[]

(acil) panik atak sırasında neler yapılabilir

Arkadaşlar yılda 1-2 defa oluyor. Şu anda Bursa'da ıssız bi yerdeyim. Otobüsten inmek zorunda kaldım nefes alamadığım için.

Ne yaparsam geçer bu. Otursam olmuyor, ayakta boğulacak gibi oluyorum. Geçsede gşrsem.kimseyidearayım rahatsız etmekidtemiyorum. Google da okuyorum rahat olun 20 dakkaya geçer yazıyor ama resmen ölümü hissediyorun. Google nefes egzersiz diyoama nefesinde oynayınca göğsüm sıkılıyo ölçek gibi oluyorum. Durduk tere oldu 1 saat falan kalmıştı keşke ibmeseydim otobüsten öneri varsa yapayım

edit: teşekkürler herkese evdeyim ve iyiyim. o indiğim yerde bursa değil bandırma imiş..tavukçular ve ceza evi vardı. konuyu silmiyorum başkasına yardımı olur diye.

 
Nefes egzersizi yapin, onemli! Bi poset bulun icine ufleyin, nefesinizi dengeleyin. Ister istemez sakinlediginizi goreceksiniz, panik yapmayin.


  • superfluid  (22.09.18 18:36:21) 
Canimsin ya, seni cok iyi anliyorum.
Ayran, sut gibi seyler ic.
Guvendigin bir insani ara seni telkin etsin.
  • perfectum  (22.09.18 18:59:33) 
Konu su ki sen bunu her dusundugunde o yirmi dakikalik sureyi yeniden baslatmis oluyorsun,ortam musaitse yat bir yere sirt ustu ve gokyuzunu seyret,baska bir sey dusun,kesin olanlar olmeyecegin ve hicbiryerinde bir problem olmadigi,baska bir seyle ilgilen ac telefona oyun bak ,sarki dinle,sevgilinle konus,baska bir seyle ilgilen tek is bu.


  • duptıs  (22.09.18 19:02:21) 
eski bi panik ataklı olarak şu anlattığın durumu defalarca yaşadım. ölüm simülasyonu resmen. seni çok iyi anlıyorum. Nefes egzersizi yapıp, beynine bu yaşadığının yanlış alarm olduğunu hatırlat. Güvendiğin birinle telefonla konuşup, onunla paylaş. Korktuğun her ne ise bil ki o olmayacak. Bir düşünceye takılıp kalma. Başka şeyler düşünmeye çalış. Beyni kısır döngüden çıkar.


  • sylow  (22.09.18 19:41:02) 
en kötü acile gider serum yersin dostum :) ben kendimi öyle teselli ediyorum... ama gerçekten çok zor..


  • imelih  (22.09.18 20:47:37) 
Aynisi daha oncede olmustu ama gecti diye kendime hatirlatiyorum ben.. ya da ya ne olacak bi sey olsa bu kadar insan beni hastaneye yetistirir diyorum. Ya da komsunun kapisini calarim.. diye planliyorum.. anksiyete var ben de..


  • chezsoi  (24.09.18 01:49:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.