[]

Ankara Yolu Üzerinde Esrarengiz Tesis

Tamam bir 51. bölge beklemiyorum ama gece yanından geçerken gördüm ışıkları olsun faraday kafesi benzeri direkleri olsun çok garip ve devasa bir tesisti. Haritalarda ya da internette bir açıklama bulamadım. Yardımcı olursanız rahatça uyurum. En net görüntü yandex map'te mevcut paylaşyıyorum linkini. yandex.com.tr




 
bayramda memlekete giderken gündüz vakti ankara-konya yolu'ndan geçtik. araç kamerası kayıtları evde. en azından yenice yolu diye ayrılan sapakta tesisin tabelası falan var mı, geçtiğimiz zamanı tespit edebilirsem akşam bir bakayım.

kolay olmayacak ama ben de merak ettim.

edit: üzerinden bir nehir geçiyor. kablelvuku'nun dediği gibi su arıtma tesisi olabilir.
  • kibritsuyu  (17.09.18 14:28:04 ~ 14:31:36) 
Su arıtma tesisi diye hatırlıyorum ben


  • kablelvuku  (17.09.18 14:29:44) 
Map üzerinden yürüdüm bende tesisin hiç tabelası yok dönüş kısmında, yan yol üzerinden de bir süre sonra yürünmüyor zaten. Su arıtma için biraz fazla düzenek yapılmış gibi geldi, gece havada arı kovanı gibi çekilmiş direkler arası ağlar kırmızı renklerle yanıyordu.


  • cenderecendereduduklutencere  (17.09.18 14:42:12) 
uydunet/kablonet'in yeri orası, öyle gizemli falan değil yani sakin olun gençler


  • hosein  (17.09.18 14:59:29) 
su arıtma değildir. tank yok bir şey yok. internet tv telefon ile alakalı bir şey gibi


  • glamdr1ng  (17.09.18 15:49:11) 
ahanda valla buldum araç kamerasından. ama maalesef ne olduğu buradan da belli olmuyor. sapakta da sadece "yenice haymana" yazıyor. yine de koyayım linki, yer seviyesinden gündüz vakti tahmin yapan olur: eksiup.com


  • kibritsuyu  (18.09.18 13:46:59) 
Valla tebrik ederim tam da dediğim budur hakikaten ama bence uydunet ile alakalı bir şey de değil. Çünkü uydunetin tesislerinin yeri başka bir yerde dev bir kampüs halinde, üstelik bir tane çanak dahi yok tesis içinde.


  • cenderecendereduduklutencere  (20.09.18 00:09:36) 
esrarengiz tesis var tr.de ama bura değil.


  • kush  (20.09.18 00:31:16) 
sallama hakkımı kullanmak istiyorum.

etraftaki tarlalara sulama yapmayı sağlamak üzere bir tür hidroforun olduğu bir yer falan olabilir mi?

edit: gerçi o zaman neden çevresinde o kadar direk olsun? bilemedim.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.09.18 00:37:44 ~ 00:38:43) 
google earth'den baktım. oradaki en eski görüntü olan 9 ağustos 2006 tarihli görüntüde bile var.

ama kuleler arasındaki o şekiller neden var, merak ettim.

@kibritsuyu'nun dediği sapak: eksiup.com
@kush örnek?
  • tabudeviren  (20.09.18 00:43:58 ~ 00:53:08) 
ges komutanlığı olabilir mi? hani emayti ye devredilen yer.


  • theconqueror  (20.09.18 00:49:14) 
oha street view görüntüsü var mıymış, boşa uğraştık amk kamera görüntüsünden bulucaz diye desene. adamlar kabak gibi çekmiş. hiç aklıma gelmemişti oralarda street view olacağı.

bu arada sapağın tam karşısında da teiaş trafo merkezi var. onunla alakalı bir şey olabilir mi acaba?
  • kibritsuyu  (20.09.18 01:04:25) 
ibb.co
ibb.co

Teiaş ve trafo merkezi ile alakalı bence.
  • kozmosta bir nokta  (20.09.18 03:55:16) 
ama kuşbakışı görüntüde bi trafo merkezine bakıyorsun, bi bu tesise bakıyorsun, trafo bunun yanında cücük kadar kalıyor. bomboş bir arazi, üzerinde tuhaf şekiller. yerden çekilen götünrüye zumlayıp bakıyorsun etrafında hiç trafo direğine benzemeyen çepeçevre metal direkler, iç tarafta daha kısa, kırmızı beyaz boyalı direkler, bir tanesi Y şeklinde büyük. ortada bir tane bina.

koca bir araziyi çepeçevre direkle çevirmek ne anlama geliyor onu çözemedim. yani bir devamı da yok. niye direklerle yuvarlak yaparsın ki? trafo mrafo desen işte karşıdaki gibi yan yana dizmiş adam. lost adasında dharma'nın beyin pörtleten manyetik direkleri gibi. bir tek aklıma jammer mammer gibi içerideki binayı koruma amaçlı bir şeyler geliyor.

ilginç bir tesis. takipteyim.
  • kibritsuyu  (20.09.18 09:56:27 ~ 10:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.