[]

Son gelen elektrik faturası

Son gelen zamlardan beri elektrik kullanımında tasarruf etmeye çalışıyoruz. Daha az çamaşır yıkama ve kurutma, daha az fırın ve ışık kullanımına rağmen geçtiğimiz mayıs-haziran civarı en fazla (ki o zaman tasarruf etmeye çalışmıyordum) en fazla 96 lira gelen fatura bu ay 199 lira geldi. Şimdi biz iskanı alınmamış binadayız, inşaat elektriği kullanıyoruz, güya sayaçlar okunup kullanıma göre bölüşülüyor gelen tutar. Bu kadar fark olur mu zamla? Sanayi elektriğine giriyor değil mi?

Bir de elektrikli panjur kullanıyoruz, perde yerine. Her gün üç panjur açılıp kapanıyor. Kullanıma büyük etkisi var mıdır? İnternette ne kadar elektrik harcadığıyla ilgili bir bilgi bulamadım.


 
sanayi elektriğine zam geldi inşaat tarifesi de geçirmelidir. ama yine de gelen faturayı ve bölüşüm tablosunu isteyin.

elektrikli panjur sizi öldürecek bir elektrik çekmez. zaten kaç saniye çalışacak da...
  • ozdek  (18.10.18 16:27:46) 
welcome to new turkey!

yaklaşık %40 zam yapıldı yıl başından itibaren. tasarruf edip etmediğinizi, harcadığınız elektrikten bulabilirsiniz. kaç kwh harcamışsınız onu kontrol edin oradan bulabilirsiniz.

edit: sanayi elektriği demişsiniz zaten oradan da vuruyor size, %70'in üzerinde zam yapıldı sanayi tarifesine.
  • hosein  (18.10.18 16:28:43 ~ 16:29:58) 
Bizimki sanayi elektriği vs değil ama zam geldi elektrige. Nisan/ mayis ayından beri kullanımımizda bir fark olmamasına rağmen (hatta yazları daha az elektrik harcadığımız bir gercek) faturalar arasında nerden baksanız 30-40 lira fark var. Aynı şey su faturaları için de geçerli. Tabii 100 lira farkeder mi bilmiyorum ama zam geldiği bir gerçek.


  • fraise  (18.10.18 16:43:36) 
Binanızda bu hesapları yapan kişi yanlış hesaplamıştır, ya da fatura bir aylık değil daha fazladır. Bu kadar zam gelmedi, siz sizin daireye ait sayaçta ne kadar harcadığnıza bakın. Tabiki bunun için en son ödemey yaptığınızda sayacın kaç gösteriyordu not edilmiş olması lazım.

100 kw tüketim için konutlarda 60 TL, ticarethane (yani inşaat) 68 TL ortalama fatura fiyatı olur. Sanayi fiyatları bunlardan farklı ama sizinle alakası yok.
  • John Bloor  (19.10.18 11:35:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.