[]

Günün sığ sorusu

Arkadaşımla tartışıyoduk size de sorayım, tartışalım, ben diyorum ki kadınlarda güzellik ciddi ilişki dahil bütün sosyal ilişkilerde en önemli kriter. Tabi sadece güzel olan aptal, pis, kültürsüz vs bir kızı kastetmiyorum. Zekası, kültürü, muhabbeti orta olan ama çok güzel olan bir kız hayatı boyunca yolu kesişen her istediği insanla sevgili olur bence. Bu kadar sığ mı? Evet bu kadar sığ. Mesela gayet aklı başında işinde gücünde zeki bir arkadaşım(erkek) uzun süreli sevgilisinden kilo aldığı için ayrıldı tamam tek sebep bu değildi ama önemli bir sebepti. Sonra bekarken ilgi gösterdiği her kızdan karşılık buldu hiç biriyle ciddi ilişki istemedi ki gayet zeki esprili hoş sohbet ama ortalama güzellikte kızlar da vardı bu kızların içinde. Sonra çok güzel ve tatlı ortalama zeka ve muhabbette iş olarak diğer kızların birçoğundan vasat bir işi olan bir kız buldu bir hafta içinde sevgili oldu ve aylar geçti evlenmeyi düşünüyo. Bu arada arkadaşım yakışıklı değil ortalama tipte işi gücü iyi muhabbeti iyi.
Bu bir örnek diyebiliriz ama bunla çok sık karşılaşıyorum, bir sürü kız arkadaşım ortalama güzellikte ve diğer saydığım iyi özelliklere sahip, hoşlandıkları, yakınlaştıkları insanlarla sevgili olamıyorlar. Duyuruda da birçok örnek oluyo zaten genelde birileri altına yeterince beğenmiyodur vs yazıyo.
Evet hem kadınlar hem erkeklerden yorum bekliyorum, erkekler durum bu mu? Hiç hoşlandığınız ama çok aşırı beğenmediğiniz bir kızı reddettiniz mi? Kızlar anlattığıma benzer durumlar yaşadınız mı?
Arkadaşım bu kadar basit olmadığını savunuyo bu arada

 
Tarafların birliktelikte ne aradığı ile ilgili. Bunun bireylerin yaşları, sosyal ve ekonomik durumlarla da alakası var. Yüzeysel özellikler olsa olsa sadece bir ön-şart olabilir, sadece ön-şartlarla yürüyen ilişkiler ve ve hatta eviliklikler patır patır dökülüyor. Dalganın geldiği yere kumdan bir kale yapmak gibi.


  • acetaminophen  (31.08.18 21:05:58) 
erkeğim, fiziğini suratını beğendiğim bi kızı reddettiğim oldu. kafa olarak çok açmamıştşı beni. sırf fiziksel olarak güzel bulduğum için beraber olduğum biri olmadı hiç hayatımda. tek gecelik mevzularda bile öncesindeki muhabbet önemli benim için. galiba bu yüzden çok fazla tek gecelik ilişkim olmuyor :D


  • reavelyn  (31.08.18 21:08:15) 
@acetaminophen benim kastettiğim zaten sosyoekonomik durumdan bağımsız olarak genellenebilir şekilde böyle bir gerçek olması. Yaş olarak 22-35 yaş arası genç erişkinler diyebiliriz
@reavelyn aslında bunu da kastetmiyorum, yani beğendiğim bir kız değil de çok beğendiğim bir kız diyelim. Buradaki güzellik ölçütüm çarpıcı bir güzellik şeklinde. Zaten bahsi geçen diğer kızlar birçok insanın beğeneceği kızlar.

  • pastörizesüt  (31.08.18 21:09:41 ~ 21:11:53) 
@tolkien hayranı böyle hiç eğlenceli olmuyo ama sen de ne düşündüğünü yaz ki konuşalım tartışalım


  • pastörizesüt  (31.08.18 21:19:58) 
@nobody kız çorba da yapacak bir kız :D tek dezavantajı ortalama zeka ve muhabbet. Yani karşısındaki insan bariz daha zeki ve komik biri


  • pastörizesüt  (31.08.18 21:27:37) 
haklısın ve öyle. ben erkek halimle bile aşırı çirkin ucube erkeklerle takılmaktan kaçınıyorum. hayatın her alanında her cinsiyet için geçerli bu dediğin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.08.18 21:59:20) 
Birkaç kere bu muhabbet aramızda geçti. Güzel/yakışıklı ama aptal biriyle sevgili olur musun diye soruldu. Ortamdaki herkes okumuş kültürlü insanlardı. Kızlar net hayır dediler. Erkeklerden birisi tabi olurum niye olmayayım dedi. Diğeri çekimser kaldı.

