[]

Eve Gelecek Ustaların Ağırlanması

Merhaba.

Evde 4 gün sürecek bir tesisat değişimi olacak. Biri tesisatçı biri fayansçı 2 kişi gelecekler.

Evde 5-10 dakikalık ufak işler dışında hiç uzun süreli usta işi yaşamadığımdan biraz uzağım bu duruma. Sabahları 9:30'da başlayacaklar çalışmaya hergün.

Sorum şu: çay verme, yemek ayarlama işini ne sıklıkla yapmalıyım, yemek olarak ne sipariş etmeliyim (ev yıkılıp dökülürken yemek yapamayacağım için dışardan söyleyeceğim haliyle), adamlara "ne yemek söyleyeyim" desem komik olur mu, raconu nedir bu işlerin?

 
Çayı yapıp malzemesini falan önlerine köy. Gittikçe yaparlar. Yemeği de sorarsın ne söyleyelim diye, ne ayıp olacak.


  • zxcd  (21.10.18 20:38:43) 
Mesaiden önce çay verirsin. Öğle yemeğini de sen belirle bence. Mesela yarın döner söyle, uyar mı diye de adamlar sor. Ertesi gün lahmacun vs. Tek tek ne istersin demek zor olur bence.


  • ravenclaw  (21.10.18 20:42:46) 
1-2 saatte bir çay ikram edersiniz, yemek işini de dışarıdan pide,lahmacun, dürüm hangisini isterseniz söyleyebilirsiniz.


  • gezegen olan pluton  (21.10.18 20:43:25) 
Senin vicdanına kalmış. Ama ben evimde iş yaptıracağım kişileri iyi beslerim. Sabahtan gelip akşama kadar çalışıyorlardı kahvaltı ve öğle yemeği olmak üzere dışarıdan söyledim. Bazen kendime bir şeyler almaya çıktığımda extra olarak tatlı vs de aldığım oldu. Birkaç kez de kendim bir şeyler yapmıştım. 1 hafta fln sürmüştü evdeki tadilat vs.


  • perfectum  (21.10.18 21:04:29) 
Sabah 9:30 da geldiklerinde cay.

1 gibi ogle yemekleri. Doner, lahmacun, pide olur.Yanina salatasi, icecegi geliyo zaten. Arkasina yine cay.

Ortaya bardak ve su da koyarsin.

Ustanin her turlusuyle ugrasmak zor. Simdiden kolay gelsin.
  • bir3iki7  (21.10.18 22:00:53) 
çay + sipariş pizza

en kolayı. pizzanın yanında içecek de söyle. onu da içsinler. yeter. hem şişiriyor adamları, hem de pratik. çatalı yok bıçağı yok.
  • liriamer  (21.10.18 22:35:31) 
caydanligi demle, varsa ufak bir tuple beraber ver. yoksa termosa koy. onlarin yoruldukca birer ikiser bardak icerler. su da koymayi unutma, isciler cok terledikleri icin cok susarlar. yemek icin de sorsan da olur, sormasan da. ama kendin gibi dusunup az soyleme. 2 kisiler ise 3 kisilik yemek siparis et. doner soyleyeceksen ikiser durum soyle. tavuk pilav cok yer isciler genelde. bi tane pilic cevirme yanina pilav ve ekmek iki kisiyi guzelce doyurur.


  • crucio  (22.10.18 00:17:58) 
Yemegi beraber karsilikli mi yiceksiniz :D


  • imelih  (22.10.18 04:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.