği anda lanet olsun dedim, hemen sağa sert bir geçiş yapıp yol verdim. O esnada bana o birkaç saniye seneler gibi geldi. Bunu cezalandırmadan göndermeyi hazmedemedim. Aynı şekilde dibine girip şeridinden attım kenara.

Yani bunu mu yapmam gerekiyor insan olmaları için? Tüm kurallara ve trafik akışına uygun olarak şerit değiştirmişim. Daha da acelen varsa sola geç. Ayrıca önümüzde ileride trafik de aşırı yavaş. Neyin acelesi?

Cezalandırmak bana düşmez. Yargı makamı değilim. Kimseye de bir şey yapmıyorum, dalaşmıyorum da normalde ama en azından aynı hareketi karşı tarafa yapmazsam içim soğumuyor. Günüm rezil geçiyor.

İnanın ceza almayacağımı bilsem derilerini yüzecek kadar kinliyim trafikte kural tanımayanlara. Sen bu duygular içerisinde biri olarak nasıl beklersin karşı taraftan medeniyeti diyebilirsiniz ama ben her kurala ve insaniyete uyarak enayi gibi hissetmekten bıktım usandım artık.

Mesela o mala yol verebilmek için başka birinin önüne sert bir giriş yapmak zorunda kaldım. Allah'tan adam durumu farketti de tepki göstermedi. Uygun boşluğu beklesem dibime girecek, uzunları söndürmeyecek çünkü. Ben de o aracı orada aniden durdurup kafasını patlatacağım onun yoksa. Bakın başkalarını da taciz etmeme sebep oldu. Çünkü tabakhaneye bok yetiştiriyor. Acelesi falan da yok. Keyifleri yerindeydi araçtakilerin.

Herneyse, siz bunlarla nasıl mücadele ediyorsunuz? Uygunluğu bekleyip yol verip Allahından bulsun demek çözüm değil. Siz ses çıkarmadıkça o uygunluğu bulana kadar tacize devam ediyorlar. Bir manyağa denk gelip sen yumruğuna güvenirken bıçaklanıp geberip gitmek istemiyorum.

 
bu denli öfke genelde hayattaki başka sorunların dışa vurumu oluyor, psikolojik destek alıp trafikle alakası olmayan, çözülmesi gereken sorunlarını çözmeye çalışabilirsin.


  • Bruce  (23.10.18 11:30:51 ~ 11:39:00) 
Senin durumunda genelde hic bir sey yapmıyorum, yoluma devam ediyorum, mallar ne yaparsa yapsın. Hiç bir şey yapmamak görmezden gelmek yine bir cezalandırma stili benim için.

Hocam, biraz sinirlisin ama kimseyle tartışma trafikte, burası Türkiye, çeker vururlar, 1 sene yatıp hayatlarına devam ederler.
  • binder dandet  (23.10.18 11:31:38 ~ 11:36:02) 
ben kisisel algilamiyorum, adam selektor yakiyor uzunlari cakiyor, biraz korna caliyor sinirinden kopuruyor, ben ise trafigi tehlikeye atmayacak sekilde sollamami yapiyorum. Arkamda bir isik yaniyor diye neden sinirleneyim ki?


  • lifeframe  (23.10.18 11:31:40) 
Böylelerinin kafasında bir çeki meşe odunu kırmak gerekiyor aslında, ama bunlar bir tane değil ki kendince cezalandırarak bitiresin. Kaldı ki, üstte denildiği gibi, burası Türkiye. Yani, orman kanunları işliyor. Çeker vurur, adama da hiçbir yaptırım olmaz ya da göstermelik bir ceza alır geçer. Aynısını sen yapsan, ömür boyu sürünürsün.

Ağız dolusu küfrünü yüksek sesle basıp geçeceksin. Belki içini serinletir. Uğraşırım dersen de bariz şerefsizlikler için whatsapp ihbar hatları vardı galiba. Onlara foto/video çekip gönderebilirsin eğer hâlâ varsa.
  • skooma  (23.10.18 11:38:49) 
Sorunlu olan sensin gibi duruyor, lütfen sorunlarını çöz.

