[]

Sorum evlenenlere

Tabi bekar olup evlenmeyi düşünenler de cevap verebilir.
Tv izlerken denk geldim şimdi damat sadece sakal traşı olmuş 390 tl ödedi kuaföre ayrıca gelin de kuaföre girdi ne kadar ödedi bilmiyorum ama gelin çiçeğini almış çalışanlar 250 tl ye aldılar çiçeği bu ne lan?

Evlenenler siz kuaföre söylediniz mi damat traşı diye? Söylediyseniz ne kadar ödediniz?
Ayrıca eşinizin kuaföründe saç yapımı hariç çiçeği almak için para ödediniz mi?

 
" gelin çiçeğini almış çalışanlar"
kuafördeki çalışanlar mı almış?

yok. bizde evlenenlerde öyle bir şey olmadı
ama gözlemlerim şöyle:


gelin (ve 1-2 arkadaşı kardeşi her kimse) kendi başına kuaföre gider veya gelinin kardeşi, arkadaşı vs. götürürse kimse "damat kazıklama" geleneksel sporunu icra edemiyor.

damat kuaförden içeri girerse illa bir şey buluyorlar. ya da çook profesyonel bir yerse belki illa damat kazıklamak için o an bir şey çıkarmıyorlardır ama zaten baştan fiyatın içinde o kazık vardır.

edit:

arkadaşın anlatmak istediği olay gelin almada kapının açılmaması, sandığa oturulması, salonda pastayı bıçağın kesmemesi gibi. damattan para istemek için çiçeği kapıp "vermiyoruz" diye para istemek, diye anladım.
Öyle yapanına denk gelmedim ama kuaföre damat girerse öyle veya böyle çalışanlar para istiyor, kapıyı açmıyor vs. bir şey oluyor. özellikle de anadoluda oluyor böyle şeyler.
  • niye ama  (21.09.18 15:14:39 ~ 15:22:03) 
benim kuzen dış çekim + kına + düğün için 900 tl ödedi toplam (kadın)

çalışanların gelin çiçeğini alma gibi bi durum olmadı. hiç duymadım

kuzenin yeğenleri, eltisi, arkadaşı ve ben aynı kuaföre gittik. herkes kendi parasını kendi ödedi.
  • elorelia  (21.09.18 15:14:41 ~ 15:17:17) 
kendi berberime oldum her zamanki fiyattan yaptı ama ben 50 tl bıraktım çırak falan bahşiş niyetine.

kuaför salonun anlaşmalı yeriydi sadece ekstra birkaç şey için cüzi bi para ödemiştim. çiçek miçek kuaförde öle bi olay olmadı.
  • jugador  (21.09.18 15:15:42) 
erkek kısmını bilmiyorum ama kadın kuaföründe olanlar tamamen gelinin insiyatifinde gerçekleşiyor. gelin olmaz derse kimse bişey isteyemez. gelinin evden alınması sırasında verilen paralar dahil buna.


  • naksidil  (21.09.18 15:15:49) 
Valla ben çok şanslıydım, kuaförümün kızı bir hafta önce evlenmişti, biz de nikahına gidip çeyrek taktıydık. Düğün için ablamla kuaföre gittiğimizde, normal topuz & makyaj parası alıp üzerinde bana altın küpe hediye ettiydi :)
Öyle çiçek saklamalar filan, ne ayıp.

Eşim zaten kendi traşını kendi olmuştu
  • SiyamkedisiZorro  (21.09.18 15:19:57) 
Ben değil abim evlenirken bu traşla ilgili bir olay olmuştu.
Yıllardır her ay gittiği, samimi muhabbetinin olduğu bir adamdı berberi. Her seferinde fazla para verir falan tip niyetine.
Neyse nikahtan önceki gün beraber gittik. Traş oluyoruz, muhabbet ediyoruz falan adam da biliyor tabii evleneceğini uzun zamandır. Traşımızı olduk, tatlı almıştık adamlara giderken, onu verdik. Gittik kasaya, bir de baktık oradaki eleman diyor ki işte tutarı hatırlamıyorum ama sallıyorum 300 lira. Ne alaka dedik 300 lira, abi dedi damat traşı yazılmış.
Yavşak sırf ertesi gün nikah kıyılacağını bildiği için sadece sağını solunu düzelttiği saçın traşına 300 lira istiyor. Yani geleneksel damat traşı falan değil öyle üzerinde damatlıkla gidip sakal traşı falan. Çıksak sokağa 20 liraya olacağı bir saç traşı. Sırf onun evleneceğinden haberi olduğu için akıllılık edip damat traşı yazdırıyor. Tüm iyi niyetin içine sıçan bu adama bir daha traş olmaya gitmedi haliyle.
Evlenme arifesindeki herkesin bir olup damat kazmış gibi yolma çabası zaten mide bulandırıcı ama bu ayrı bir çirkinlik.
  • cay koy geliyorum  (21.09.18 15:21:25) 
@niye ama : aynen kuaforun kapisinda elinde cicek vardi gelin icerdeydi cicegi vermem falan dedi 250 lira aldılar.

Ben normal sac sakal tras oldum damat traşı vs demedik 20 liraya olmuştum aceba cimri miyim?
  • Boris  (21.09.18 15:21:39) 
Ben traş olmaya takım elbiseyle değil, normal kıyafetlerle gittim. Abi akşama arkadaşın düğünü var çift geç falan dedim normal traş ücretini vermiştim.
Eşim de tanıdık bir kuaföre gittiği ve öyle saçma hareketleri sevmediğimiz için öyle saçma şeylere girişmemişlerdi.

