[]

Her kediye yuva bulunmak zorunda mı?

bu kedi türü zaten vahşi yaşamda olan bir hayvan değil mi?

mesela aslan yavrularının çoğu ölüyor benim bildiğim. carettalar da öyle. belki de bu tüm yavrular için geçerli.

"yavru kedi buldum, sokakta ölür yuva bulun!" demek biraz küstahça geliyor bana. hele ki etçil bir canlı için. bu canlı hayatı boyunca kim bilir kaç sığırın ölümüne sebep olacak. sığır da hayvan ona yazık değil mi?

bu kediler şehirde değil kırda ormanda olsa belki yine ölecek?

bu evrime de ters değil mi? neden her yavru kediye yuva bulunmak zorunda?

(yetişkinler kritik zamanlarını evde geçirdiği için yuva bulamazlarsa haksızlık olur. onun bakımını ölene kadar ilk sahiplenen üstlenmeli.)

 
Evcillesen hayvanlari kendi elimizle cogaltiyoruz ama yasam alani sunmuyoruz. Onun icin sorumluluk hissetmemiz gerekiyor. Dogalarindan kopmayamlarin dogal alanlarini tahrip etmezsek soylarini zaten devam ettirip kendi kendilerine yasiyorlar.


  • ykyt  (15.09.18 20:15:44) 
kedilerin avlanabileceği bir alan bulunmamakta şehirlerde. araba altında kalarak, şiddet görerek, hatta tecavüze uğrayarak öldürülüyorlar. aslanların ölüm sebebi ile ev kedilerinin ölüm sebebi aynı olmuyor.


  • post translational regulation  (15.09.18 20:22:03) 
Ben asırı kedi sevgisi olan insanlarda topluma uyum ile ilgili problemleri oldugunu dusunuyorum.simidinin yarisini ac bir cocuga vermektense ac bir kediye tercih edecegini soyleyen birini taniyorum


  • sonhakan  (15.09.18 20:35:33) 
Önüne gelen her yavru kedinin fotoğrafını çekip "buna bir yuva!!!" diyenleri ben de çok anlamıyorum ama sokaktaki hayvan "kırda olsa da belki ölecek" değil. Gerçekten insanların yarattığı koşullar nedeniyle ölüyorlar, ya da insanların besleme alanlarında bir arada oldukları için fib gibi hastalıkların hızla yayılması yüzünden ölüyorlar mesela. Ama çözüm sokaktaki her yavruya yuva bulmak değil, zaten mümkün değil. Sokaktaki hayvanların kısırlaştırılmaları ve üremelerinin kısıtlanması gerekiyor çünkü sürekli katlanarak çoğalıyor sayıları.

Bir de hâlâ petshoptan hayvan alan, cins olsun diye tonla para döken ve sıkılınca, hayvan hastalanınca, taşınmaları gerekince falan kedisini sokağa bırakan insanların eğitilmesi lazım tabii.
  • kobuzchu kiz  (15.09.18 21:02:53) 
Ben de sürekli sağlıklı yavru kedileri ev arayanları anlamıyorum.
Ama asıl anlamadığım veterinere götürüp sonra bağış isteyen tipler. Özel veterinere git sonra ama bu sokak kedisi para almasın yaaa diyen tipler. Belediyenin bu kadar yeri varken bunu yapmak gereksiz müsriflik ve saçmalık geliyor. Geçen gün yine vardı ekşi de böyle biri.

  • fasulyek  (15.09.18 21:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.