[]

Küçük evde köpek beslemek

1+1 bir evim var ve bir köpek almak istiyorum. labrador cinsi büyük bir köpeğe çok mu zulüm olur? sabahları işte olduğumdan sadece akşamları yanında olabileceğim.

aynı soru jack russell için de geçerli. labrador olmazsa jack russell olur mu?


 
evin büyüklüğünden ziyade hayvan tüm gün evde yalnız kalacaksa evet eziyet olur. aynı şey jack russell için de geçerli, cinsten bağımsız söylüyorum.


  • veritaslibertas  (21.09.18 16:06:43) 
bu senaryoyu daha önce gördüm desem. arkadaşım 1+1 evde oturuyordu ve labrodor aldı. sonuç 6 ay sonra başka bir arkadaşına verdi.


  • fernandoenes  (21.09.18 16:10:29) 
bence 1+1 çok ufak her köpek için ufak hemde.

ayrıca köpeklerin boyutuna nazaran günlük olarak enerjilerini atması gerekiyor.

yani sen günde 4 defa en az yarım saat gezdirebilirsen, oynatabilirsen, çevrende koşturbileceği oynayabileceği yer varsa tamam


eğer günün çoğunu işte geçiriyorsan, sadece akşamları eve geliyorsan ve senden başka ilgilenecek insan yoksa kesinlikle alma.

çok büyük eziyet.

kedi de alma, köpek de alma. ilgi alakaya muhtaç hayvanlar.

ayrıca iyi zamanları değil kötü zamanları da düşünmen lazım.

kedi köpek bakmak ekip işi.

tatile gidicen götüremezsin, bi yere gitmen gerekir götüremezsin, evde bırakamazsın, 2 gün bırak sen kediyi köpeği bunalıma giriyor küsüyor.

ee ömürleri de nerden baksan 15 sene desen.

ayrıca veterinerlik sistemi komple sorunlu türkiyede.

veterinerlerin yüzde90ı aşı yapıp mama satıp bu hayvanlar üzerinden prim yaparak geçiniyor.

al bak kedim öldü 15 gün veterinere götürdüğüm halde öldü, üstelik her gün 2 defa.

yok düzgün veteriner yok, hasta olsa, ameliyat olması gerekse en az 10k masraf açar. en az.

kedi köpek otelleri açılmış eskiden de vardı ama hiç bir zaman ucuz olmadı.

tamam gelelim ikinci kısma, diyelim ki yukarıda saydığım şeyler yüzünden kedi köpek alamayacak durumdasın.

sokak hayvanlarını besleyebilirsin, onlarla ilgilenebilirsin, senin köpeğin olmasa bile çok keyifli bişeydir.

bu arada ben 6 köpek baktım. en son köpeğim 2014 de yaşlılıktan öldü. bakamayıp sahiplendirdiğim tek köpek labrador oldu. bebekken aldık annesinin altından, tabi 2 ayı doldurmuştu, aşılarını yaptırdık geldik, hayvan aşırı asabi. sonra bize alıştı, herşeyi güzel, dışarı çıktığında yanından birisi geçtiği andan hiç ses seda etmeden hart diye ısırıyor, 2 3 kişiyi ısırdı öyle, yine bizimle çok iyi ama aşırı derece korumacı. başa çıkamadık, yarım gün dışarda gezdirdim oynattım ettim yok ne enerjisi bitiyor ne bu aşırı korumacı tavrı, sonra ona kocaman bahçeli böyle ucu bucağı olmayan bir ev buldum. orada da erkek labrador vardı 1.5 yaşında.

bunun dışında da sokaktan alıp tedavi edip sahiplendirdiğim de çok oldu.
  • killerbee  (21.09.18 16:11:24 ~ 16:21:17) 
evde bekliyor işte 7 senedir bizim labrador çakması köpeğimiz. almayın, etmeyin. hayvana eziyet.

jack russelllar da hareketlidir. kedi alın en güzeli.
  • teknikekip  (21.09.18 16:18:11) 
labrador olmazsa jack russel hiç olmaz demeye geldim. jack russel en hiperaktif cinslerden biri.


