[]

windows 10 kurulumu: usb mi iso dosyası mı?

sıfır ssd'ye usb'den windows 10 kurmaya çalışıyorum. bir video anlatımdan yola çıkarak, resimde gördüğünüz aşamada, iso dosyası oluşturma seçeneğini işaretledim ve daha sonra rufus programıyla usb'ye yazdırdım.

ancak, bilgisayarı başlatıp, f12'ye basılı tuttuktan sonra gelen seçenekler arasıdan bilgisayara takılı olan usb'yi seçip enter'a bastıktan sonra windows kurulum ekranına gitmem gerekirken, siyah bir ekran oluşuyor. siyah ekranın sol üst köşesinde beyaz bir çizgi yanıp sönüyor.

laptopum biraz eski olduğu için, rufus programıyla yaptığım biçimlendirmede bir hata oluşuyor sanırım.

windows 10'u iso dosyası şeklinde değil de resimdeki birinci seçenek olan USB flash sürücü seçeneği ile indirerek denesem nasıl olur? neden illa iso dosyası oluşturmamız gerekiyor?

 
Dediğin gibi de olması lazım, ama zaten rufus da indirdiğin iso dosyayı boota uygun yazıyor belleğe diye biliyorum.

Peki ne kadar bekliyorsun o imlecin yanıp sönmesini, biraz vakit alabilir yüklemenin başlaması.
  • John Bloor  (22.10.18 08:53:46) 
@sumuklurakun; hocam, windows'un sitesinden indirdiğim "media cretion tool" ile ilerlediğim zaman resimdeki noktaya geliyorum zaten. benim burada merak ettiğim şey, iso dosyası olarak değil de birinci seçenek olan usb flash sürücü ile yüklesem ne olur? ikisi arasındaki fark tam olarak nedir?

@john bloor; hocam, o imleç süreci hiç bitmiyor. bir kaç defa yarım saatten fazla bekledim ama yükleme sayfasına geçemedim. sizce usb seçenği ile de deneyeyim mi?
  • sfteses  (22.10.18 08:59:47) 
USB'yi seç ve devam et. 8 gb ve üzeri usb bellek istiyordu sanırım. usb'nin içinde lazım bir şeyler varsa onları yedekle, çünkü hepsi silinecek.

usb hazır olduktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp boot menusünden usb'ni seçeceksin ve Windows 10 kurulacak.

ek olarak; şayet 64 gb gibi yüksek kapasiteli bi usb bellek kullanırsam kurulumdan sonra usb belleğin kapasitesi 64 değil daha düşük görünecek. media creation tool usb diski bölümlere ayırdığı için böyle oluyor.

işlem bittikten sonra alttaki linkteki komutları izleyerek usb belleğini eski kapasitesine getirebilirsin

sehmusgokce.com

şayet 8 gb'lik usb belleğin işlem sonucunda yine 8 gb görünüyorsa link'teki işlemleri yapmana gerek yok. usb'yi formatlarsın olur biter
  • washe  (22.10.18 09:16:14 ~ 09:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.