[]

Toplu yaşamda titizlik

Yahu bu yaşıma kadar kendi iradesiyle temiz olan çocuk,genç görmedim. Hep ben temizlik delisi oldum. Şu sayıcaklarımın neresi delilik?
Özellikle toplu alanda baharatlı krakerler yerken arada parmakları da emcüklemek. Mide bulandırıcı. Hadi yapıldı, bari yıkansın,silinsin o eller.
Bunu baştan kabul ediyorum. Belki abartıyor olabilirim ama öksüren, hapşıran görünce baya huzursuzlanıyorum. Çünkü çoğu kişi kapatmıyor ağzını ya da burnunu. Ki ben bile hapşırıp öksürünce kendimden çok rahatsız oluyorum.
Bir de oda arkadaşım elini yıkamıyordu. Söyleyince sabunların ellerini kuruttuğunu söylemişti. Ayrıca ortak alanımızın olmadığını beni ilgilendirmediğini de söylemişti.Tuvalet odada. E şimdi ben bundan sonra tuvalet kapılarına nasıl dokunabilirim? Gerçi 5-6 yıldır toplu alanlardaki kapı kollarına dokunamıyordum. Tam yavaş yavaş attım üstümden derken yeniden huylandım.
Bir diğer sorum da siz bu tür şeylerde nasıl tepki veriyorsunuz? Ben mi insanların pislikten uzak durmalarını sağlıcam yoksa onlar mı neni bu pisliğe alıştıracak?

 
@Tifa Lockhart , bu tepkiyi alınca nasıl mutlu oldum anlatamam. Odadaki diğer arkadaşımızsa bizi ilgilendirmez demişti. Odayı değiştirdim neyseki.ama toplu taşımada elini yıkamayanların elini nasol yıkatıcam hahahah


  • tulumba  (05.09.18 13:10:22) 
İşyeri tuvaletindeki muslukta sümkürenlere de uyuz olurum mesela.

Bu işin adabı önce peçeteye sümkürmek sonra muslukta suyla temizlemektir. Ama lap diye sağa sola sümkürüyor eşek kadar insanlar.

Nasıl tepki veriyorum? Vermiyorum. Uzaklaşıyorum. Uygun bir şeklini bulursam vereceğim. Ama dozunu ayarlayamıyorum böylelerine karşı.

Pisliğe alışmayın. Kendi hijyeninizi kendiniz sağlayacaksınız mecburen.
  • monogram  (05.09.18 13:14:36) 
Kapı koluna dokunamamak normal değil. Bunun için bir uzmandan yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. Tuvaletten önce ve sonra, yemekten önce ve sonra tabii ki eller yıkanmalı. Fakat bunlar mecburiyetten yapılan şeyler. Daha iyi bir alternatif bulamadığımız için -ayrıca el yıkarken kullandığımız materyaller de bir endüstri oluşturduğu için- elimizi sabunlarla yıkamak zorunda kalıyoruz. Bu demek değil ki sabunlar yararlı. Temizlik adı altında soluduğumuz, temas ettiğimiz çoğu kimyasal, bir sürü hastalıktan daha zararlı olabiliyor uzun vadede. Sürekli el yıkamak zararlı bakterilerin vücuda girmesini engelleyen sistemleri bozuyor. Sürekli dezenfektan kullanmak cilt için bir hayli sakıncalı.

Hapşırıkta, öksürükte ağzın kapatılmaması tabii ki de iğrenç bir şey.
  • windowsguvenlikduvari  (05.09.18 13:21:40) 
Bunların hepsi bende de var. Kimseyle merhaba deyip görüşemiyorum bile anca mecbur kalınca o da içim içimi yiyor yüzümü yıkayana kadar. Bazıları çok düşüncesiz terli terli direkt kendine çekip sarılıyor. Hiç tahammülüm yok. El sıkışma da aynı çok iyi tanıyıp bildiklerim dışında genelde vermem elimi. Kapı kolu, bi şey yedikten sonra el yıkamayan insanlar, hapşırırken ağzını burnunu tutmayankar, ağzını şapırdatanlar, yemek yaptığında aynı kaşıkla defalarca yemeğin tuzuna suyuna bakanlar uzak durduğum insan tipleri.


  • kirmizipilotkalem  (05.09.18 13:36:57) 
Yahu tuvalet sonrası el yıkamamk nasıl bir şey. Yaptığını bile bile dokunamazsın elbette kapının koluna. Bunu sık sık duyduğum için işyerinde kullanmış olduğum kağıt havluyu atmıyordum wc'den çıkarken kapının kolunu bununla tutup açıyordum. Ama düşününce sadece orası değil ki bu şerefsiz her yere o pis eliyle dokunuyor. Ne demek beni ilgilendirmiyor. Valla direk yüzüne karşı "el yıkamak önemli, etraf mikrop kaynıyor" demişliğim var bazılarının.


  • SiyamkedisiZorro  (05.09.18 13:37:38) 
Tamam onlarınki pislik de seninki çok normal değil.

Kapı koluna da dokunursun, yanında öksüren, hapşıran da olur. Elini emcükleyen de olur. Öyle steril bir hayat yok, sen de camdan plastikten değilsin.

Sen yapma ama yapana da ses etme, kafanı çevir başka türlü yaşayamazsın. İnsanlar pis olabilirler ama onlarla yaşamak zorundaysan kimseyi değiştiremezsin. Kendi evine çıkınca istersen 240 derecede buharla steril hale getir duvarları.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.09.18 14:04:03) 
hocam valla umursamamak dışında çare yok.

sıradan bir metro yolculuğu:
1- ayı gibi ağzı açık hapşırır
2- eliyle ağzını siler
3- demire ya da yukarıdaki tutamaca tutunur
4- sonra bi anda tırnağını ya da tırnak etini kemirir

sonra duruma göre 1 ya da 2. turdan geri başlar. kulağını temizlemek de arada joker olsun.

ben şöyle yapıyorum: toplu taşımada bi yere tutunma, tutunduysan da elini yıkayana kadar başka yere dokunma. hele bir şey yiyeceksen o eller yıkanmadan asla ve asla yeme. telefona dokunduysan eller temizlenince telefonu da ıslak mendille sil.
  • lcha  (05.09.18 14:19:35) 
ondan sonra ben niye bu kadar sık hastalanıyorum.

önemsemeyin bu kadar basit, yağlı ellerle gezin demiyorum, milletin suratına hapşırıp tıksırmayın da ama temizlik takıntınızla hem ruhen zarar verirsiniz kendinize hem de bağışıklık kazanamayacağınız için çabuk hastalanırsınız.
  • hosein  (05.09.18 16:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.