[]

Klima neden çarpmıyor

Herkeste bir klima beni çarpıyor goygoyu var. Valla kendimi bildim bileli hep klimalı ortamdayım. Ev, araba, ofis.

Dün gece klimayı bizim 2 yaşındaki zıpır 18 dereceye almış. Öyle uyumuşuz. Üstümüz açık. Ne ona, ne bize hiçbir şey olmuyor. Daha 5-6 aylıkken arabada klimaya alıştırmıştım zaten kızımı. Şimdi sabaha kadar klima açık kaldığında en fazla üşümüş oluyoruz ama hasta falan olmuyoruz.

Sorun bizde mi, klimanın tuşuna basar basmaz kapat kapat ölürüm yoksa diyenlerde mi?

 
direkt üzerinize vuruyorsa hasta ediyor genelde.


  • elorelia  (29.08.18 08:57:01) 
Hocam 18 derecede üstünüz açık uyuduysanız ve bişey olmadıysa, ya klimada problem var ya da sizde :)

Bir iki gün bekleyin bakalım, inşallah minik üşütmemiştir.
  • John Bloor  (29.08.18 08:57:31) 
@john bloor,

bu yaz defalarca 18 derecede uyumak zorunda kaldık kızım yüzünden :) nasıl başarıyorsa o kumandayı buluyor. hadi buldu, her seferinde de 18'e ayarlıyor. çok şükür hiç hasta olmadık. inşallah yine olmayız. :)
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.08.18 09:03:49) 
3 gün nezle gezdim klima yuzunden beni carpiyor yetisme ile alakali olabilir


  • basond  (29.08.18 09:09:18) 
yüz felci oldum klimadan. varın siz düşünün. bence bünye ile alakalı.


  • hononu  (29.08.18 09:18:02) 
Ben de ergenliğimde vantilatör son kademesinde direkt üstüme çevrilmiş şekilde yatardım, millet ona bile aman çarpmasın derdi. Antalya'dayım yaz başından beri klima devamlı açık evde, daha kimse hasta olmadı.

Gözlemlerime dayanarak tamamen pintilikten yapıyorlar, bunaldık diyorsun klima açıyorsun, "ya beni çarpar" la git işine dürüstçe söyle faturadan korkuyorum diye. Yoksa antalya sıcağında deli mi skti de klimasız duruyorsun...
  • kimlanbu  (29.08.18 09:19:16) 
aynı fikirdeyim ya. ofiste kimse klime açtırmıyor açınca da montla oturuyolar. ben evde klima karşısında yatıyorum. duş alıp ıslak ıslak klima karşısına yatıyorum.bi bizi çarpmıyor demek ki kardeş:)


  • suicides underground  (29.08.18 09:29:42) 
vücut direnci ve alışkanlığa ek olarak 20'li yaşlarda iken pencere ve klima/vantilatör açma'cıları ben de çok ayıpladım. şimdilerde mesela yazın yattığım oda çok sıcak olduğunda dayanamayıp pencereyi 5 dk açık bıraksam üçbuçuk atıyorum. yazın arabanın klimasını sırf çalışmayı unutup küsmesin diye çalıştırıyorum.


  • puc  (29.08.18 09:49:41) 
bu biraz vücut alışkanlığı ve biraz da yetiştirme ile alakalı bence.
eğer çocukluğunuzdan beri bu durumlara alışıksanız çarpmaz.
ha yok bir damla terlediğinizde bile atletiniz değiştirildiyse çocukken vücudun direnci düşük olabilir. tabi bununla beraber, beslenme gibi etmenler de önemlidir (alerjik durumları saymıyorum).

mesela ofiste odamda balık koy bozulmaz, öyle soğuk içerisi şu an. ama girenlerin bir kısmı donuyor, bir kısmı ise sırf rahatlamaya özel olarak geliyor.
  • teritori  (29.08.18 09:54:47) 
son 1-2 seneye kadar beni de gram etkilemezdi. özellikle bu yaz birkaç kez klimanın beni etkiledini net şekilde hissettim.

bünyeye göre değişiyor etkileri.
  • washe  (29.08.18 09:58:56) 
Yetiştirilme tarzı. Ben de klimanın altına geçip uyurum yıllardır. Bir bok da olmaz. 18 yaşında da değilim. 30 oluyorum gelecek ay.

Geçen duyuru açmışlardır ya toplu taşımalar yazin çok soğuk oluyor diye. Yetiştirilme tarzı işte. Yazın çocuklar akşamlar iki kat giysi ile dışarı çıkarılıyor. Sonra bu çocuklar neden hep hasta? Anneleri babaları hasta hasta büyüyüp sonra kendileri de aynı hatayı yapıyorlar, yine 40 kat giysi ile sokağa çıkarılan zayıf bünyeli çocukları oluyor.
  • Traveller  (29.08.18 10:04:49) 
sanırım klimanın yönü ile de alakalı. eski işimde de klima tam arkamdaydı ve her seferinde boynum tutulurdu. şimdiki işyerimde de arkamda klima ama çarpmıyor. direkt sırtıma boynuma çarpsa rahatsız ederdi.


  • damla sakızlı dondurma  (29.08.18 10:06:34) 
Ben de çarpılmayanlardanım. Yaşla da alakası yok bunun bence.

Bu klima çarpar olayında çarpan bence soğukluğun kendisi değil. Klimanın pis havayı ortama vermesi bence asıl hasta eden. 18 derecede uyuyup hasta olmak garip geliyor bana. 2-3 derece değil yahu, 18 derece. Oda sıcaklığı için 21 derece denmez mi zaten?

Bünyeyle de alakalı galiba gerçekten. İnsanlar üşümeye alıştırılıyor çocuklukta, ben de böyle düşünüyorum.
  • windowsguvenlikduvari  (29.08.18 10:11:56) 
beni çarpıyor valla, önünde oturmasam bile hep bi çok hafif nezle geçiriyorum.(bakımsız klima olmalarından olabilir)


  • neverlose  (29.08.18 10:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.