[]

tom ford black orchid vs. bleu de chanel

black orchid kadın parfümü ama erkekler de kullanıyormuş çok, denedim beğendim zaten. ama bleu de chanel'i de beğendim. benzer tarzları yok ama sizin fikrinizi merak ettim; sizce hangisi daha güzel?

www.fragrantica.com
www.fragrantica.com

 
Bleu de chanel in kalıcılık konusunda sıkıntılı olduğunu duydum.


  • solenkol  (10.10.18 09:31:22) 
Unisex parfum o. bleu yu bilmiyorum ama ben erkek olarak tom fordu kullanmazdim, meyvemsi kokuyor.


  • stavro  (10.10.18 09:35:20) 
tom ford black orchid kullanıyorum. kalıcılığı falan iyi, yıllardır iyi yorumlar aldım. Ama sıcak bölgelerde sadece kışın ya da akşamları sıkılır.

bir de black orchid ilk olarak erkek parfümü olarak çıkıp sonra unisex'e çevrildi.
  • bialo czerwoni  (10.10.18 10:25:10) 
Black orchid baharatlı bir koku. Chanel de bleu okyanus kokusu gibi. Yani kiyaslanmalari mumkun diil. Chanel de bleu her tene yakismiyor, birisi vardi resmen parfumu boca etmis midem bulandi (Gercekten midem bulandi, sikinti yasadim), bu hangi parfum bööğ dedim, Chanel de bleu dedi sok oldum :D Halbuki baska bir tende cok iyi hatirliyorum.


  • perfectum  (10.10.18 11:55:10 ~ 11:55:56) 
Tom Bord Black Orchid EDP her zaman sıkabileceğiniz bir parfüm değil ve bence tuhaf bir kokusu var. Her ortama gitmez bence. Ben sevmiyorum o kokuyu. Bleu de Chanel (EDT versiyonu attığınız, EDP'si de çok iyi. Yeni çıkan Parfum versiyonunu denemedim.) çok sevilen ve gerçek anlamda her mevsim kullanabileceğiniz bir parfüm. Tek parfümünüz bu olacaksa Black Orchid almazdım ben.


  • kulagina kupe olsun  (10.10.18 12:30:44) 
chanel'i kullanıyorum birkaç aydır çok memnunum.


  • nickimin hakkini veremedim  (10.10.18 12:33:26) 
@perfectum, evet ten olayı bu kadar etkili oluyor bazı parfümlerde. black orchid'i üzerime sıkıp dolaştım, bazıları çok yakışmış dedi bazıları kokunun kendini sevmedi. alakasızlar ama genel bi yoklama yapmak istedim kim hangisini kendi şartlarında daha çok seviyor diye.
@kulagina kupe olsun, bir parfümüm daha var evet, bunu sokağa çıkarken sıkmayacağım zaten. chanel bana çok mainstream geldi, güzel koku ama çok standart bence. black orchid'in o tuhaf'lığı hoşuma gitti zaten.

  • Bruce  (10.10.18 12:58:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.