[]

poker oynayarak çalışmadan yaşamak

Selam arkadaşlar, avrupada bir ülkede yaşıyorum, kumarın yasal olduğu bir yerde. ikidir sadece poker oynayarak yaşamını sürdüren insanlarla tanışıyorum. Mesleğini sorunca ''poker player'' diye bir cevap alıyorum. Açıkcası çok özendim, biz it gibi çalışırken adamlar poker gibi eğlenceli bir oyundan hayatını geçindirebiliyor.

Nasıl yaptıklarını sorduğumda çok çalıştığını, çok fazla zaman ayırdıklarını söylediler.

Benim sorum şu nasıl çalışılıyor bu oyuna? Oyunu ben de biliyorum hatta amatör için ortanın üstü olarak iyi oynadığımı söyleyebilirim. Ayrıca tamam bu strateji oyunu ama el gelmeyince gelmiyor veya gerizekalı da olsan elin iyi gelince kazanırsın. Uzun vadede çalışarak nasıl böyle bir başarı elde edilir, nasıl çalışmadan sadece poker player olarak hayat sürdürülebilir? Aramızda var mı böyle yazarlar?

Bir de varsa önerebileceğiniz kaynak var mı? Youtube'a google' a yazdım ama pek tatmin edici kaynaklar bulamadım.

 
Poker oynayıp çalışmadan yaşamak konu başlığı içine girip okuyunca çok çalıştıklarını söylüyorsun. Yani istediğin şey olan çalışmadan yaşamaksa bu poker değil.bunu ben değil sen söylüyorsun.


  • un  (31.08.18 21:23:37) 
www.dizist.org

bu bölümü seversin
  • all good things to those who wait  (31.08.18 21:24:33) 
Salliyorlar babadan zengin onlar


  • brkylmz  (31.08.18 21:25:27) 
"bu strateji oyunu ama el gelmeyince gelmiyor veya gerizekalı da olsan elin iyi gelince kazanırsın." bunu diyorsan ya pokerin ne demek oldugunu bilmiyorsun yada hic oynamamissin. poker elinde sinek2'li varken flush eli blof ile alt etme sanatidir.


  • crucio  (31.08.18 21:31:36) 
kaybedince de şanstan yakınacaksın. o yüzden DOTA2 kur, günde 8 saat pratik yap. "eğlenceli bir oyundan hayatını geçindirebil"me şansını yakala madem oynayarak kazanmak istiyorsun.

geçen hafta şampiyon olan takım 11 milyon USD aldı.
  • idonthaveatvset  (31.08.18 21:44:33) 
@crucio bence sen sadece pokerin kurallarını ve beylik laflarını biliyorsun. Karşında pokere yeni başlayan biri yoksa sinek 2 li eliyle flush eli blöf ile yenebilme olasılığı yok gibi bir şeydir. Olsa bile çok nadir gerçekleşen bir durumdur, benim belirttiğim insanlar bunu günlük olarak oynayıp yaşam giderlerini karşılayan insanlar. Elin her el kötü geliyorsa her el mi blöf yapacaksın?


  • çağrılmayan yakup  (31.08.18 21:49:35) 
@idonthaveatvset dota2 tarzı oyunlara ilgim yok maalesef.


  • çağrılmayan yakup  (31.08.18 21:52:23) 
cagrilmayan yakup, beylik laflari degil, gercekleri biliyorum. hem kendi ufak tecrubemden hem de birinci agizdan duyduklarimdan. poker matematik, olasilik hesabi ve blof uzerine kurulu bir oyundur. el gelmesini beklersen hicbir el kazanamasin, her zaman senden daha iyi olan birisi olabilir, olmadigi zamanda da varmis gibi blofunu ceker elinde olani da alir.

2- olay her gun kazanmak degildir. poker riski yuksek kazanci da yuksek bir oyun/meslek. butun yil boyunca hic kazanamazsin, bir turnuvaya girersin $5milyon kazanirsin, bir yillik zararini kapatir. her gun $10bin kazanayim diye bir olay yok. sansin yoksa masadan kalkmasini bileceksin.
  • crucio  (31.08.18 22:11:55) 
Bir Gus Hansen değilsen çok zor. Bak o adam alaylı bir adamdır iyi bir üniversiteden vs mezun değildir ama Matematik ve Istatistik konusundaki yeteneği abd'nin önde gelen ünilerinden mezun bir elemanla kafa kafayadır net söyleyeyim.

Çok da iyi bir backgammoncidir aynı zamanda. Bunu söyleme sebebim başarısı bir şans değil matematik ve istatistik konusundaki üstün zekasıyla alakalı.
  • perfectum  (01.09.18 07:43:30 ~ 07:45:24) 
Paul Auster'in Şans Müziği kitabını öneririm.


  • legalize marijuana  (01.09.18 09:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.