[]

Rusya ekonomisi neden kötü?

Adamlarda doğalgaz var, silah var. Ama para birimleri doların euronun yanında devede kulak. Alım güçleri düşük. Neden böyle? Durumları bizden kötü?




 
Rez ben de meraktayım. Teknoloji üretemiyorlar ondan olabilir. Bir yandex var bildiğim rus malı.


  • diffarentiationation  (22.09.18 19:52:06) 
Bana kalırsa
1- Abd ambargosu
2- Ekonominin petrol ve doğalgaza çok bağımlı olması
3- Ülkedeki rüşvet ve yolsuzluk
4- Oligarkların ekonomideki hakimiyeti
5- Jeopolitik riskler ve bunun ekonomiye etkileri
  • ovungec zeus  (22.09.18 20:05:40) 
yeni yeni demokrasiye geçiş yapan hatta yapamayan bir ülke çünkü. altyapı sağlam. işsizlik düşük. hemen hemen herkesin evi var. bu durum sanırım ülkenin demokrasiye adım atmasını yavaşlatıyor.

yoksa basın özgürlüğünde vesaire Türkiye ile aynı ligte. zenginleri aşırı zengin ve nüfuzlu. belli başlı milyaderler değişik değişik sektörleri ellerinde tutuyor. buna devlet de karşı çıkmıyor hatta ülkeyi yönetenler de o tayfadan.

yabancı yatırımcı gelince kendi çıkarları etkileniyor diye o yabancı yatırımcıyı kaçırıyorlar falan.

bana rusun birisinin anlattığı şeyler bunlardı.

rusyadan bağımsız benzer coğrafyadan bir örnek vereyim: ukraynaya bu sene bir ikea açılmış. yıllar önce açılması planlanmış hatta araziyi vesaire almışlar. sonra yasal işlemler yapılırken karşılarına çıkan herkes rüşvet istemiş. adamlar haklı olarak kızmış ikeanın rüşvete verecek parası yok deyip çekilmişler.
  • anneterligi  (22.09.18 20:09:34) 
rusyada'da tıpkı bizde olduu gibi aşırı merkeziyetçi bir yapı var.
merkeziyetçi ekonomiler, ilerleme gösteremiyor; yaşam kalitesini düşürüyor.

  • pangea  (22.09.18 20:28:01) 
!-abd'nin 1950'den itibaren uyguladığı "sscb'yi çevreleme" politikası.
2-rusya'nın ekonomik ve ticaret anlamda bir network yaratamamış olması.
3-sscb döneminden kalma sovyet alışkanlığı olan "bireyselcilik" sisteminin gelişmemiş olması. buna bağlı olarak yeni gelişimlere açık olmamaları.
  • komando kani var bende  (22.09.18 20:32:00) 
bence temel sebep, sosyalizmin ugradigi ulkelerin kolay kolay toparlanmayacagi icindir.

ayrica abd-putin(rusya demiyorum) arasi hic hos degil, olmadi ve sanirim olmayacak da. abd ambargolari+1
  • Leonardo~Da~Vinci  (22.09.18 21:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.