[]

El işi teknikleri önerir misiniz? Sizin böyle bir hobiniz var mı?

Merhabalar.

Şimdi ben canım sıkıldıkça yapabileceğim el işi örnekleri istiyorum. Mesela hama boncukları ile ayraç, bardak altlığı yapmak, çivi-iplikten portre yapmak, cam boyamak gibi vs. İnternette araştırıyorum ama hep nakış örnekleri çıkıyor. O yüzden doğrudan buraya sorayım dedim. Sizin var mı böyle hobiniz? Ya da buna benzer tekniklerden öneride bulunabilir misiniz? Mümkünse ucuz yollu olsun ki hep devam edebileyim evimde.

Not: Kurs aramıyorum. El işi teknikleri arıyorum.

 
mixed media diye aratsana bir. enteresan şeyler var.


  • sutlu nescafe  (16.09.18 19:54:13) 
Ben okuduğum dergilerin yapraklarından mektup zarfı yapıyorum. Sonra da mektup arkadaşlarima yolluyorum.
Misal:
eksiup.com

eksiup.com
Ya da kurutulmuş yapraklardan kitap ayracı:
eksiup.com
Bir arkadaşım da origami yapıyor.
  • Amaranta ursula  (16.09.18 20:19:17 ~ 20:30:31) 
Fimo hamurdan bir şeyler yapabilirsiniz. Ya da fırınlanabilir başka bir kilden minik bişeyler yapıp boyamaca (takı yapıyor millet)

Sahaf dolaşıp eski gazete dergi alıp ilginç yerlerini kartona yapıştırıp kartpostal yapabilirsiniz, kartpostal gönderip alma ilginç bir hobi öyle siteler var.

Hama'lardan 3d pixel art shadow box yapabilirsiniz (misal ben eski oyun shadowbox'ları yapmak istiyordum epeydir ama lazer kesim plexi ya da ahşap çok para tutacağından gözüm yemiyordu, hama ile de yapan gördüm gaza geldim)

Ciltçilik ilginç bir hobidir, yine sahaflardan darman durman olmuş kitapları alıp restore edebilrisiniz.

Diaroma yapabilirsiniz ölçekli şu manyağa bakın hele hele www.youtube.com

Zaten ilginiz olan şeyleri restore etmekler olabilir (bozuk, kırık dökük ucuz ucuz toplayıp) benim oturduğumda elime gelen şeyler hep tamirat restorasyon oluyor :)
  • hedep  (16.09.18 21:01:06) 
sadece ip kullanarak makrome tekniğiyle bir sürü şey yapabilirsiniz. bileklik, kolye, anahtarlık vs. yapmıştım.

şu tarz kanallar faydalı:
www.youtube.com
  • centrolenidae  (16.09.18 21:09:51) 
pinterest.com deli bir kaynak bu konuda.


  • elbar  (16.09.18 22:23:14) 
Pinterest artı youtube
Türkçe arama ingilizce bak

  • fasulyek  (16.09.18 22:29:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.