[]

finans hakkında

arkadaşlar iyi geceler, aslen iktisat fakültesi mezunu olmama rağmen iş hayatında finans kanadına bir türlü yaklaşamadım. finans konusunda bi haberim. fakat bu konuda kendimi geliştirmek ve elimdeki küçük bir miktar paraya taklalar attırmak istiyorum.

fakat zor çok zor yaptığım birikim buharlaşmasın istiyorum.

nasıl bir eğitim tavsiyeniz olur, ne okumak lazım, ne izlemeli.

bu arada çevremde finans alanında çalışıp birikimini hisse senedinde batırmış pek çok finans uzmanı arkaşım da olduğunu belirtmeliyim :)

benim hedefim finans araçlarının tamamında nerede yükseliş var ise o tarafa kayıp para kazanmak... tabii ava giderken avlanmaz isek.

saygılar.

 
Borsa İstanbul finansal okur yazarlığı arttırmak için sürekli aracı kurumlarla iş birliği yapıp, borsada ücretsiz eğitimler düzenliyor. Onun dışında aracı kurumların kendilerinin ücretsiz online eğitimleri de var, bunları mutlaka takip et.
Onun dışında ucuz fiyata bulabileceğin eğitimler var. Temel analiz eğitimlerine bak mesela başlangıç olarak, bilanço okumayı öğren. Sonra yavaş yavaş viop eğitimlerine falan bakar, daha geniş çapta bilgi sahibi olursun.

  • cay koy geliyorum  (05.09.18 23:48:38) 
Abi ben de ekonomi mezunuyum, aktif olarak bir hedge fundda 2 sene çalıştım. Bu işte işleyen tek bir kural vardır: Bilgi=Para. Eğer a) Bir yerden insider info almıyorsan b) Günlerini gecelerini okumalara ve analizlere ayırmayacaksan piyasada az bilen adamlar grubunda olacaksın ve yaptığın her hareketin sana para kaybettirme şansı kazandırma şansından yüksek olacak.

E ne yapalım o zaman diyorsan: Derslerde görmüş müydün bilmem, Markowitz'in modern portfolyo teorisi vardır. Matematiksel olarak kanıtlar ki efficient marketlarda getiri/risk oranı en iyi yatırım index fundlardır. Yani borsadaki tüm hisselerden market cap'leri oranında eşit sahip olmak. Türkiye maalesef çok efficient bir market değil (bence) o yüzden parayı amerikada bir broker a gönderip düşük maliyetli bir index fund a yatırmak uzun vadede en güzelidir.

Bu arada finansal okur yazarlığını geliştirme demiyorum kesinlikle, yaptığın işi öğrenmek hep önemlidir.

Bu yasal olarak gerekli sanırım türkiyede: Yatırım tavsiyesi değildir?
  • yakuza123  (06.09.18 02:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.