[]

Düğün vs Nikah

Şimdi malumunuz düğün için en az 100 bin TL gerekli diyorlar ?!?!
Diyelim dayalı döşeli ev var. (Takılar konu dışı)
Düğün salonu dışında neye bu kadar para gidiyor ki ?

Ve yine aynı durumdaki biri sadece sade bir nikah yapsa salonda ne kadar gider ?

 
Gelinin annesine takı al
Geline takı al
Gelin arabası kirala
Gelinlik
Damatlık
Düğün salonu kirası

LAN HARBI 100K NEREYE GIDIYO? Mantıklı şekilde açıklama yapmaya gelmiştim buraya ama hiç mantıklı gelmedi.
  • farabi  (06.09.18 00:31:50) 
o 100 bin içine en azından eve alınan dolaptır, yataktır perdedir filan da giriyor benim bildiğim kadarıyla.


  • ocanal  (06.09.18 00:33:25) 
Dayalı döşeli ev varsa eğer, sallıyorum tamamen ortalama rakamlar yazıyorum kıza 20 bin liralık takı taksan, 5000 de düğün salonu, 3000 gelinlik, 2000 fotoğrafçı, öncesi de var; nişan masrafları çiçek çukulat 1000, kuaför 500, ve öngörülemeyen masraflara 5000 tl desek, 36500 yaptı. Onun içine mobilya, beyaz eşya falan da dahil normalde.

Ama tabii bunlar farazi şeyler, 100 bin liraya düğün yapan yok mu? var. Salon demişsin o yüzden böyle yazdım, dandik firüzköy sosyal tesislerinde çerezli düğün bile 12000 olmuş, otelde yemekli düğün 40 binden falan aşağı çıkmıyor artık.
  • ekaterina  (06.09.18 00:39:07 ~ 00:39:56) 
Öncelikle gelenek- göreneklere bağımlı iseniz yöreye göre gelinin eşini dostunu yedirip giydirirsin. Bu gün eliyüzü düzgün salonda düğün nereden baksan 15000-2000 tl buna orkestra, fotoğrafçı, sürekli bahşiş peşinde koşan eanaf, garson, fotoğrafçı. Geline takılan takılar evhazır demişssiniz ama yine de ona biraz masraf yapılır. Gelinlik, damatlık duruma göre ulaşım, balatı vb. Derken en az 50.000 var bu yazdıklarımda daha fazlası evlenecek çiftin isteğine göre şekillenir.


  • murtiii  (06.09.18 02:08:32) 
100k derken onun toplasan 30k sı ev eşyası bilemedin en lüksünü alsan 40k.

Geri kalan kalemleri bu 100k düğüne gömdüm diyenlerin gözünden dört dörtlük düğün masraflarını yazayım;
Düğün diyorsun boş salonu adamlar sırf müzik vs. olacak diye yaz dönemi en kötü 10k ya kitleyecekler. yemekli olsun dersen 25-30k ya kadar yolu var var. hadi ortası diyelim 15k.

Gelinlik damatlık nişanlık bla bla denen garabetler var. Takribi bunların hepsi bi 10k ediyor.

Bohça vs. denen saçmalık var. Yok kızın anasına bluz yok geline terlik vs. bunlar da temiz 5k ediyor iki tarafın toplamı

Sonra takılacak takılar var. Söz yüzüğü var, nişan yüzüğü var, nişanda geline takılan ziynet var, düğünde takılan var. Var oğlu var. Toplamda buradan 20k dan aşağı çıkamazsın.

Organizasyon bedelleri. Neler bunlar işte söz çiçeği nişan çiçeği çikolatası gelin arabası gelin kuaförü. bunlar da nereden baksan 5k ediyor, diğerlerinde fazla çıktıysam diye bunu aşağıda tuttum. Ama zaten tarafların kadınlarının her etkinlikte kuaför masrafı 5k tutar ben diyim sana.

