[]

Mesaja cevap vermemek

Merhaba,

- Diyelim bir arkadaşınıza mesaj attınız. Okudu ve yanıtlamadı. (Lanet olsun teknoloji) Aklınızdan ne geçer? Bunun ertesinde nasıl hissedersiniz?

- Hiç arkadaşlarınızdan yanıtlamak istemediğiniz mesajlar alıyor musunuz? Konuşmak istemeyip de yanıtsız bırakıyor musunuz? Bunu yaparken yürüttüğünüz mantık nasıl?

- Bir mesajınız yanıtlanmadığında nasıl davranıyorsunuz? Israrla "Neden yanıtlamadın?" tarzı mesajlar mı gönderiyorsunuz? "Boşver" deyip akışına mı bırakıyorsunuz? Bir şey yapmıyor ama karşınızdaki kişinin bu davranışını unutmayıp kin tutuyor musunuz? O kişinin gözünüzdeki değeri azalıyor mu?

Soruların cevapları muhtemelen mesajların kimlerden geldiğine göre değişiklik gösterecektir. Ama atış serbest. Görüşlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Teşekkürler.

 
- çok samimi bir arkadaşım ise görüyon da niye cevaplamıyon lan göt derim.
diğerlerini çok da iplemem.
- illa ki bir cevap veririm. en kötü bu konuda konuşmak istemiyorum derim veya beni rahatsız eden neyse söylerim.

geniş ve rahat adam cevapladı.
  • orijinal nick bulamadim  (26.09.18 13:28:09) 
-bir iki gün sonra arar, sen niye benim mesajlarıma cevap vermiyosun it derim. samimi olmadığım kimseye mesaj atmıyorum.
-bazen canım konuşmak istemiyor, o yüzden yanıtlamıyorum. bir iki gün sonra ya ararım, ya da kusura bakma yeni gördüm derim. mantık basit, kendimi sıkıntıya sokmuyorum karşı tarafı da üzmüyorum.
-boşver diyip akışına bırakıyorum, nasıl olsa birkaç gün içinde konuşuruz diye düşünüyorum. ama bu tekrarlayan bir davranışsa nedenini sorgular ona göre tavır alırım.
  • evde liyakat kalmamis  (26.09.18 13:34:21 ~ 13:38:00) 
Okuyup da yanıtlamayanlara baya uyuz oluyorum ben açıkçası. Çok kaba bir davranış olarak görüyorum. Karşınızdaki kişi sizinle konuşmak istemiyor olabilir ama ben yine de kısa da olsa bir cevap verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben yanıtlamak istemediğim mesajlara genelde kısa da olsa bir cevap veriyorum. Bu en azından karşınızdaki insanı ciddiye aldığınızı gösterir. Adam yerine konmamak biraz gurur kırıcı gibi geliyor.

Ben sanırım gereğinden fazla ciddiye alıyorum bu durumu. :)
  • proculianus  (26.09.18 13:35:05) 
-olabilir, sevgilim olmadığı sürece sallamam.
-evet, genelde cevap vermediğim oluyor. ama geneli yoğunluktan dönemediğim mesajlar, sürekli mesaj yazmayı seven biri değilim.
-ısrarlar mesaj atmam, çevremde herkes çalışan yoğun insanlar, mesaj atmadıysa müsait değildir, yoğundur diyorum. ayrıca kin tutmam. önemli bir işse direkt ararım mesajla anlatmak çok oyalayıcı bir şey. o
  • damla sakızlı dondurma  (26.09.18 13:35:27) 
1- meşgul galiba derim. hayatıma devam ederim.

2- arayınca açmadığım oluyor, sonradan mesaj atıyorum. "önemliyse tekrar arar" mantığı geçerli. mesaj ise dönerim.

3- değeri bunun üzerinden ölçmem ama hiç cevap alamazsam konuşmak istemiyor herhalde deyip karşı taraf dönene kadar bir şey yapmam. dönerse mevzuyu unuturum.
  • zgrydn  (26.09.18 13:36:40) 
Kim olursa olsun umursamıyorum. Canı ister yazar, canı ister yazmaz. İnsanların halleri vardır ve buna saygı duymak gerekiyor.

Aciliyeti olmayan durumlar haricinde bunlar elbette.
  • sefil  (26.09.18 13:38:27) 
Bana her an ulaşabilir bir platformun varlığı, benim her an iletişim kurma zorunluluğumu doğurmaz. Belki uyuyordum, uykulu gözle gördüm, uykuya daldım. belki tam sana cevap yazacakken anam babam hastalandı.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (26.09.18 13:39:49) 
1) Bir şey geçmiyor. Acil bir durumsa hay allah derim de, onun dışında bir şey düşünmem.
2) Evet, bazen oluyor. Bazı durumlarda müsait olduğum ya da canımın istediği zamana kadar bir şey demiyorum. Bazen "müsait değilim sonra yazıcam" diyorum. Ama genel olarak "ay yeter içim şişti" demekten imtina etmiyorum.
3) Demiyorum. Yani misal biri eve gidiyorsa ben de "vardın mı" diye mesaj attıysam, riskli bir durumsa falan o zaman biraz ısrarcı olurum da, "ya ahmet bana ne dedi biliyor musun" gibi bir mesaj attıysam ve cevap almadıysam bunda ısrarcı olmam. Kin tutmuyorum ya, whatsapp mesajından falan kin mi tutulur. Üç günlük dünya.
  • sopiro  (26.09.18 13:44:50) 
acil bir durum yoksa darlamam. canı isteyince cevap verir ya da vermez.
acilse bir süre sonra ararım.

mesaj yanıtlamadığım oluyor, örneğin daha yeni oldu, işyerinde bir şeyleri yetiştirmeye uğraşırken yakın bir arkadaşımdan cuma x yerine gidelim mi diye mesaj geldi. okudum ve cevap vermedim.

sevgili müessesi konusu nedense biraz daha hassas. onda da şimdi meşgulum beybisi, sonra yazcam diyorum. bence tamamen içeriğe bağlı mevzu.
  • ilkot  (26.09.18 13:47:32) 
Kötü hissederim. Her ne yazmışsam yazdığım cümleye odaklanırım.