Bir arkadaşa o kızla nasıl çıktın diye sorulduğunda hormonlarının esiri olduğunu, beynin iptal olduğunu, testisleri aldırmanın kesin çözüm olduğunu filan söylemişti. Hakikaten iptal demek ki.
  • Lim5  (31.08.18 22:45:10) 
Evet erkekler için görsellik çok önemli. Çok çirkin bir erkek bile birini bulabilirken çirkin bir kadının şansı yok gibi. Onu geçiyorum, ortalama ve üstü için kızların şansı kişilikle orantılı oluyor. Dünya güzeli de olsa gerizekalı bir kızsa erkek sadece sevişmek ister onunla uzun süreli bir birliktelik düşünmez. Hemen hemen her erkek bu konuda hemfikirdir dünya güzeli gerizekalı kızla olacağına ortalama yüz güzelliğinde kişiliğine uyan bir kız olmalı.


  • goodz  (31.08.18 22:53:50) 
Doğru mu anladım bilmiyorum ama demek istediğin bu mu?
Erkekler için:
Ortalama üstü güzellikte bir kadin varsın ortalama alti bilgi/kültür/ahlak düzeyinde olsun?
Buysa evet katılıyorum.

Etrafımda gerçekten çok bilgili kültürlü ve düzgun olup ortalamanin altinda bir guzelliği olan neredeyse birçok kadın arkadaşlarim yalnız.
Ekşi sözlukten bir erkek arkadaş aynen şöyle bir şey demişti:
Benden bilgili kültürlü kiz istemem, güzel olsun ve salak olmasin yeter.
Yani onun icin bir kizla birlikte olmanin tek kriteri kizin salak olmamasi ve güzel olmasiydi.
İşin aci tarafı kendisinin ortalama alti bilgi/kültürve ahlak seviyesinde olduğunun farkinda olmamasiydi.
  • Amaranta ursula  (31.08.18 23:13:04) 
Çok sığ düşünüyorsun sahiden, o kadar basit değil. Güzellik çok önemli değil daha çok başa bela, eli yüzü düzgün olmak daha çok prim yapar ciddi ilişkilerde. Çoğu erkek özgüvensiz çünkü. Bu kız beni aldatır mı çok talibi vardır diye düşünüyor tipik Ortadoğu kafası.

Ayrıca erkekler fazla kafası çalışan kadın sevmez, kafası çalışan kadını uyutamazsın. Sorgular yani, her konuda sadece kıskançlık bazında düşünme bunu.
  • perfectum  (01.09.18 07:32:10 ~ 07:34:08) 
Çok güzel, kültürlü, kariyerli, espirili arkadaşlarım var. Yaşları 30 ve üstü hala bekarlar, ne fuckbodyleri ne de uzun süreli ilişkileri oldu. Asılan çok kişi oluyor ama hiçbiri ciddi gözle bakmıyor, hoşlandıkları erkekler genelde 45 lik hanımefendileri ya da daha küçük 25 yaşlarındakileri tercih ediyorlar.


  • geçerkenugradım  (01.09.18 11:45:43) 
@perfectum aslında benim söylediğim tüm erkekler çok güzel kızlarla sevgili olmak isterler değil, çok güzel kızlar istedikleri herkesle sevgili olabilirler şeklinde. Sonuçta çok güzel bi kız bahsettiğin gibi özgüven problemli birini zaten tercih etmeyeceği için böyle bir ihtimal söz konusu olmuyo yani


  • pastörizesüt  (01.09.18 13:12:39) 
@pastörizesüt "çok güzel kızlar istedikleri herkesle sevgili olabilirler" Böyle bir şey yok. Aşırı yanlış düşünüyorsun. Güzellik erkeğin skini kaldırır, sevgililik ayrı bir müessese.

"Sonuçta çok güzel bi kız bahsettiğin gibi özgüven problemli birini zaten tercih etmeyeceği için böyle bir ihtimal söz konusu olmuyo"

Ben sana adam özgüvensiz demedim farkındaysan. Adam çok özgüvenli olabilir ama bilinçaltı söylediğim şekilde çalışabilir ki genelde öyledir.
  • perfectum  (04.09.18 10:34:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.