[]

Sözünü Tutmayan Patron

: Mevcut iş yerimde geçen sene işe başlarken başkalarının neredeyse yarı maaşına işe başlamayı kabul ettim. İlk yıl tecrübe kazandıktan sonra maaşımın normal seviyeye çıkacağı sözünü aldım.

Bu yıl zam dönemi geldi ve biz net rakam konuşmadık diyerek komik bir zamla ortada bıraktılar. İşin kötüsü, gerçekten benden çok daha az performans sergileyen kişiler benim neredeyse 2 katım maaş alıyor.

Canımı sıkan verilen rakam değil. Enayi yerine konmak ve verilen sözün tutulmaması.

Şimdi istifa etmekle yola devam etmek arasında gidip geliyorum. Bu şekilde haysiyetsizce davranan bir kurumda bir dakika daha kalmak istemiyorum. Ama bu gidişin ekonomik boyutları da olacak. Kenarda duran birikimi eriterek devam etmek zorunda kalacağım iş bulana kadar.

Siz olsanız gururunuzu mu cüzdanınınizi mi düşünürsünüz?

 
Öyle bir işyerinde kalınmaz ama iş bulmadan işten çıkmak da çok mantıklı değil bu devirde.


  • angelus  (12.10.18 16:54:01) 
Alternatif varsa direkt çıkış yoksa bulup öyle çıkış. Ben cüzdanı her zaman düşünürüm knk. Ne gururu amk?


  • datnet  (12.10.18 16:54:56) 
Patronunuzla konuştunuz mu? konuşmayı deneyin bence, böyle böyle demiştiniz deyin.


  • veritaslibertas  (12.10.18 16:57:10) 
Konuştum tabi konuşmaz olur muyum.. Yan çizip duruyor.


  • birisi  (12.10.18 16:58:16) 
iş bul uza, en temizi.

ama çok zoruna gidiyorsa iş bulabileceğine de eminsen bas istifayı.

sonra sabah akşam takılırız burada zaten, işsiz güçsüz adam ne yapacak? 3 gün gezse parası biter 4. gün yine burada.
  • killerbee  (12.10.18 17:02:22) 
bir an evvel iş bulmaya bak. iş bulmadan ayrılma oradan.


  • prasinos  (12.10.18 17:05:44) 
iş bulmakta zorlanmayacaksam hemen, zorlanacaksam iş bulduktan sonra ayrılırdım ben de. Bu sadece gurur meselesi de değil ayrıca. profesyonel olmayan abuk sabuk insanlar demek ki patronların. Çalışılmaz yani öyle bi yerde.


  • aquarium  (12.10.18 17:07:32) 
Kurumsal hayattan anladığım: verilen sözler tutulmaz. Gel seni terfi ettiririz, gel maaşın seneye artarlar filan hep hikaye. Güvenmeyeceksin.

İş ara bulunca bas git.
  • lcha  (12.10.18 17:20:02) 
Bi sinire çıkarsın evdeki bulgurdan da olursun. Dört başını düşün. Sakin ol. Yeni işlere bak belli etmeden.


  • for day to break  (12.10.18 18:04:13) 
sonra maaşımın normal seviyeye çıkacağı sözünü aldım.
Hatayi buna inanarak yapmissin. En klasik patron yalanidir bu. Biz size doneriz gibi bir sey bu. O soz hicbir zaman tutulmaz.
Bir daha ise girerken bu numaralari yutma. Istedigin maasi kabul ediyorlarsa ok de yoksa baska yere bak.
  • stavro  (12.10.18 19:16:42 ~ 19:17:22) 
1. acil olarak kendinize yeni bir is bakin
2. yeni isi buldugunuz ve kabul ettiginiz anda eski isinize istifa dilekcesini verin. mumkunse "with immediate effect" dedikleri gibi, o andan itibaren gecerli olacak sekilde
3. bu tecrubeyi daha sonraki islerinizde kullanin. yeni kimseye guvenmek yok bu oyunda.

patron denecek karaktersiz sizi ensesine vur agzindan lokmasini al tipi biri gorurse zaten oradan bir hayir gelmez ne uzarsiniz ne kisalirsiniz.

Ama isinizi cok seviyorsaniz patron denen herifle bir daha konusup "guven" "soz" ve "itibar" temali bir sitem/maduriyet konusmasi yapmayi deneyin. Ondan bir sonuc cikmazsa yukaridaki madde.1 tek cozum bence.


Bol sanslar.
  • parcxerox  (12.10.18 21:19:22 ~ 21:21:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.