[]

Karşılıklı konuşma sırası

Merhaba,

Birisiyle sohbet ediyorken (telefonda ya da yüz yüze) kendinizi kaptırıp dakikalarca konuştuğunuz oluyor mu? Bunu farkedip "Yahu ne çok konuştum. Biraz da bırakayım o konuşsun." diyor musunuz?

Tam tersi durumu düşünelim: Karşınızdaki kişi bıkmadan usanmadan anlatmaya devam ediyor. Sıkılır mısınız? Konuyu değiştirmek için hamle mi yaparsınız? Yoksa açıkça konunun biraz uzadığını söyler misiniz?

Cevaplar muhtemelen konuşulan kişiye bağlı olarak değişeceğinden atış serbest. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

 
durmadan konuştuğum çok oluyor, kendimden tiksiniyorum bazen. hele ki hevesli, meraklı olduğum bişeyse direkt kafa sikiyorum. neyse ki her önüne gelene anlatan biri değilim, konunun ilgilisine ve/veya beni çekebilecek olanı iyi seçiyorum ama onlar da öeeh diyebiliyorlar.

benim gibi tiplerle karşılaşınca olay lafını bölmeye giriyor çünkü o an bişey söylemem lazım ama bu insan susmuyor. ben kendini durdurabilen bi insan değilim ki nasıl tutayım içimde, ne yazık ki araya giriyorum ister istemez ama fark edince susuyorum. çok ayıp çok kabaca ama kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum.
  • Bruce  (07.09.18 11:54:19 ~ 11:58:09) 
Pek konuşkan olmadığım için karşımdaki çok konuşmuş oluyor, aslında benim için bu daha iyi çünkü hayatta en nefret ettiğim sorulardan biri "neden hiç konuşmuyorsun, utanıyormusun" cinsinden sorulardır. Benim konuşmamamı sorun etmeyen kişiler üzerimden yük alıyor. Ben dinlemekten de memnunum. Sadece iyi bildiğim bir mevzuda temelden yanlış konuşan, konuştuğunun kaynağı olmayan ve söz hakkı yada karşı tez şansı vermeyen tipler beni gıcık eder evet. Bir kaç kez durduğum yerde sinir küpü olmuşluğum vardır. Bizim millette bir hastalık vardır, fikrini söyleyip karşıdakine de kabullendirme gibi, tamam bu onun buda benim düşüncem demiyor böyle insanlar. Konuşturmazlar, araya giremezsin, sözümü kesiyorsun olur, bitireyim olur vs. vs.


  • firemanjonny  (07.09.18 11:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.