[]

Zengin çocukları üniversite

Merhaba

Bu zengin çocukları gittikleri üniversiteleri nasil tamamliyorlar acaba? Hepsi Harvard oxford gibi alanlarının en iyisi üniversitelere gidiyorlar

Bu üniversiteler ve fakülteler zor değil mi? Yoksa ücret ödedikleri için iltimas mı geçiliyor bu kişilere?

Akil zeka elbette herkes de olabilir ama zengin insanin çalışma motivasyonu daha az olur düşüncesiyle soruyorum. Nasil mezun oluyor bu insanlar?

Saygilar

 
O dediğin üniversitelere sadece parayla giremezsin


  • gölgede aynı  (04.09.18 20:52:12) 
Kafası çok iyi çalışan zengin çocukları gidiyor oralara. Yani türkiye'de okuyacak olsalar zaten derece yapıp en iyi okullara girerler.

edit: alttaki arkadaş girsen de mezun olamazsın demiş, harvard gibi üniversiteler boş beleş öğrenci almaz.
  • Drakath  (04.09.18 20:59:43 ~ 21:02:17) 
Girsende para ile mezun olamazsın


  • all girls dream  (04.09.18 21:00:14) 
Zengin cocuklarinin buyuk kismi cok kucuk yaslardan itibaren sistematik bir sekilde egitim aliyor. Bizde atiyorum ygs varken en erken lise 2’de deli gibi calisilmaya baslanir konular birikir yetismez kafa almaz vs. zengin çocuklarda ise o cocuk daha ilk okuldan en iyi universitelere gidecek sekilde egitilir konular duzgun ogrenilir, ozel dersler alinir, özel ders alinan hocalar cocugun eksiklerini bilip o konulara agirlik verir.


  • ceann deas  (04.09.18 21:01:31) 
Harvard/oxford degil ama ivy league kategorisindeki baska okullara giden tanidiklarim oldu. kasmandan part time goturuyorlar benim gordugum, 4 senelik okul 6-7 senede bir sekilde bitiyor. parasini verdigin surece ve geri zekali degilsen bitirirsin ki aralarinda zekasindan ciddi suphe ettiklerim de var :)


  • cooperr  (04.09.18 21:01:53) 
Aileleri genelde başarılı insanlar oluyorlar hatta senin sandığından çok daha baskıcı olabilirler.
Pratt, yale gibi okullardan mezun olan arkadaşlarım var ve donanım olarak üst düzeydeler, işlerinde başarılılar.
Ayrıca küçüklükten itibaren spor ve sanat alanında eğitim alıyorlar. Obua çalıp, yüzüyor bir yandan, lisanslı yüzüyor. Hayatı eğitimle, okulla geçiyor. Sokağa salınıp top oynamıyor. O disiplinle yetişince tabi daha farklı şeyler ortaya çıkıyor.
  • fasulyek  (04.09.18 22:12:20) 
Cunku sen ÖSS'ye calisirken o SAT odakli bir egitim aliyor zaten. USA baz aldim.

Duvara versen 15 yil o egitimi, ne kadar beyinsiz olursa olsun kotarir bir sekilde.
  • perfectum  (04.09.18 22:23:00 ~ 22:24:28) 
proje çocuk oluyor bunlar, söylendiği gibi bebekliğinden beri tüm imkanlar sağlanıyor ve "başarılı" olmaları için tüm imkanlar seferber ediliyor. nature vs. nurture konusu için güzel bir örnektir, zengin insanlardan ortalama üstü zeka insan çıkma ihtimali zengin olduklarından dolayı muhtemeldir gibi bir yargıya varamayız; o halde zengin ailelerin çocukları neden temelde zeka isteyen şeylerde nispeten daha başarılı? çünkü zeka direkt iq puanı demek değil ve disiplinli çalışma ile normal bir insan parlak bir insana dönüşebiliyor. ufak yaştan itibaren enstrüman çalmanın beyin gelişimine katkısı malum. işin içine kaliteli beslenme, tüm sağlık olanaklarından faydalanma gibi zibilyon şey de girince ortaya bir nevi übermensch çıkıyor.

çocuğunu şımarık yetiştiren, eğitime değil de caka satmaya alıştırmış ailelerin çocuklarından bahsediyorsun sen ama onların sayısı git gide azalıyor; görgüsüz zengin ana babalar yüzünden o hale geliyorlar zaten.

edit: şunu eklemem lazım, zengin çocukları aslında zeki değil şartlardan dolayı böyle demek istemiyorum, aralarında bataklıkta yetişse bile kendi durumuna göre parlak hale gelebilecek olanları var. genel olarak şartların etkisinden bahsettim ben.
  • Bruce  (04.09.18 22:24:56 ~ 22:28:25) 
Zengin derken orta üstü sınıf esnafın zengin ama kafası çalışmayan çocuğu bina üniversitesinde. Babası gibi bakkal olacağına isletme okuyor ama hiç okumayacagina bir üniversite ortamı görsün. İngilizce seviyesi A2'ye çıkıyor en azından. Sonra bir iki kez yurt dışına çıkıyor. Yetmez ama azıcık daha kültürleniyor.

Harvard ve Oxford konusunda yukarıdakilere katılıyorum. Zengin de olsan o okullara girmek için para yeterli değil. İngiltere'de 100 yıldır kraliyet ailesinin çocuklarını yetiştiren posh okullar var. Isvicre'de dünyada ünlü yatılı okullar var. 4 yaşından alıyor çocukları ve bir kısmı bu okullara giriyor. Türkiye'de de zaman zaman unlulerin, iş insanlarının çocuklarını bunlar gibi okullara gönderdiğini duyarsın.
  • Traveller  (04.09.18 22:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.