[]

vefat sonrasi işlemler hakkinda

merhabalar,
14 ağustos 2018 tarihinde babam vefat etti. veraset ilamı çıkarıldı, ölüm belgesi alındı.
bundan sonra ödenecek olan emekli maaşının annemin hesabına ödenmesi için gerekli başvuru yapıldı.

fakat ölümünden önce banka hesabında bir miktar emekli maaşından kalan para ve ölümünden sonra yatırılmış emekli maaşı var. bunların hepsini banka sgk'ya iade ediyor anladığım kadarıyla. (iş bankası)

peki biz bu toplam parayı sgk'dan tahsil edebiliyor muyuz? eğer edebiliyorsak yapmamız gerekenler nelerdir?

şimdiden teşekkür ederim.

 
ölmeden önce yatmış parayı SGK alamaz ki? Öldükten sonra yatmış parayı sgk alabiliyor ama. Son kısımdan emin değilim ama SGK geri aldığı paradan kesintili olarak annene ödeme yapabilir?


  • silah taciri  (26.09.18 11:27:45) 
öncelikle başınız sağolsun. eşimin kuzeni sgkda çalışıyor ona soracağım şimdi.


  • suicides underground  (26.09.18 11:28:36) 
diyor ki o maaşı almasınlar alırlarsa faiziyle geri ister SGK diyor. o maaşa dokunmasınlar SGK geri çekicek o parayı diyor. ağustos maaşı ise çekmesinler önceki aylardan kalan bişi varsa çekebilirler dedi.

bir yandan telefonda sorup bir yandan yazdım biraz anlaşılmaz olmamıştır umarım.
  • suicides underground  (26.09.18 11:33:43) 
ölümünden sonra kalan emekli maaşını alamazsınız. almayın zaten. geriye faiziyle isterler. ölümünden sonra yatırılmış emekli maaşı öncesindeki parayı bankadan alabilirsiniz. önce veraset ve intikal beyannamesi düzenlenecek. onun için de iş bankaına gidip ölüm tarihi itibariyle falanca kişinin hesabında şu kadar para bulunmaktadır diye belge alacaksınız. onu beyanname ile vergi dairesine götürüp vergisini ödyeceksiniz. bankada olan parayı öyle alabilirsiniz. ölüm tarihinden sonra yatan maaşı kesinlikle almayın.


  • sutlu nescafe  (26.09.18 11:36:00) 
@silah taciri

İş bankası şubesine gittiğimde ilgili temsilci önceden yatan paranın iade olması gerektiğini belirtmişti.

@suicides underground

biz parayı bankadan çekmeyeceğiz zaten, sgk'ya iade olsun ki hatasız işlem yapalım.

SGK'ya iade olduktan sonra biz SGK'tan iade olan parayı isteyebiliyor muyuz?
  • unt0uchable  (26.09.18 11:38:14 ~ 11:40:16) 
başınız sağolsun.

siz o iade alınan parayı doğrudan isteyemiyorsunuz. babanızın emekli maaşı, hak sahibi olan varislerine bağlanıyor ki bunun da başvurusunu yaptığınızı söylemişsiniz.
  • kibritsuyu  (26.09.18 12:08:11) 
Sorunun cevabini bilmiyorum ama basiniz sagolsun demek istedim.


  • perfectum  (26.09.18 14:10:33) 
@unt0uchable birey, şahıs ölmeden önce hakettiği tutarı neden geri ödesin yada ödensin? En fazla hesaba bloke koyulur. Ölümden sonraki paranın geri istenme hakkı elbette mevcut ama önce hak kazanılmışsa o parayı geri istemelerinin bir mantıklı nedeni yok


  • silah taciri  (26.09.18 14:14:28) 
Diğer hak sahipleri size vekalet verdikten sonra iş bankasına o hesabın açıldığı şubeye gidip sonradan yatan maaş hariç geri kalan parayı elden teslim alıp hesabı kapatacaksınız. Örneğin hesapta 7000 lira para var 3000 lirası öldükten sonra maaş olarak yatmış. Siz 4000 lirayı çekebilirsiniz. Banka zaten sonradan yatan maaşını vermez çünkü gerçekten SGK o parayı geri çekiyor. Sizin hesaplamanız gereken bir şey yok. Banka ekranda görüyor.


  • Lim5  (26.09.18 15:25:43) 
Babanız diyelim 14’ünde öldü, maaşı 15’inde yattı. O son maaşı çekemezsiniz. SGK ister. Babanız 16’sında ölse çekebilirdiniz. Anlatabildim mi bilmiyorum.


  • Lim5  (26.09.18 15:27:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.