Aldığım oluyor ama enderdir. Konuyu çok hızlıca kapatmaya çalışırım seri ve kısa cevaplarla. Konuşmak istemediğim birisiyle muhabbeti sakız gibi uzatmam geç cevap vererek daha çok maruz kalmam yani.
  • perfectum  (26.09.18 13:55:03) 
Samimiyetimize bağlı.

Samimiysek, cevap vermiyorsa arayıp "Niye cevap vermiyon la at toynağı" da derim, mesajla da darlarım. Samimi değilsek, görüp de cevaplamadıysa bir daha bir şey demem. Kendisi dönmezse dönmem.
  • yirmisantim  (26.09.18 14:08:16) 
- bir işi var herhalde derim. çok yakın olmadığım insanlarsa bir şey hissetmem. konuşası yokmuş derim. ben de yapıyorum bazen çünkü.
- alıyorum bazen. yani çok can sıkıcı olmasa bile o an konuşmak istemediğim mevzular oluyor. öyle durumlarda bildirim ekranından okuyup geçiyorum. sonra mutlaka hatırlayıp dönüş yapıyorum zaten.
- o an okuyup meşgul olduğu için cevap vermediğini varsayarak dönüş yapmayı unutmuş olabilir diye sallamadı ehehehe tarzı bir şey yazarım. hala sallamıyorsa geçmiş olsun. yakın olduğum biriyse bozulurum ve uygun bir zamanda konuşurum sorun mu var diye. kin tutmam ama mesafemi korurum.
  • muslugubozukhayrat  (26.09.18 15:03:33) 
1)Mesaj atmıyorum, sevmiyorum yazmayı. Sormak istediğim bir konu varsa direk açar konuşurum. Telefonu açmazsa 10 dk arayla 2 defa daha ararım, bir daha aramam. Eğer daha sonra beni aramazlarsa a) samimi arkadaş isem yüzyüze görüştüğümüzde ne cevap vermiyon lan göt diye hesap sorarım b) diğerleri umrumda olmaz, bir daha muhatap olmam.

2)Canım istemedikçe telefonlara cevap vermem (iş dışında), mesajlara çok nadir cevap veririm, çok önemliyse zaten ararlar ya da cevap ver acil falan diye mesaj atarlar, o zaman ben arar söyleyeceğimi söylerim(yazmayı sevmiyorum demiş miydim?)
  • zikardo  (26.09.18 15:30:53) 
Hiçbir tepkim olmaz. Ben de okuyup anında yanıtlamıyorım. 2-3 gün sonra cevapladığım oluyor


  • Dylan Murphy  (26.09.18 17:16:43) 
ben de annem babam ve sevgilim dışındakileri umursamıyorum sanırım ve cevap vermeyebiliyorum. bunu yaparken bir mantık yürütmüyorum, sadece canım o an cevap yazmak istemiyor ve yazmıyorum.

biri bana yanıt vermediğinde de gene sevgilim değilse eğer umursamıyorum, o an gıcık olsam bile hemen unutuyorum.
  • fleur du mal  (26.09.18 17:46:37) 
en fazla çok merakta kaldıysam "?" gönderirim, bir daha yazmam. Olur da ararsa " ben sana falanca gün yazmıştım cevap vermedin o yüzden aramadın" derim, bu kadar. Samimiyetine göre konuşmaya devam ederim ya da etmem.


  • geçerkenugradım  (26.09.18 18:16:43) 
Mesajıma cevap gelmezse tik mik bakmam, alınmam yani. Önemli değil ki o kadar. Mesaj bu. Ama soru sorduysam ve cevap gelmediyse genelde tanıdıklarla ilişiği keserim. Yakın arkadaşsa “mesaja baksana at ağızlı” derim bi süre sonra.

Evet. İstemiyosam yanıtlamam. Soruysa kesin yanıtlarım. Geyikse de %99 yanıtlarım
  • Delay Fuze  (26.09.18 18:45:43) 
Elbette kişiye ve duruma göre değişiyor ama görüp de cevap vermemek bana anlamsız geliyor. Artık sosyal medya sebebiyle gizlilik zaten yok. Haliyle bir şahıs "Cnm/knk mesajını görmemişim ya" diyorsa inandırıcı gelmiyor; son görülme, mesajın iletilme zamanı, çevrimiçi oluşu, tweet atması, Instagram'da bir şeyleri beğenmesi gibi durumlar yalanını doğrudan ortaya döküyor. Ne kadar meşgul olursam olayım, telefon elimdeyse ve çağrı, mesaj gelmişse en olmadı hazır şablon mesaj gönderiyorum "Şu an müsait değilim, geri döneceğim" gibi. Kısasa kısas yapmayı seviyorum bu yüzden, inadıma geç cevap verdiğim de oluyor en sevdiğim kişi olsa bile.


En tahammül edemediğim şey de kendilerine böyle davranılınca alınmaya başlayanlar. Yahu sne defalarca böyle yaptın, alınma gibi bir lüksün olabilir mi?
  • m e b  (26.09.18 20:25:48) 
Önemki olduğunu düşündüğüm biriyse ararım, geri dönüt yoksa bir daha aramam sormam.
Onun dışındakileri umursamam

  • rakicandir  (27.09.18 00:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.