[]

Ip v6 işi ne oldu?

Hani numaralar bitiyordu falan?




 
1000 kişiye tek ip adresi vermeye başladılar.
kişi sayısını salladım ama örneğin 999.45.24.2 ip adresini birden fazla kişiye vermeye başladılar.
bunun bir adı vardı da unuttum şimdi.
  • sutlu nescafe  (05.10.18 15:10:04) 
cgn nescafe'nin bahsettiği şey.

bir ip'yi birden fazla kişiye tahsis ediyorlar.
  • jugador  (05.10.18 15:21:25) 
Ipv6 geçişi maliyetli ve meşakkatli bir iş. Bu yüzden servis sağlayıcılar CGNAT (Carrier Grade NAT) denilen sistem ile bir IP adresini aynı anda birden fazla kullanıcıya tahsis ediyor. Her IP adresinde toplam 65 bine yakın port mevcut, kullanıcı bunun tamamını kullanmıyor, bu yüzden servis sağlayıcı bu portları bölerek bir IP adresini birden fazla kullanıcıya tahsis ediyor. Maliyet düşüyor, IP ihtiyacı azalıyor.


  • Abdurrahman  (05.10.18 15:22:22) 
Vay anam serhat neler dönmüş yahu.
O zaman ip numarası tek başına ayırt edici olmaktan çıkmış.

  • herhaltibiliyoring  (05.10.18 15:49:45) 
Millet Sabit ip almasın diye aylık 12-15 lira istemeye başladılar bu yüzden.
Dediklerine göre bütün mahallede tek ip varmış.

  • neymis  (05.10.18 19:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.