Salonun verdiği fotoğrafçı, canlı müzik yapan ekip falan beğenmiyor genelde bu tipler. İlla gelin hanımın yataktan çapaklı gözle kalktığı andan itibaren video çekim falan isterler. Kapıdan davul zurna alsın, salonda klarnet çalsın isterler. bunlara 10k verirsin takribi.

E bide buna balayı yaz. Her şey dahil olsun spası eksik olmasın. 5k da buna yaz. yurt dışı meraklıları için 10k.

Bunların haricinde ota b.ka damattan bahşiş koparacak çakallar olacak. bıçaklar kesmeyecek, kapılar açmayacak. ilk gün söz çiçeğinden son gün düğün pastasına kadar onlarıda düşün işte. 20den az verince iyice inada bindiriyorlar. sen hesap et. bide davetiye falan var. bunların hepsi 5k de.

Özetle bunlar bu "bir kez evleniyorum cağnım" tayfanın ortalama harcalamaları maksimum yarıya indirirsin eğer düğün istiyorsan. Limitse tavan, unutma çırağan bile düğün için tutulabilir. Çünkü onlar 1 kere evleniyor.

Nikah konusuna gelirsek. Aha az önce eve döndüm sabah nikah için salon salon gezdik. En g.tü b.klu yer bile 6.5dan açıyor kapıyı. Ve biz aklına gelebilecek en dümdük nikahı planlıyoruz. Bize kalsa belediyenin nikah salonu bile ok ama evleneceğimiz şehrin salonu 120 kişilik. Kız tarafı kalabalık. Sığılmıyor. Mecbur salon bakıyoruz. 1.5 maksimum 2 saatlik etkinlik olacak eğlence olmayacak evet evet denecek diyoruz buna rağmen 6.5 dan aşağı kapı açan 1 yer oldu sadece. Otelinden salonuna her yer çıldırmış. Diyoruz pasta vermeyeceğiz e abi zaten pasta maliyeti 250 ila 500 lira arası diyorlar.

Ha sayınız az yada bulunduğunuz ilde nikah salonu büyükse belediyenin orası en temizi. Hafta sonu ücretleri pahalı olabiliyor 1k lara kadar çıkıyor. ama hafta içi gündüz ücretsiz bir çok belediyede.

Çılgın bir süreç dostum, elini versen kolunu kurtaramazsın. En minimal şeyleri hayalleyen biz bile deli para saçtık.
  • ManikD  (06.09.18 05:07:01) 
yemekli düğünse hele bir de düzgün bir yer olsun dersen sırf mekan o kadar tutabiliyor bile.


  • biergarten  (06.09.18 08:43:07) 
100 diyenler genelde en başından yazıyor evlilik teklifinde aldığı tektaştan başlıyor direk :)

Ben bu yaz evlendim ama evi yaptırdım , fayanstı laminantı işçilikti , mutfak dolabıydı
Komple evi yeniledik evlenmemiş olsam yenilemezdim 30bin filan sırf böyle gitti
20 bin civarı mobilya , 10 bin civarı beyaz eşya , 3bin perdeye verdim mesela

sadece düğün günü gitmiyor yani 100bin , genel olarak toplamda zorlanmadan 100ü geçiyorsun
Gelinbaşına gelinin iki arkadaşıda saç yaptırdı 1500tl para verdim mesela :)
gelinliğe 2000 tl verdik o çok dokunmadı da saç olayı garip ):
Sadece nikahı aileleri ikna etmek zor , ben yemeksize bile ikna edemedim yemekli yaptık. Düğün olaylarına girince planladığın gibi olmuyor.
  • bnmzz  (06.09.18 11:02:32) 
bence sade bi nikah sonrası geri kalan samimi arkadaşlarla verilen bir kokteyl en mantıklısı.
düğün çok mantıksız bir yol, üstelik ekonomi bu kadar kötü iken. en kötü yer bile en az 10 bin bi de onun başka masrafları var.
yemekli dersen 85-90 bine bile yer var. o da kapalı düğün salonu he.

öyle güzel bir yer istersen en az 100 k dan başlıyor.
  • buiret  (06.09.18 11:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.