[]

Kraliçe Arı

Ne zamandır bu sorun aklımda. Dün belgesel izleyince sorayım dedim

Efendim şimdi bu kraliçe arı bütün yuvanın anası.
Bütün larvalardan çıkan arılar işçi oluyor ve kraliçenin yumurtaları ile ilgileniyor veya yuva için bal topluyor.

Şimdi esas soru şu. Bu kraliçe arıyı kim döllüyor. Hiçbir belgeselde bununla ilgili bir şey duymadım.

2. Soru: larvalardan çıkan arıların hepsi erkek mi ?
Dişi ise onlar neden kraliçe arı olmuyor

3. Soru: kraliçe arı ölünce yuvanın sahibi kim oluyor

 
benim bildiğim (babama arıcılık kursunda anlatılan) erkek arılar işçi arılardan farklı. ve kraliçe arıyı dölledikten sonra kraliçe arı erkek arıyı öldürüyor. kraliçe arı ölünce kraliçe arı olacak arılar ayrı peteklerde tutuluyor.


  • nilmiye  (03.09.18 13:21:06) 
kraliçe arıyı kovandaki erkek arılar döllüyor. kovanda 3 çeşit arı vardır. 1 tane kraliçe arı, birkaç tane erkek arı(sayısından tam emin değilim) ve kalanı işçi arı.

larvalardan çıkan arılar işçi arı ve erkek arı olarak çıkıyor ama neredeyse tamamı işçi arı oluyor.

kraliçe arı ani bir durumda ölürse kovandaki grup da yavaşça ölmeye başlar. çünkü yine yanlış hatırlamıyorsam işçi arıların ömrü 41 gün.

arı sütü denen bir şey vardır, duymuşsunuzdur. kraliçenin o arı sütünden eğer larvadaki arılardan biri içerse o arı kraliçe arı olarak gelişiyor ve bu sefer aynı kovan içinde kendi aşiretini/sülalesini toparlamaya başlıyor. en sonunda da "arı oğullaması" dediğimiz şey ortaya çıkıyor ve kendi aşiretini alıp gidiyor.

not: dedem arıcıdır ve az buçuk işin ucundan tutmuşluğumuz var
  • silah taciri  (03.09.18 13:33:47) 
Kraliçe arı yaşlanmaya yakınken işçi arılar çıkacak olan yumurtalardan birine daha fazla özen gösterip polen, arı sütü vs taşıyıp iri ve büyük doğmasını sağlarmış.

İri ve büyük doğan yeni kraliçe arı eskiyi öldürürmüş ve kraliçe olurmuş. Yine iri ve yarışını kazanan bir erkek ile çiftleşir ve yumurtlamaya başlarmış.

Bir çiftleşme ile 3-5 yıl yumurtlarmış yuha :D

Üreticiler işi kendi haline bırakmıyor tabi, ortalama 2 senede bir anaları (kraliçe) değiştiriyorlar. Farklı kutuları var ana yetiştirmek için.
  • John Bloor  (03.09.18 13:35:31) 
İşçi arilar dişi, erkek arilar döllemek için var sadece.


  • nundu  (03.09.18 13:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.