  • re noreno  (21.09.18 15:26:43) 
ben olsam düğünden/nikahtan 3-4 gün önce tıraş olurum. hem saçma sapan gereksiz para vermezsin hem de bana kalırsa tıraş olduktan birkaç gün sonra saç tıraşı falan daha güzel gözüküyor veya gözün alıştığı için sana öyle geliyor. kadınların öyle bir şansı yok tabii. bozulmaması için o gün yapmaları lazım.


  • Neill  (21.09.18 15:34:28) 
Kel olduğum için 1-2 gün öncesi normal rituelle telaş oldum.

Bayan kuaförün de Düğün fotoğrafçılığı yaptığım için kimse birşey talep etmedi, yaşadığım yerde 10 kuaförden 1 tanesinin yanındaki bayanlar kapıda durup ufak miktar ister ama bu taş çatlasın 50tl gibi bir bedelle çözülür.
  • oligomer  (21.09.18 15:37:45) 
Eşim normal bi traş olmuştu takım elbiseli falan gitmemisti tabi normal bi fiyat odemisti.
Bende tanıdık kuaföre gitmiştim o da hediyem olsun dediği için hiç para almadi. Zaten alsada diğer o saçma şeyler yapılmadı yapilmazdida.

  • brnbrs  (21.09.18 15:40:53) 
ben berbere damat traşı olduğunu söylemedim. "toplantı var, saç sakalı bi topla şekil yap" dedim. arkadaşım evlenirken sağdıç olduğumda da "gençleri akşam pavyona götürecem, bi şekil yap" demiştim.

eşimin ve iki arkadaşımın kuaför parasını ödedim. 2 kız sağolsun 3 gün önceden gelip her işimize koştular. yemeklerini, kuaförlerini falan komple ödedim.

kuaförle pazarlık ettim, sonra da "bahşişler falan dahil" dedim. kuruş vermedim.

"pasta kesmiyor" dediler, bir arkadaştan kılıç ödünç almıştım, onunla kestim. bildiğin kılıç.

sen ödemek istersen seni yolan çok olur. evlenirken para harcamayı seven grup için onlar. o grup bir de bunu gerine gerine anlatıyor. tabi saygım sonsuz, ama bi siktirsinler gitsinler çok afedersin.
  • babilbaligi  (21.09.18 15:45:24) 
- Normal saç sakal kesim ücreti neyse onu aldı.
- eşimin gittiği kuaför ise bana göre igrenç birşey cikardı ortaya ama ekstra bir bahşiş vs durumu olmadı. Fiyatı hatirlamiyorum ama kazıktı zaten.

  • nhtzmc  (21.09.18 15:47:45) 
Etrafimdaki herkes salak gibi damat trasi yaptırdı 400-500 arasi odediler hep.


  • stavro  (21.09.18 16:00:18) 
-Damat traşı olduğumu söylemedim , fazla zamanımda yoktu
-Gelin başı 1200tl verdim (1000e anlaşmıştık yanında bir arkadaş daha saç yaptırdı )
- Çiçeği eşim internetten sipariş verdi 200-250 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam
  • bnmzz  (21.09.18 16:03:12) 
Bu ornekler yine iyi, normalde damadi son ana kadar kaziklayip gerdege girerken de kapida tekme tokat dovuyolar anadoluda.


  • stavro  (21.09.18 16:15:43) 
benim kuaförüm arkadaşın kuzeniydi o yüzden gönlünden ne koparsa diye söylemişti 300 civarı vermiştim sanırım. ama kuaförden gelini çıkarmam 1200 civarı tutmuştu. öyle çiçek vs muhabbeti de olmadı. aldım çıktım.


  • fernandoenes  (21.09.18 16:15:59) 
Berber arkadaşımdı, 100TL verdim, o bir şey talep etmedi.

Kuaför tanıdıktı yakın çevrenin (anneler, kız kardeş, baldız, hala vs vs) saçı başı yapıldı, sanırım 750TL verdim, 1300'de olabilir.

Düğün günü kapılar açılmadı, bıçaklar kesmedi, araba yürümedi, davul çalmadı, yol açılmadı...
  • kimlanbu  (21.09.18 16:19:10) 
adetlerle uğraşmadık hanım kuaförü evine çağırdı bütün ailesini evde hallettiler kayın peder halletti.
bende berberimde traşımı oldum 50 tl verdim 5 sene evvel..

  • jamswety  (21.09.18 16:35:44) 
Mal olanı yolan bol oluyor. Bir arkadaşım evlenecekti geçenlerde, kız istemeye gidecek, çiçekçiye girip fiyat soruyor "kız isteme çiçeği" diye. Adam 600 tl demiş. Ne var bu bukette diye sordum diyor, adam işte atıyorum 3 gül 5 papatya falan diye saymış. Çıktım yan tarafa girip aynılarını saydım 50 lira'ya yaptılar diyo ahah.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (21.09.18 16:48:39) 
çocukluktan beri gittiğim berberime gitmiştim, söyledim tabi ki.
beni kazıklamayacağını biliyordum çünkü. normalde 20 liraysa 50 lira almıştı benden ki sakal da içinde. normalde sakal hiç kestirmezdim.

çiçeğe para vermedim. çiçeği gelinlikle beraber yaptırmıştık.
  • teritori  (21.09.18 17:31:52) 
gelin buketi satıyoruz, 250tl normal fiyat. çünkü ülkemizde suni çiçek üretilmiyor. hepsi ithal mecbur. ve baya malzeme gidiyor.

ben evlenen biri olarak; sakal traşı olurken damat oldugumu söylemedim, gelin de önceden anlaştığı bir yere gitti. fazla bir şey vermedik.

fazla ücret ödeyenler genelde gösteriş budalası ahmaklardır.
  • tchuck  (21.09.18 19:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.