[]

son ne olur?

sizin de bir şey satarken bu sorudan istifra edesiniz gelmiyor mu?

son ne olur sorusuna verdiğiniz-vereceğiniz yaratıcı cevapları bekliyorum.

örnek: ben her soruşunda fiyatı 50 lira artırıyorum.

sahi son kaça olur?

 
Gelmiyor. Öyle bi şey ki, fiyatlar zaten bu soruya göre hazırlanıyor bence. Nasıl olsa pazarlık eden olur diye yukarıdan başlatıyorlar. Bence normal, birisi 50 tl arttırsa bu soruyu sordum diye, hiç işim olmaz.


  • ekaterina  (14.09.18 16:39:32 ~ 16:43:40) 
insancıl olmak lazım bence. malın ederini ölü fiyata çekmedikten sonra ılımlı yaklaşıyorum.


  • datnet  (14.09.18 16:41:01) 
Ben hiç yüz göz olmayıp "bu olur" diyorum.
İlana yazılan fiyata yapılan bu yok sayma operasyonu da çok mide bulandırıcı. Adamlar hiç ciddiye almıyorlar lan ilan fiyatını. Yani rastgele sayılara bas klavyede, aynı şey.

  • cay koy geliyorum  (14.09.18 16:47:59 ~ 16:48:16) 
İkinci el satarken fiyatlama politikam asagi yukari soyle:

X: son olacak rakam
İlana koydugum fiyat: x+(x/5)

Bize son ne olur mesajina, x+(x/10) diyorum. Ciddi ise bir miktar daha pazarlik etmek istiyor cogunlukla bir rakam teklif ediyor. Ben de x olsun madem diyorum,daha da asagi dusmuyorum.

İlanlara mutlaka ölücüler sakın aramasin diye not dusuyorum.


Aklima geldi, birde israrla telefon numarasi isteyentipler var, mesajla tatmin olmuyor. Birkac tanesine telefon numarasi verme gafletinde bulundum. İstisnasiz hepsi de ilanda gayet acik yazan seyleri tek tek sorup beni mesgul etti hicbiri de birsey almadi.
  • battal gemalmaz  (14.09.18 16:58:36) 
Diyelim ki 375e koydum.

Cevabim: “eger pazarlik yapacagim diyorsaniz 350, yok eger inebilecegim son fiyati soruyorsaniz 325. 324’e inmem simdiden soyleyeyim”

Oluyor, niyeti olan devam ediyor. Niyeti olmayanla ugrasmiyoum
  • fakyoras  (14.09.18 17:13:37) 
1000 lira misal.

-Son ne olur?
-Bin lira.
-Yap bişeler alayım.
-Ederi bu kadar, bende şu kadar.
-300 olur mu?
-Olmaz bye.

Bitti.
  • bos gezenin bos ustasi  (14.09.18 17:43:54) 
maalesef turkiye'de pazarlik diye bir kavram var. saticilarin buyuk bir cogunlugu da bunu goz onunde bulundurarak fiyat veriyor zaten. dedemin zamaninda 90tl'lik ayakkabiyi 20tl'ye almisligi vardir. boyle seyleri gorunce insanin etiket fiyatindan birsey alasi gelmiyor. fiyati verirken pazarlik payini koyarken vermelisin. yada son fiyat/pazarliksiz fiyat X diye yazmalisin.


  • crucio  (14.09.18 18:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.