(bu cevabım ironi ve genel duyurunun tavrına bir eleştiri içermektedir)

gerçek cevap: yol verme ya ne veriyorsun, istediği kadar köpürsün, sağdan soldan girerler hiç bakmadan önüne dalarlar, 1 km geriden selektör yaparlar, makas atarlar, manyak dolu trafik. Ben küfrediyorum bol bol iyi oluyor, rahatlıyor insan tavsiye ederim. Kimse için kendi güvenliğini tehlikeye atma ama ani girişler çıkışlar yapmak zorunda değilsin, sürünsün köpek.
  • ekaterina  (23.10.18 11:39:10 ~ 11:40:44) 
trafikte gurur, hirs, nefret olmaz. birak ne yapiyorsa yapsin. cezalandirmaya ugrasma. illa yapacam diyorsan en fazla kornaya bas gec.

olur da bulasirsan, aracinin konforlu ortamindan inip, normalde yuzune bile tukurmeyecegin, burnunu bile silmeyecegin bir o. cocugunu hayatina alma ve onunla muhatap olma tehliken var. o soforun hangi psikolojide oldugunu bilemezsin. belki o da birini öldürmek için can atiyordur. sacmasapan bir mesele yuzunden sen ve sevdiklerin yara alabilir.

muhatap olma kimseyle.
  • tabudeviren  (23.10.18 11:42:05 ~ 13:00:21) 
Ben de bazen sinirleniyorum da seninki biraz abartı gibi geldi bana, bu sinirle başına bi iş gelir sakin kalmaya çalış eşini çocuğunu düşün hocam.

Şu bir gerçek ki İstanbul trafiğinde sinyali verdiğin an arkandaki sana yol vereceğine gaza yükleniyor. Beni geçmesin, önüm kapanmasın diye düşünüyor. Bu amk çocukları yüzünden şehirler arası yolda en sağ şeridi kullanıyorum, arada orta şeride geçip kamyonu/tırı solluyor yine sağ şeritte onlar birbirini yerken yoluma devam ediyorum. Sol şeritte hep bi kaos hakim, herkes çılgınca selektör yapıyor, kimse kimseye yol vermiyor afdsghjs

Sakin kalmanın mümkün olmadığı durumlarda ise kornaya basıyorum, arabanın içinde sayıp sövüyorum ama yan yana gelip el kol yapmıyorum, ileriye götürecek herhangi bir eylemden kaçınmaya çalışıyorum. Katili, manyağı kol geziyor sokakta trafikte birine denk gelmeyeceğimiz ne malum.
  • chicha  (23.10.18 11:43:36) 
Geçenlerde yolda ilerliyordum, arabanın biri birden biri yola atladı, sinirlendim. Sağından geçip önüne kırdım, yavaşladım bayağı birden -sanırım hayatımda ilk defa böyle bir dallamalık yaptım- sonra arabanın çakarları yandı xD. Neyse, sağa çektim, sivilmişler, bir yere yetişmeleri gerekiyormuş vs. vs. ehliyeti aldı, sonra "napıyorsun sen?!!11!111" falan dediler, ben de "siz ne yapıyorsunuz, birden yola çıkıyorsunuz" falan dedim. "Dua et bir yere yetişmeye çalışıyoruz" dediler. Sonra ehliyeti verip gittiler. Ben de içimden "ÇAKARLARINI YAK O ZAMAN GÖT!" dedim.

Trafikte sakin kalmayı şöyle sağladım: "Sadece on saniye, on saniye sonra hissettiğim öfke geçecek ya da o on saniye içerisinde saçma sapan bir şey yapacağım ve olay gereksizce büyüyecek, haddinden fazla büyürse bir taraf hastaneye gidecek, hiç gereği yok."

