[]

Emo’yu napıcam?

Beni ünideyken yani 5 sene falan önce okula gelip ücretsiz diyip imza alıp üye yaptılar bizi elektrik mühendisleri odasına. Ay ay mail atarlar. Ne gitmişliğim ne görmüşlüğüm ne temas etmişliğim var. Ben şimdi 3 senedir çalışıyorum. Para falan vermedim hiç bunlara. Yani hem bilmiyodum bilsem çıkardım zaten. Hem de hiç arayan soran olmadı. Varlıklarını bile unuttum ki hiç kontağımız bile olmadı hayatım boyunca. Benim şimdi bunlara borcum mu olacak? Ben bunlara para mı ödeyeceğim? Nedir bu iş. Bilen var mı. Sitelerinde baktım borç sorgulama falan linkleri çalışmıyo garip bişey. Bi anlatabilir mi bilen tecrübe edenler.




 
Ogrenci isidir o. Mezun olunca asil uyelik var. onda aidat odersin. Su an bir borcun yok


  • Take it away honey  (11.10.18 22:02:12) 
Aslında borcun var. Meslek odalarına kayıt zorunludur ve kayıt olmasanız bile mesleğe başladığınız andan itibaren aidat borcunuz hesaplanır. Olur da bir gün kayıt olmanız gerekirse geçmiş borçları da isterler.


  • srdr  (12.10.18 08:35:40) 
Üye oluyorsunuz. Yıllık aidat ödüyorsunuz. (Öğrenciyken aidat yok diye biliyorum.) İşe başlayınca meslek odasına kayıt zorunlu ama uyan var uymayan var. Benim eski şirketim üyeliği zorunlu tutunca üye olmuştum.

Eğitimlerine katılıyorsunuz. Size ücretsiz kaza sigortası yapıyordu Emo İstanbul. Hâlâ poliçem devam ediyor sanırım. Bunun haricinde bir iki güzel şey de var. Şimdi aklıma gelmedi.

Odayı telefonla arayıp sorun. Bilgi veriyorlar. Ödediğim aidat da yıllık 120 TL gibi bir şeydi.

Gidin, görün, temas edin, bir şey kaybetmezsiniz.
  • monogram  (12.10.18 08:40:10 ~ 08:40:58) 
mesleğe başladığında emo'ya üye olman gerekiyor aslında. şöyle düşün, avukat olmak için nasıl baroya kayıt yaptırman gerekiyorsa emo için de aynı şey gerekli.

borç hesabını da şöyle yapar, senin mezun olduğun tarih baz alınır, o tarihten itibaren şu anki aidat üzerinden hesaplama yaparlar. artı olarak da üye kayıt parası alınır. özel sektördeysen zorunlusun emo'ya kayıt yaptırmaya.

emo'nun bana iki büyük faydası oldu. birincisi iş bulmama yardımcı oldular ikincisi ise bir işyeri maaşımı ve tazminatımı ödemedi, ücretsiz avukatlık hizmeti sağladılar.
  • hosein  (12.10.18 09:13:57) 
kimse nasıl dememiş;
mühendislik imza yetkisi alabilmen için kendi odana kayıtlı olma gerek.
resmi evraka mühendis ünvanıyla imza atamazsın. ama bu, çalıştığın şirke/pozisyonla ilgili olarak hiç gerekmeyebilir de.

ben de başka bi dalda mühendisim, üye olma gereği duymadım yıllardır; ama fırsat varken üye ol, iyidir.
  • jimjim  (12.10.18 09:37:12) 
Odaya üye zorunluluğu diye bir durum kesinlikle yok. 6 yıldır çalışıyorum odaya kayıt falan da olmadım. Eğer işinizle ilgili emoya ihtiyacınız yoksa üye olmanıza da gerek yok. Ama emoya proje onayı falan için işiniz düşüyorsa ve imza yetkisi için emodan eğitim alacaksanız falan gerekiyor. Ülkede mühendis odaları kadar bir işe yaramayan kuruluş daha yoktur. Öğrencilik dönemimde bende üyeydim hatta emogenç yönetiminde idim. Mezun olduktan sonra önünden dahi geçmedim. O sebeple üye olmak zorundasın falan diyenleri salla gitsin. Eğer üyeliğin varsa da eğer işin düşerse mezun olduğun zamandan itibaren hesaplayıp üyelik aidatını alıyorlardı ama geçtiğimiz yıl bunun kaldırıldığı ile ilgili haber görmüştüm. Yani ne zaman üyeliğin olursa o zaman ödemeye başlıyorsun diye görmüştüm.Ayrıca senin üyeliğin emogenç üyeliğidir.


  • kraldan cok kralci  (12.10.18 09:39:24) 
hocam kayıt zorunluluğu yok diyenler için bu maddeyi aşağıya ekliyorum. Ne yapacağına kendin karar ver.

6235 sayılı TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ (TMMOB) KANUNU

Madde 33: Türkiye‘de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle meşgul olabilmeleri ve mesleki tedrisat yapabilmeleri için ihtisasına uygun bir Odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza etmek mecburiyetindedirler.
  • srdr  (14.10.18 02:03:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.