[]

Doların düşüşü

Selam lidyalılar,

Geçen cuma günü 6.44 liradan 500 dolar aldım. Şimdi dolar 6 liraya düştü. 1500 lira kredi kartımın borcu da pazartesi günü. Şimdi bozdurursam 200 lira zararım olacak. Ülkenin durumu belli. Maalesef eninde sonunda dolar yükselecek.

Sizce kredi kartı borcunu ödemeyip, borcun faize düşmesini bekleyip, doların yükselmesini mi bekleyeyim, yoksa doları bozdurayım mı?

 
doların kart borcu kadar olan kısmını bozdur borcunu öde.


  • prezarlatif  (14.09.18 13:17:09) 
Ben olsam kredi kartı borcumu öderdim. Kart borcu hem faiz yiyecek hem de kredi notumu düşürecek çünkü.

Bu olaydan da ders çıkarır bir daha kafama göre dolar vs. almazdım kısa vadeli planlar için (ciddiyim)
  • giovanne  (14.09.18 13:18:08) 
Sizce doların düşüşü daha ne kadar sürer?


  • Barbaros59  (14.09.18 13:31:26) 
Çok kısa vadede ihtiyaç duyulabilecek parayı kullanarak riskli enstrümanlarla oynamak akıl karı değildir.
Ayrıca şu da var.
www.youtube.com
  • oguz altun  (14.09.18 14:38:20) 
En azindan asgarisini ode her halukarda.

aaSevgili @deveyi diken, gerekli rolu 3 kurusluk yatirim yapan (hatta onu da yapamayan) maasli calisan vatandasa mi yukluyorsunuz, sizler nasil insanlarsiniz?
500 dolarimi harcamadigim icin 1-2 tane 100milyon sermayeli firma batirdim, ne kadar kotuyum.
Vatandasi gectim, sizin o kapanir diye korktugunuz firmalar boyle kolektif dusunuyorlar mi acaba kendi sermaye politikalarini belirlerken?
Serbest piyasa kosullarinda orta-alt sinifin nasil bir politika izlemesini bekliyorsunuz?

Bu arada tekrar cikar dolar. Kaynak: kalcam
  • stavro  (14.09.18 14:45:33 ~ 14:54:34) 
sözlüğe soru cevaba gelen mahfi hoca ne diyor ? bu politikalarla ekonomi düzelmez diyor. diğer hocalar da aynı şeyi söylüyor. ekonomide reform olmadıkça, üretim olmadıkça faiz artışı günü kurtarmak içindir. o yüzden bu kafayla gidilirse yarın bir gün dolar yine artar. trump'ın tek twitine bağlı bir durumumuz var.


  • Neill  (14.09.18 14:46:15) 
@prezarlatif teşekkür ederim.

@giovanne teşekkür ederim. Aklıma gelen tek seçenek buydu.

@oguz altun teşekkür ederim. Bunu izleyeceğim.

@stavro teşekkür ederim. @deveyi diken adamın ta kendisi zatın gözüne 500 dolarım 400 milyon dolar olarak gözüktü herhalde.

@neil teşekkür ederim.
  • Barbaros59  (14.09.18 15:51:00) 
@darkrock daha önce hiç kara listeye girmedim. O yüzden değer mi değmez mi pek bilgi sahibi değilim. Diğer bir seçenek de asgarisini ödemek olabilir.

Az birşey kâr edeyim derken zarar ettim. Yanlış anlama, senin için 200TL düşük bir miktar olabilir. Şu an benim için öyle değil işte. Ulan zaten öyle olsaydı burada sormazdım.
  • Barbaros59  (14.09.18 17:36:11 ~ 17:36:36) 
Asgarisini odeyecek kadar boz ve gec. Simdi bozma ama pazartesi piyasa aclinca boz.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (14.09.18 18:17:06) 
tcmb eylülün başından bu yana sıkı para politikası uyguluyor, geçen hafta para miktarı azaldı piyasada. dünkü faiz artırımı da bunun süreceğini söylüyor. eğer rte müdahale etmezse usd 6'nın altına diğer hafta düşer diye düşünüyorum.


  • slhmlr  (14.09.18 18:28:32) 
@eksi sozlukte eksiyen adam teşekkür ederim. Şu an o daha mantıklı galiba.

@slhmlr o zaman piyasalar açılır açılmaz bozdurmak daha mantıklı herhalde. Akşama doğru daha da düşük olur sanırım.
  • Barbaros59  (14.09.18 18:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.