On saniye sakin kalmak önemli.
  • rahip janick  (23.10.18 11:52:46) 
genel olarak sinirli bir insanım ancak kontrol ediyorum. hayatımın hiç bir sıkıntımın dışa vurumu da trafikte ortaya çıkmıyor direk saf deliriyorum trafikte.

o kadar saygısız bir toplumuz ki trafikte bile birbirimizi taciz ediyoruz. yada trafikteki hareketleri taciz gibi yapıp kendimizi de trafikte tacize uğramış gibi hissediyoruz yada hissediyorum ki deliriyorum.

örnek olarak sola mercedes ile sollamaya çıkıyorum arkamdan fiesta gelip bana deli gibi selektör çakıyor. gaza basıyorum toza buluyorum sora yanına yanaşıyorum ne yapıyorsun diye adam benden kaçıyor. bu taciz değil de nedir?

sonuç olarak kendimi kontrol falan edemiyorum. trafikte bu insanlara ders vermeye çalışıyorum ki bence çok saçma bir hareket. en doğrusu bu kadar malozun trafikte saçma sapan araba kullandığı bir ülkede kimseyi takmamak en güzeli keşke yapabilsem.
  • mikahakkinen  (23.10.18 12:03:25 ~ 12:05:34) 
yalnızca ilk paragrafı okudum. sorun sende. bu kadar öfke normal değil. malesef ülkemizde öfkelenmek, yakıp dökmek normal hatta havalı bir şey gibi görülüyor ama psikolojik bir sorun. nedeni kompleks oluyor genelde.


  • dafuq  (23.10.18 12:04:42) 
Hocam ben de senin gibiyim. Haksızlığa, salak yerine konmaya çok sinirleniyorum. Genelde küfür ediyor ya da kornaya basarak sinirimi atıyorum. Birde bazı şeyler geliştirdim kendimce o selektör yapanlarla bazen oynuyorum bildiğin. Örnek vermek gerekirse duble yoldayım ve baktım arkadan biri geliyor ve selektör bile yapmadan sağdan geçmeye çalışıyor. Bu durumda eğer sağda önümde araç varsa arkamdaki beni sağdan geçemeden o araçla aynı hizaya geliyorum ve bir süre o şekilde gidiyorum. Bu denyo tabi sağımdan geçemeyince arkama geliyor, selektör, uzun vs açıyor. Hiç oralı olmuyorum canım isteyince diğer aracı geçip yol veriyorum. Benzer şekilde ışıklarda falan emniyet şeridinden gelip önüme geçmeye çalışan varsa şeritle emniyet şeridini ortalıyorum kimse geçemiyor. Hem sinirlenmiyorum hem de onları sinir ettiğim için mutlu oluyorum.


  • Dr_Stat  (23.10.18 12:14:02) 
"Önceden döverdim, dayak yerdim" bu cümle dahi kendinizle barışamadığınızı gösteriyor. Siz de hepimiz gibi sineye çektiniz, takmadınız. Neden "geçmişte bunları da yaptım ama artık durulmam lazım işte :/" diyerek kendinizi bize ispatlamaya çalışıyorsunuz ki? Biz kimiz, trafikteki magandalar ve denyolar kim?


  • farabi  (23.10.18 12:25:09) 
bruce +1

Konunun trafikle pek alakası yok gibi duruyor.
  • windowsguvenlikduvari  (23.10.18 13:35:42) 
Haksızlığa tahammül edemiyorum ben de . Benzer duyguları yaşıyoruz.

Valla öfke kontrolü bende de henüz yok fakat eşimle bir çok kez tartıştık kontrolsüzlüğüm yüzünden. Bu tartışmalar neticesinde bir nebze olsa törpülendim :)))

Yavaş yavaş duyarsız hale geleceğim sanırım.

cevap: evli değilseniz evlenin :)
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (23.10.18 13:42:49) 
biraz fazla sinirli olabilir misiniz?
ben de trafikte sinirleniyorum ama kimsenin kafasını patlatasım, şeritten dışarı atasım filan gelmiyor. canımı yolda bulmadım ben. senden sinirli manyağın birine denk gelirsin, iki tane sıkar hayatın kayar.

sakin olmakta faide var. gerekirse psikolojik destek.
  • teritori  (23.10.18 14:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.