[]

mühendislik mi, astsubaylık mı?

sakarya-izmit metalurji ve malzeme mühendisliği mi,
hava-deniz astsubaylık mı?
siz olsanız hangisini tercih ederdiniz, sebebi ne olurdu?


 
Muhendislik. Astsubaylik herkesin yapacagi is degil, bir tur esaret.


  • stavro  (30.08.18 22:29:10) 
Metalurjiden işsiz kalma ihtimalin yüksek.

Astsubaylık garanti iş. Esaret falan da değil bence. Esareti para yoksa yaşıyorsun.
  • gölgede aynı  (30.08.18 22:32:04) 
kriz sağlam geldi. sen gelene kadar kurtuluruz inşallah da şu anki durumda astsubaylık derim. inşaat mühendisinin bile iş bulamadığı ortamda metalurjiciler ne yapsın. mezun olunca gidip pazarlamacılık falan yaparsın.


  • ozdek  (30.08.18 22:35:17) 
mühendislik seçerdim. askerlik çok zor bir meslek. uğraştığın insanlardan tut, görev yapman gereken yerlerin zorluğuna kadar. askere gitsen anlardın.


  • kelepir  (30.08.18 22:37:52) 
askerliğini yapmadın varsayıyorum.
o yuzden önce askere gitmeni ve kararını buna göre vermeni salık veririm

  • bana her yer cehennem  (30.08.18 22:39:31) 
mühendislikte muhtemelen bir patronun olacak, astsubaylıkta üstün olan herkes bir nevi patronun. askerliğin bitmiyor yani.


  • kaybeden adam  (30.08.18 23:02:34) 
Astsubaylık. Ilerde sınava girer subay olursun hatta. Rahat meslek muhendislige gore türkiye de.


  • lion de la Turquie  (30.08.18 23:12:49) 
Devlet memurluğu gibi ama degil de. Guzel maaşları var. Su an mezun olan bir muhendis bahsettiğim okuldan cok çılgın biri değilse 2500 3000 lira alır. Astsubay 4500 lira alır.


  • lion de la Turquie  (30.08.18 23:13:52) 
İş garantisi bakımından astaubaylık, ama yapabilene. Bir ömür bu durumu sorgulamadan görevi aşkla yaparım diyorsan hiç düşünme.


  • gazozailacatmauzmani  (31.08.18 00:05:13) 
Bn assubayligi secerdim


  • all girls dream  (31.08.18 00:07:41) 
babama zamanında sormuştum (kendisi de emekli asker); askeri liseye gireyim mi, benim için öyle bir hevesin, düşüncen oldu mu diye. "hayatını başlamadan bitirmek istiyorsan gir." demişti (sene 2004).

genel olarak askerlik sırf parası için yapılacak bir iş değil. bir yandan emir alıp bir yandan emir vermek zorunda olmanın stresi çoğu subay - astsubayın psikolojisini yerle bir eder. yeri gelir (seyrek de olsa) görev icabı hayatını riske atarsın, yeri gelir bir şeye bulaşmadığın halde biriyle ters düştün diye o anki konjonktüre göre ergenekoncu ya da fetöcü damgası yersin ve hayatın kararır. tsk eski tsk değil.

kalıcı bir düzeninin olmaması, 3-5 senede bir ordan oraya taşınmak zorunda olmak, sivil hayatla alakanın azalması ve bunun yan etkileri, ailenin de seninle beraber bu fedakarlıkları yapmak zorunda olması gibi durumlar da var.

astsubaylık için harcayacağın eforu mühendislikte harca, iyi yerlere gelirsin zaten.
  • zgrydn  (31.08.18 00:09:45 ~ 00:10:49) 
@lion de la Turquie astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavları harbiyeye girmek kadar zor derler :)

Ama astsubaylığı seçerdim ben. Neden? Çünkü hava ve deniz. Kara kuvvetleri olsaydı kesinlikle mühendislik derdim ama hava ve deniz rahat olur. O yüzden git astsubay ol, kafan rahat etsin. 4 sene kol gibi mühendislik dersleri, ondan sonra iş bulma, askerlik vs uğraşmazsın. Hayata hızlıca atılıp zaman kazanırsın.

Astsubaylar subaylara göre daha rahat bi de. Nasılsa yetki ve sorumluluk yok subay gibi. Kebap ak.
  • Delay Fuze  (31.08.18 00:30:35) 
havacı olacaksan tabiki de astsubaylık.


  • blue eyes white dragon  (31.08.18 01:42:58) 
Kardeş deniz kuvvetlerinde astsubaylık tam bir işkencedir . Diğer kuvvetlere başaran daha rahattır lakin gölcük-foca gibi bir handikapları var ki . Issız kalmayı gönül rahatlığı ile kabul edersin hoca .


  • anarkokombi  (01.09.18 23:09:26) 
zgrydn'ın yazdıklarını iyi oku.

denizci olursan rahat olur astsubaylık demişler. askerliğimi denizci olarak uzun dönem yaptım, asteğmen-teğmen oldum ve subayın da astsubay'ında hele bilmem kaç sene gemide zorunlu görevi oluyor. bu görevlerde paranın gözüne vuruyorlar tabii ama sağlık falan hak getire. hele bi tane de denizaltıda görev yapmış bi kıdemli başçavuş vardı. günde rahat 8-10 kere dalıp giderdi.

kuzenim de astsubay benim. kendin gözlemlerim, yaşadıklarıma bakarak; zgrydn'ın babasının dediği gibi, hayatını başlamadan bitirmek istiyorsan astsubay olabilirsin.
  • washe  (01.09.18 23:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.