[]

akademisyenlik için yabancı dil şartı ne zaman getirildi?

akademisyenlik için yabancı dil şartı ne zaman getirildi?
bilen varsa yazabilir mi? şimdiden teşekkürler



 
tam tarih falan mı istiyorsunuz şu sayılı genelge falan mı yoksa yaklaşık bir zaman mı? çünkü ben bildim bileli var belli bir puan alma zorunluluğu zamanla yükseldi o zorunluluk ayrı.


  • basond  (10.10.18 11:40:39) 
2006 civarı hiç yoktu. sonradan getirildi. tam o tarihi en azından yıl olarak soruyorum.


  • turtun  (10.10.18 12:21:56) 
2005 yazında yaz okuluna kalmıştım. o sıralarda da birçok akademisyen kursa mursa sınava hazırlanmak için bişiler yapıyordu ingilizce için.

2005 sonrası
  • jugador  (10.10.18 13:20:46) 
Arkadaşlar, ne diyorsunuz siz? Ne 2005'i, ne 2006'sı? Yabancı dil şartı neredeyse hep vardı. Fakat bu şart için olan sınavlar merkezî olarak yapılmıyor, üniversiteler kendileri yapıyordu. Hem de öyle şimdiki YDS gibi falan test usulü değildi.


  • microfiction  (10.10.18 14:30:26) 
ben 2006 yılında ösym'nin yaptığı hiçbir sınava girmemiş olduğum halde yüksek lisans a kabul edildim. sadece o zamanki adıyla les'e girmiştim. o zaman bu sınavlara girmiş olmak şart değildi. ya da ben İngilizce eğitim veren bir üniversiteden mezun olduğum için yırtmıştım. hatırlayamıyorum üniversite de kendi sınavını yapmış olabilir. Fakat bir yerden sonra yök, ösym'nin dil sınavlarına girmiş olma şartı istemeye başladı. ben esas bu tarihi öğrenmek istiyorum.


  • turtun  (10.10.18 16:34:22) 
yuksek lisans yapmak ile akademisyen olmak ayni sey degil ki?? yuksek lisansa kabul edilmis olabilirsin ama akademisyenlik icin dil sarti hep vardi +1 yani, master ogrencisi olup kadro acilinca basvurmak isteyen dil sinav sonucunu illa ki goturuyordu diye hatirliyorum, cok uzun zamandir var ama daha az puan yetiyordu sanirim.


  • kassiopeia  (10.10.18 16:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.