[]

Sevgililer neden birbirlerini kısıtlıyor?

Böyle olaylara cidden uzağım ve merak ettiğim için soruyorum.
Mesela sevgililerden biri neden illa diğerinden "Sosyal medya hesaplarını kapatacaksın", "Kapatmıyorsan da ortak hesabımız olacak", "Ortak hesabımız olmasa da listendeki tüm kızları/erkekleri sileceksin" diye istekte bulunuyorlar? Sevgilinizin etrafındaki tüm karşı cinslerin sevgilinizi elinizden alacağını mı düşünüyorsunuz yoksa güvensizlik problemi mi bu?

Bu sadece küçük bir örnek. Daha ileri boyutu da var. Mesela kendisi sevgilisinin hayatında daha birkaç aydır yer işgal ediyor ama yine de sevgilisinin etrafında ezelden beri var olan karşı cinslerle irtibatı kesmesini isteyebiliyor. Niye?

 
çünkü birbirlerine güvenmiyorlar. güvenmedikleri halde sevdiklerini iddia ediyorlar, nasıl oluyor ben anlamıyor :) bu sebepten de paranoya başlıyor.


  • prasinos  (21.10.18 23:13:16) 
özgüven ve saygı eksikliği. bir insan karşısındaki kim olursa olsun böyle şeyleri isteme hakkını kendinde nasıl görüyor ben anlamıyorum; benim için büyük hadsizlik.

diyecekler ki "elin adamının/kadınının benim sevgilime yavşamasını istememenin benim özgüvenimle ne alakası var". sevgilini bir kuleye kapatmadıktan sonra ona yazanlar olacak, bunu engelleyemezsin. bunun altında sevgilini kapacakları düşüncesi varsa özgüvensizlik bu noktada devreye giriyor. hayır ben sadece rahatsız oluyorum diyorsan da çirkin bir sevgili bulacaksın ki kimse yavşamasın.

bunlar hep gerçekleri görememe basiretsizliğinden kaynaklanıyor. bazı şeyleri kabul edecek duygusal olgunluğa sahip yetişmiyor bizim gibi medeniyetsiz toplumlar, hala ilkel bir şekilde ilişki yürütmeye çalışıyorlar.
  • Bruce  (21.10.18 23:14:02 ~ 23:19:00) 
Once insanin kendi ozguvensizligi.

Sonrasinda karsiyi yeterince taniyip/anlayamamaktan oturu ona olan guvensizlik.

Bunun onune gecemessin ki, illaki onunda senden once yasanmisligi vardir, illaki onunda bi sosyal cevresi vardir.

Hem boyle karsi cikinca kisitlayinca gizleyeme anlatmamaya basliyolar hakli olarak. Aman riza bey agzimizin tadi kacmasin modunda. Sonra bi sekilde bi yerden patlak veriyo iliskide bu olaylar.
  • bir3iki7  (21.10.18 23:28:55) 
Çevremde, bu durumdan hoşlanan, haz duyan insanlar tanıyorum. Niyesi yok; ilişki anlayışları bu; bu hoşlarına gidiyor. Seçim işte.

Böyle istiyor karşısındaki. Kısıtlama gelmiyorsa ''Ilgi yok!''. Ilgi görmediği bir ilişkiyi de dolayısıyla istemiyor hayatında.

Her ilişkinin dinamiği farklı. Bazı ilişkilerde de böyle kısıtlamalar, kural koymalar, kıskançlıklar dinamiği yaratıyor? Her ilişki, kafamızdaki iyi ilişki kriterine uymak zorunda değil. Duygusal ve fiziksel şiddete varmıyorsa, karışmam tanıdığıma. Herkesin bir fantazisi bir popisi var.

Ben insan ilişkilerinde hiçbir şekilde engel koymamaktan yanayım; bir kontrol manyağı olarak zorlansam da, deniyorum. Arkadaşıma, aileme, sevdiğime ve sevmediğime karşı; ilişkilerimde ''bunaltmıyorum''; aynısını da karşı taraftan bekliyorum. Özgüven ile çok alakası var mı bilmiyorum; ben böyle insan ilişkilerinde rahat ve huzurluyum.
  • buf-e kür  (21.10.18 23:43:00 ~ 23:49:08) 
Ne yazik ki karsi cinsler birbirini tanimiyor. Kiskanclik ne kadar fazlaysa o kadar seviyor saniyorlar.

Sinifca bir whatsapp grubumuz vardi gittigim bir kursta. Herkes yetiskin isi olan kisilerdi. Bir gece bir kadin cikti. Ertesi gun nisanlim whatsapp gruplarina girmeme izin vermiyor dedi bize.

Ben sunu dusunuyorum. O adamin yaninda benim pek bir sansim yok cunku ne yazik ki bircok kadin da o tur erkekleri seviyor. Ben olsam ne guzel arkadaslarin olmus derim. Ama kimi kadinlar iste psikopat erkek istiyor. Sanirim dayak yediklerinde bile erkegin hakli oldugunu dusunuyorlar. Beyin yikama boyle bir sey olmali. Sadece egitim de bu sorunu cozemez. Kulturel bir arinma gerekli.
  • Traveller  (22.10.18 00:35:33) 
Çünkü hastalar
Karşı cinsle arkadaşlık ilişkisi kuramamış sığ insanlar

  • fasulyek  (22.10.18 01:21:42) 
Daha iyisini bulursa korkusuyla


  • perfectum  (22.10.18 01:26:09) 
Çünkü ilişkiyi sahiplenmekle karşısında ki kişiyi sahiplenmeyi karıştırıyorlar, cinsiyetçi sosyal rollerden kurtulamamışlar, ilişkiyi güç savaşı gibi gördükleri için tahakkümm kuruyorlar, özgüvenleri zayıf, birey olabilmek-ben-sen-biz olma bilincinden uzaklar. Gibi gibi...


  • Phoebe  (22.10.18 07:02:20 ~ 12:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.