[]

servis ücreti sorusu ?

5 öğretmen okula gitmek için taksi tutacağız.Gidiş geliş 10 tlye denk geliyor.Servis de var o da 8 tlye denk geliyor. Servisle gitme zor gibi duruyor. Ben de dedim ki taksiyle gideceğimize benim arabayla gidelim taksiye vereceğiniz parayı bana verin dedim uygun bi dille. Fazla buldular. Benim de arabam yıpranıyor sonuçta sadece yakıt olarak düşünmeyin dedim. Ben sizin sıkıntıya düşmenizi istemem ama ben de sıkıntıya düşmeyeyim dedim.Farklı çözüm önerilerinze açığım dedim. Bu arada bu arkadaşlar okulda sürekli görüştüğüm ayrı whatsapp grubumuz olduğu arkadaşlar. Yanlış mı yapmışım doğru mu sizce ?? Araç 300 yakıyor ayda ben onlardan 500 alıcam toplamda yaklaşık.




 
niye fazladan size para versinler ki? üstelik totalde 200 tl. siz kendi aracınızla gitseniz yine aynı yolu gidecektiniz zaten. birz ölücülük gibi geldi bana. komik bir nevi. benim yakın olduğum kişi bu teklifle gelse o kişiye karşı bi soğuma olur bende.

ayrıca bu işler sıkıntıdır. biri geç verir, gidip isteyemezsiniz, biri geç kalır, beklersin, bugün şuraya bırak muhabbetleri vs olur, bazı günler binen olmaz ücretten kesmek isterler nasıl takip ediceksin...

bence hiç bulaşma.
  • elorelia  (14.09.18 16:55:13) 
Hocam arabanızı bu işe hiç karıştırmayın. Sonradan sanki servismişsiniz gibi muamele görürsünüz. Siz iyilik yapmaya çalışmışsınız ama karşınızdakiler 3 kuruşun lafını yapan insanlar olduğu için ileride sıkıntı yaşamanız olası. Ayrıca olası bir çevirmede korsan taksi muamelesi göreceksiniz.


  • goodman  (14.09.18 16:55:31) 
kendi yaktığın benzini alsan anlarım da yıpranma payı almak biraz abest kaçmış. amacın taşıma işi değil bir yere giderken masrafı bölüşmek. seninki resmen insanları kazanç kapısı olarak görmek olmuş. ben olsaydım bundan sonra ne senle görüşür ne de senin arabana binerdim.


  • hosein  (14.09.18 16:57:54) 
Tamam, benzin ücretini vermeleri normal olabilir ancak, "araba yıpranıyor." diye, 200TL fazladan para istemeniz çok saçma olmuş.


  • agluna  (14.09.18 16:58:21) 
Yalnız arkadaşlar olmasa ben servisle gidicem zaten. Onlar için götürüyordum bir nevi bana servis saatleri uyuyor onlara uymuyor.


  • ramazanali  (14.09.18 17:05:20) 
Sen işi ticarete dökmüşsün, toplamda 200 çıkıyor ceplerinden zaten adamların. Fazla istemişsin parayı.


  • Boris  (14.09.18 17:06:04) 
Ek olarak söyleyim, hiç bulaşma bu işlere taksi muamelesi görürsün.


  • Boris  (14.09.18 17:07:21) 
Hiç bulaşma o işe 100-200 liraya gururun incinir. Bizim insanımız ile bu tür işlere girmeyin.


  • paudi  (14.09.18 17:09:50) 
tabi ki hakkınızdır. normalde arabaya yaptıracağınız bakım km si daha erken gelecek. aracın yıpranacak ama bence boşverin. böyle durumların sonunda size şöför muamelesi yapabilirler, iyi olduğunuz kişilerle kötü olursunuz.


  • kraldan cok kralci  (14.09.18 17:09:51) 
adam şöförlükte yapıyor ve yıpranma payı da fazla. o yüzden 200tl önemli değil. Yıpranma ne olacakki diyen çıkacaktır, her gün iki defa 350 kg yük taşıyacak araba.

Ancak burası türkiye, ben olsam hiç uğraşmazdım. bir yerden sonra servisçi gibi gözükeceksin ve para olduğu zaman işlerde sıkıntı olur genelde.

ben olsam taksiyle hallederim, her gün için bir taksiyle anlaşın, kafanız rahat etsin
  • KaraSakall  (14.09.18 17:10:07) 
hem şöforlük yapıcan. hem araba kilometre yapacak. hem de arkadaşlar extra rahat edecek ve taksi ile aynı ücret olacak. bu bence gayet normal. ancak, o işe onlar istesede bulaşma. birgün gelmezsin olay olur. biri gecikir stres olursun. insanları memnun etmek zor. servis sana uyuyorsa onunla devam et.


  • helenart  (14.09.18 17:38:27) 
yakinlik seviyene gore degisir ama yipranma payi abes olmus. ayrica 300tl yakit tutarken 200tl yipranma payi ekstra oluculuk olmus. totalde 330/350 birsey istesen olabilir bir nebze ama bu yaptigin firsatcilik bana gore. halbuki 350 isteseydin hem hep beraber en ucuza gitmis olurdunuz(kisi basi 7tl), hem de sen yipranma payini almis olurdun.


  • crucio  (14.09.18 18:02:12) 
arkadaşlarınla böyle para, alışveriş işlerine girme bence.


  • black mamba  (14.09.18 20:25:02) 
Bulasma. Ayrica benzine her gun zam geliyor bence fazla istememissin bu yuzden ama yine de bulasma


  • 65 derece  (15.09.18 00:50:45) 
abes bir şey yok bunda fazla istemen gayet normal . Sonuçta araba sadece yakıtla çalışmıyor. Yıllık bakımı var ,sigortası,kaskosu, yağı var bozulan parçası var temizliği yıkaması var .


  • Bostan  (15.09.18 16:01:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.