[]

Eski modemi access point olarak kullanmak

Cisco Linksys X2000 modemim vardı ADSL kullandığım dönemde. Şimdi yeni bir yere taşınınca fiber bağlantıyla birlikte Superonline Huawei HG255S verdi. Bu yeni modemin kablosuz kapsama alanı tek kelimeyle rezalet. Yan odadan dahi düzgün çekmiyor. Ben de bu eski modemimi işe yarar hale getirmek için internetten bulduğum yazılardan derleyerek birkaç değişiklik yaptım. Sırasıyla:

+ Cisco'da DHCP'yi deaktive ettim.
+ İki modemin de IP'si 192.168.1.1 olduğu için Cisco'yu 192.168.1.2 yaptım.
+ Huawei'deki kablosuz bağlantı adı ve şifresinin aynısını Cisco'ya da girdim.
+ İki modemi birbirine kablo ile bağladım. Huawei'de LAN girişini, Cisco'da WAN girişini kullandım.

Sanırım buraya kadar yaptıklarım doğru. Ancak tekrar yan odaya geçtiğimde bağlantıda bir değişiklik olmadı, halen zayıf sinyal alıyordum. Kablosuz bağlantıların isimleri aynı olduğundan hangisiyle bağlandığımı anlayamıyorum. Bunu anlamanın bir yöntemi var mı? Huawei'nin ayarlarından kablosuz özelliğini kapatmam gerekir miydi? Bu arada Huawei'nin yanında masaüstü bir bilgisayar var ve direkt kablo ile bağlı bu PC'ye. Yani Huawei'nin kablosuz özelliğini kapattığımda bir şey olmaz diye düşünüyorum.

 
madem kablo ile bağladın. fiber modemin wifi yayını devre dışı bırak. böylece diğer ap yi görürsün.


  • helenart  (11.10.18 08:54:18) 
Bunu anlamanın bir yöntemi var mı?

wifi ile bağlıyken komut satırına arp -a yazarsanız karşı uçtan mac bilgisini öğrenirsiniz. mac adresini de şu siteye yapıştırın, vendor'u versin.

macvendors.com
  • esmer  (11.10.18 09:51:16) 
yaptıklarınız gayet doğru. wifi isimlerini aynı yapmak zorunda değilsiniz. farklı isimler verebilirsiniz böylece o an hangi cihazın wifisine bağlı olduğunuzu kolayca anlarsınız.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (11.10.18 12:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.