  • nonik  (21.09.18 16:35:31) 
söylenebilecek her şeyi söylemiş üstteki arkadaşlar. lütfen alma. hayvanı düşün. özellikle köpekler sürekli ilgi ve sevgi bekliyor. yalnız kalınca ağlıyor çoğu. akşama kadar evde sıkıntıdan patlar yazık değil mi? ayrıca benim jack russell kırması bir köpeğim var. çok hareketli. ben de akşama kadar çalışıyorum ama kardeşim boş olduğu için 2 defa dışarı çıkarıyor. evde kalan vaktinde de annemle birlikte sürekli o nedenle sıkılma, ağlama gibi durumları olmuyor. uzun lafın kısası biraz olsun vicdan sahibi isen alma lütfen kedi köpek falan.


  • lionel andres  (21.09.18 17:29:08) 
Bak kardeşim.

Köpek dediğin hayvanın en tembelini bile günde 2 kere yürütmen lazım sabah akşam. Veya akşam işten gelince bir, yatmadan önce bir defa şeklinde.

Bunu yapamıyorsan hayvan sahibi olup da işkence etme hayvana bu birincisi.

İkincisi bunu yapamazsan hayvan davranış bozukluğu, psikolojik sorunlar falan yaşar. İşte bu nedenle Türkiye'deki tüm köpekler(%99) eğitimsiz ve kafadan kontak.

Evin büyüklüğünden ziyade dışarı ne kadar çok çıkarttığın önemli. Köpeğin boyutu büyüdükçe yürüyüş mesafen de artmak zorunda.

Köpek sahibi olmak öyle lakayıt bir şey değildir. Yağmurda çamurda, karda, sıcakta deli mi sikti lan beni bu saatte dediğin zamanlarda Allah'ın her günü o hayvanı dışarı çıkartmayacaksan köpek sahibi olma.

İnsanların sorunu bu işte. Hayvan veya çocuk farketmez sorumluluğunu düşünmeden ediniveriyorlar anlık bencil heveslerle. Aga bir cana sahiplik etmek, yoldaşlık etmek emek ister, sabır ister. Komşunun köpeğini, kuzenin bebeğini muncuklamakla aynı şey değil.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.09.18 18:32:17) 
Her tip kopegin tembeli, daha sakini var. Su sevmeyen, yagmur yaginca disari dahi cikmak istemeyen Retriver biliyorum. Siz de tembel bir JR ya Labrador bulabilirsiniz belki. 4-5 yasindaki bir kopek, 1-2 yasindakine gore daha az hareketli ve yorucu olabilir. Barinaklari iyi arastirirsaniz, zor degil aslinda size uyum saglayabilecek bir kopek bulmak.

Sorun evin buyuk olmamasi degil, sizin zamaninizin olmamasi. Bir kopek eve yeni geldiginde onu 6-7 saat tek basina birakamazsiniz. Birakirsaniz davranis bozuklugu gosterecek. Burasi kesin. Basta 3-4 saat birakabilmek icin bile uzun sure alistirma yapmasi gerekecek kopegin.

Kopek egitimine zamaniniz ve sabriniz yoksa, evde tek yasadiginiz muddetce bu hayalinizden vazgecin derim. Sizle beraber yasayan ve kopegin sorumlulugunu yuklenebilecek biri oldugunda sahiplenin lutfen. Kopek pansiyonlari uzun vadede bir cozum degil. Kaldi ki, cok masrafli.
  • buf-e kür  (21.09.18 19:26:33 ~ 19:28:41) 
Sorumun amaci bence gayet acikti. Kendimi degil kopegi dusundugum icin sormustum soruyu ama yine de atarli cevaplar yazilmis. Komik ama yine de tesekkurler :)


  • sos fistik olsun mu  (21.09.18 20:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.