[]

Şehirler Arası Yolculuk Ne Zaman?

Merhaba

Daha 1 aylık ehliyet sahibiyim. Sizce şehirler arası uzun yolculuga çıkabilmem doğru olur mu?

Bugune kadar kaza hatta çiziğim bile yok ama bazısı çıkma daha tecrübeli değilsin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Saygılar

 
nerden nereye gideceksin?


  • prasinos  (09.10.18 12:54:25) 
bugun cikma yarin cikma ne zaman cikicaksin? cik sag seritten yavas yavas git. sol serit babanin tapulu mali degil genel olarak sagdan git rahat rahat. gece gitme bence istanbul yolu katil kamyoncu tircilarla dolu rahat edemezsin.


  • Boris  (09.10.18 12:55:29) 
İlk araba deneyimimi uzun yolda yaşamıştım. Artıları eksileri çok tabii.

Arabanın sorun çıkarmayacağından emin ol öncelikle. Kemerini mutlaka tak. Gece yola çıkmamaya çalış. Araçları fazla sollama. Ve gözün sürekli sol şeritten gelen çılgın arabalarda olsun. Gereksiz korkutabilir. Sık sık mola ver gerekirse bir saat geç git.
  • kablelvuku  (09.10.18 12:57:31) 
korkma, giy deli gömleğini atıl trafiğe.
çok uzak olmasın ama. üç dört saatten sonra insanın uykusu geliyor.
en sağ şeritten dörtlüleri yakarak yavaşça ilerle. alışırsın :)
  • tabudeviren  (09.10.18 12:58:33) 
Şehirler arası yol şehir içinden daha kolay bence. İllaki çıkacaksınız. Ben ilk seferde izmir - tekirdağ şarköy - izmir yapmıştım. Gidersiniz yani. Dikkat edin.


  • veritaslibertas  (09.10.18 13:08:18) 
Nereden nereye +1

Bir çok yer artık otoban gibi, bölünmemiş yol yok neredeyse. Yani istanbul da Tuzla'ya ya da Beylikdüzü'ne gitmekle Ankara'ya gitmek arasında çok fark yok.

Çok yavaş gitmek de kaza yaptırır, trafiğin akışına uy. Sağlama asla yapma, tıra otobüse dikkat et.
  • John Bloor  (09.10.18 13:08:32) 
teşekkürler istanbul izmir


  • Mehmet Ersoz  (09.10.18 13:26:21 ~ 13:30:51) 
izmiri yolu kolay.. rahat gidersin.

dikkat edeceğin durumlar;

uykusuz yola çıkma
gece araç kullanma
dikkatini dağıtacak kadar müzik sesini açma
güneş gözlüğü kullan
lastiklerine ve arabanın suyuna yağına bak
3 şeritli yolda orta şeritten git
hız 80 - 110 arası olsun
tek şeritli yolda sollama yapma
her 45 dk da mola ver
  • xdenizx  (09.10.18 13:38:57) 
Direksiyonun sağlamsa gidersin ama tecrübesizliğin başına iş açabilir. Burada ne anlatırsak anlatalım, trafikte bir kaç kere yaşamadıktan sonra o durumla ilgili melekelerin oturmadığı için pek bir işe yaramaz.

Uzun yolculuklarda dikkat etmen gerekenler :

1) Şehir içinde nasıl taksi, dolmuş, otobüsler şerefsizce kullanıyorsa şehirlerarası yollarda da bunu yapanlar kamyoncular ve tırcılar(tır kullananlar daha bilinçli). Onlara güvenmeden, sollarken mutlaka seni gördüğünden emin olarak yanlarından geç. Ayrıca saatlerce direksiyon salladıklarından uykusuz olabileceklerini aklından çıkarma.

2) Kontrolsüz kavşaklar, şehir içinde görece yavaş gidildiği için durabiliyorsun ama şehirlerarası yolda en az 90'la gittiğinden "bu adam yola çıkmaz" deme, çıkıyor şerefsizler.

3) Bölünmüş yollar nispeten rahat olsa da çift yönlü yollara girersen hatalı sollama yapma. Virajda sollama, tepe arkasını göremiyorsan sollama...

4) Bölünmüş yol olmasına rağmen ters yönde emniyet şeridinden gelen traktör, motosiklet olabilir. Önünde kamyon gibi yüksek bir araç varsa ve yakın takip ediyorsan sağa yanaşma, tam olarak emniyet şeridine geçmeden önünü göremeyeceğin için bir anda kafa kafaya gelirsin.

5) Virajlarda seni sollayan varsa veya sollama yapıyorsan dikkat et. Arabayı şeritte tutmaktan aciz adamlar var. Tepene çıkarlar. Seni yakın süratlerde sollamak isteyen birisi olursa ayağını gazdan çek, bırak gitsin. Seni sollamak isteyen olursa panik yapma, bırak beklesin, güvenli bir anda sağa yanaşıp yol ver. Sol şeridi işgal etme zaten.

6) Aşırı sürat yapma. şehir girişlerinde ve çıkışlarında radar olur. Şehir içlerinde EDS'ler aktif olabilir. Bazı şehirlerde şehir içinde de radar olur. Radar levhası görürsen, özellikle sabit levha değil de yere konulmuş seyyar radar levhası görürsen yavaşla, %80 radar vardır.

Bunlar gibi yüzlerce detay var ama anlat anlat bitmez, hepsini tecrübe etmen gerekiyor ki aklında kalsın. Bu yüzden sakin sakin ekstra dikkatli git gideceksen.
  • kimlanbu  (09.10.18 14:12:39) 
mesefa kısaysa ve yanında biri varsa çık. uzun yol kolay görünür tek hatada öldürür. geçmişinde hiç araba kullanmadıysan sağdan 70 le git.


  • mikahakkinen  (09.10.18 16:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.